پخش زنده
امروز: -
۸۰درصد یادمانهای شهدای گمنام در خراسان رضوی تکمیل و به بهره برداری رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: در دو سال گذشته روند احداث و تکمیل یادمانهای شهدای گمنام استان پیشرفت خوبی داشته است اما در برخی از شهرها اقدامات انجام شده قابل قبول نیست.
سردار حسینعلی یوسفعلی زاده که در جمع اعضای دفتر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بردسکن سخن می گفت افزود:در بحث یادمان شهدا سه مرحله احداث یادمان پس از تدفین، برگزاری برنامه های فرهنگی در مزار شهدا و نگهداری از یادمانها مدنظر است.
یوسفعلی زاده با اشاره به تخصیص اعتبار برای ساخت یادمانهای شهدا از طریق استانداری، اظهار داشت:این بودجه از طریق فرمانداریها و شهرداریها به این مهم اختصاص داده می شود ولی بودجه در نظر گرفته ناچیز است که می طلبد استانداری در این حوزه اهتمام جدی داشته باشد.
وی اظهارداشت: یادمانهای شهدای گمنام در شهرها به صورت هیات امنایی اداره می شود و از طریق کمکهای خیران برای احداث یادمانهای شهدا مشارکت صورت می گیرد.
یوسفعلی زاده عنوان کرد: در 105نقطه استان شهید گمنام خاکسپاری شده است و با وجود اینکه متقاضی تدفین شهدای گمنام در استان هستیم ولی درحال حاضر پیکر شهید گمنام نداریم و همچنان در انتظار هستیم.
وی افزود: یبشتر شهدای گمنامی که تفحص می شوند پس از آزمایش دی ان ای شناسایی و تحویل خانواده شان می شود.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار استان گفت: اخیرا پیکر دو شهید گمنام در راز و جرگلان و درگز شناسایی شد که یکی از آنها اهل اصفهان و دیگری از قوچان بودند که خانواده این دو شهید با مکان تدفین شده موافقت کردند.
یوسفعلی زاده همچنین از تکمیل فاز یک و دو مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در استان خبر داد و گفت: فازهای دیگر این طرح در دست احداث است.
وی از تلاشها و فعالیت های بنیاد حفظ آثار بردسکن تجلیل کرد و گفت: دفتر بنیاد حفظ آثار بردسکن یکی از دفاتر موفق، پرتلاش و اثر گذر استان است.
یوسفعلی زاده تصریح کرد: اگرچه دفاتر بنیاد در شهرستانها جنبه رسمی و اداری ندارد ولی در همه شهرستانها پیشکسوتان انقلابی و مجاهد دراین دفاتر حضور دارند.
وی بیان کرد: در مجموع 300نفر از پیشکسوتان دوران جنگ در دفاتر بنیاد حفظ آثار فعالیت دارند.
وی همچنین گفت: علی رغم اینکه دفاتر بنیاد حفظ آثار در شهرستانها بدون اعتبار دولتی اداره می شود ولی از خیلی از دستگاههای اداری فعال تر عمل می کنند و در صحنه حضور دارند.
در این جلسه فرمانده سپاه بردسکن با تبریک 42سالگی بسیج گفت: در طول هفته بسیج بیش از 60عنوان برنامه در این شهرستان برگزار شد.
سرهنگ علیرضا جنیدی با بیان اینکه نگاه و رویکرد سپاه به برنامه های حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت محله محور است گفت: همه برنامه های آبروی محله و افتخار کوچه و یادواره های شهدا در محلات و در خانواده های معظم شهدا برگزار می شود که اثرات و برکات خود را به دنبال دارد.
وی همچنین گفت: بحث ساخت یادمان های شهدای گمنام به جددنبال می شود و خوشبختانه شهرداریهای شهرآباد و انابد با کمک خیران پای کار آمده اند و امید است تاپایان امسال این یادمان ها تکمیل و مورد بهره برداری قرار بگیرد.
سرهنگ فریدون مزینی عضو بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بردسکن هم درا ین نشست با بیان اینکه بنیاد حفظ آثار کنشگر مهم فرهنگی شهرستان در کنار سپاه و بسیج است گفت: خوشبختانه 22نفر از فعالان این حوزه به صورت تخصصی ورود و در مناسبتهای مختلف برنامه های فرهنگی برگزار می شود و تاکنون مستند سازی دوتن از سرداران شهید شهرستان نیز تهیه شده است.
درابتدای این نشست علی اصغر پورعباس مسئول بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس شهرستان بردسکن گزارشی از اقدامات و فعالیتهای این بنیاد را ارائه داد.
8شهید گمنام در 4نقطه شهرستان بردسکن مدفون هستند.
دیدار مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی به اتفاق مسئولان با جانباز 55درصد ولی الله علی محمدی از دیگر برنامه دوساعته سفر سردار یوسف علیزاده به شهرستان بردسکن بود.
وی به ایثارگریها و فداکاریهای جانبازان در دوران 8سال دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: امروز جانبازان مظهر ایثار و از خودگذشتگی ایران اسلامی هستند که با هویت بسیجی در مقابل دشمنان سینه سپر کردند.
در این دیدار علی محمدی جانباز 55درصد به بیان خاطرات خود پرداخت. وی در سال62 و در عملیات والفجر3 براثر اصابت ترکش از ناحیه چشم دچار مجروحیت شد و به درجه جانبازی نائل آمد.