استفاده از سلاح نیمه خودکار در ترور شهید فخری زاده
عضو هیات علمی دانشگاه شرق لندن گفت: سلاح ترور شهید فخری زاده یک سلاح نیمه خودکار بود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمد حسین امیر حسینی عضو هیات علمی دانشگاه شرق لندن در نشستی با موضوع "سالگرد ترور شهید فخری زاده" که مجازی و در تالار رجب بیگی دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد اضافه کرد: ما باید بتوانیم دِینِ خود را نسبت به شهدا ادا کنیم و برای من ارزشمند است که در چنین جلساتی حضور داشته باشم.
وی افزود: اساساً بررسی و کارایی هوش مصنوعی و جایگاه ایران در بحث هوش مصنوعی موضوعاتی است که امروز و در این جلسه به آن اشاره میشود.
دکتر امیر حسینی تاکید کرد:در نگاه اول وقتی بحث هوش مصنوعی مطرح میشود نگاه همه افراد به سمت رباتها هدایت میشود درحالی که هوش مصنوعی علم کامپیوتری است که تاکید اصلی روی سیستمهای هوشمند دارد و خروجی آن یک سیستم محسوب میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شرق لندن ادامه داد: ما بایداین نکته را مدنظر قرار دهیم که امروزه هوش مصنوعی دنیا را به ویژه حوزه سیاست و روابط بینالملل را متحول کرده است.
وی همچنین با اشاره به ترور شهید فخری زاده گفت: امروز هوش مصنوعی در زمینه دیپلماسی، سرمایهگذاری تمامیت ارضی، حفظ تمامیت ارضی قدرت و حوزه نظامی ورود پیدا کرده و در این حوزهها تاثیرگذار بوده است از جمله در بحث سلاحهای خودکار که نقش هوش مصنوعی در این زمینه بسیار تاثیرگذار است.
عضو هیات علمی دانشگاه شرق لندن افزود: سلاحی که در ترور شهید فخریزاده مورد بررسی قرار گرفت یک سلاح نیمه خودکار بوده است چنانچه در سالهای گذشته نمایشگاه سلاحهای نظامی در روسیه برگزار شد و از همه سلاحهای تمام خودکار که شامل مراحل شناسایی، پیش بینی و شلیک بدون حضور انسان بوده رونمایی کرد و همچنین در انگلیس نیز چنین سلاحی ساخته شده است.
وی تاکید کرد: در ترور شهید فخری زاده، سلاح از طریق سیگنالهای ماهوارهای کنترل میشد و همزمان با هوش مصنوعی عملیات شناسایی مورد هدف قرار گرفت و چنانچه در نیویورک تایمز نیز این عملیات به طور کامل شرح داده شد.
عضو هیات علمی دانشگاه شرق لندن گفت: در ترور شهید فخری زاده از نوع خاصی از مسلسل بلژیکی استفاده شده که یک یونیت ربات پیشرفته برای تشخیص عملیات بوده است و پس از اقدام به تصمیم گیری اقدام به شلیک کرد و شاهد بودیم که شلیک تنها به هدف خورد حتی به همسر این شهید که در فاصله کمی با شهید قرار داشت هیچ گونه شلیکی برخورد نکرد.
دکتر امیر حسینی درخصوص جایگاه کشور ما در بحث هوش مصنوعی افزود: اساساً بهره مندی از هوش مصنوعی به دلیل فواید بالایی از جمله کاهش تلفات نیروی انسانی و افزایش سرعت و چابکی این هوش مصنوعی مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: در کشورهای مختلف از جمله چین، انگلیس و آمریکا برنامههای زیادی برای رسیدن به نقطه بالا در زمینه هوش مصنوعی مدنظر قرار گرفت چنانچه در کشور چین برنامه جامع مفصلی با هدف گذاری سال ۲۰۳۰ مورد هدف قرار گرفته تا این کشور به عنوان برترین کشور جهان در زمینه هوش مصنوعی معرفی شود همچنین ترامپ نیز در دوره ریاست جمهوری خود از برنامههایی درباره هوش مصنوعی پردهبرداشت، در کشور انگلیس نیز از طرح ۱۰ ساله به نام استراتژی ملی هوش مصنوعی رونمایی کرد.
در زمینه کاربرد هوش مصنوعی اصلا رتبه خوبی نداریم
عضو هیات علمی دانشگاه شرق لندن گفت: ایران در منطقه در زمینه تولید علم هوش مصنوعی رتبه اول را داراست و در زمینه تولید علم هوش مصنوعی در جهان رتبه چهاردهم را دارد، اما این تنها منحصر به سیستم آکادمیک و ارائه مقاله در این زمینه است و در زمینه کاربرد هوش مصنوعی اصلاً رتبه خوبی نداریم.
وی ادامه داد: جایگاه ایران در این زمینه ناامیدکننده است و ما رتبه ۷۵ در زمینههای کاربرد هوش مصنوعی را دارا هستیم و باید به دنبال تدوین نقشه جامع در این راستا باشیم.
عضو هیات علمی دانشگاه شرق لندن با اشاره به برخی از چالشهای اساسی در این حوزه گفت: موضوع دادههای کلان در حوزههای مختلف و مشکل زیرساختی و نبود امکانات پردازشی از جمله چالشها در این حوزه محسوب میشود که باید توجه بیشتری به ساختار نظام آموزشی و ارتباط صنعت و دانشگاه شکل بگیرد و ما باید هرچه زودتر تکلیف مدرک گرایی را در کشور مشخص کنیم و به سمت طراحی و ارائه رشتههای جدید در این زمینه برویم.