پخش زنده
امروز: -
جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا: امسال در مقایسه با سال گذشته میزان کشف ماده مخدر شیشه ۳۰ درصد و مرفین ۳۵ درصد افزایش داشته است که افزایش گرایش به سمت مواد مخدر صنعتی را نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سردار سرتیپ نصرالله برین در نشست تخصصی راهکارهای نوین و مؤثر در مبارزه با قاچاق مواد مخدر که در دادستانی کل کشور برگزار شد، افزود: ایران به اعتراف جهانیان، پرچمدار مبارزه با مواد مخدر است، اما هیچ کدام از مسئولان جهانی در این خصوص دست ما را در عمل نگرفته اند.
وی با اشاره به اینکه تمرکز مقابله پلیس با مواد مخدر، شرق و جنوب شرق کشور بوده است، گفت: سال گذشته پلیس هزار و ۱۰ تن انواع مواد مخدر را کشف کرده است.
جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا افزود: در هشت ماه ابتدایی امسال ۶۶۱ هزار و ۹۹۱ کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف شده است که البته ما به سبب افزایش کشف شیشه و مرفین نگرانی بیشتری داریم.
سردار برین گفت: حتی در کشور افغانستان هم که بیشتر تریاک تولید میشد ما شاهدیم که به سمت تولید مرفین و شیشه رفته اند.
وی افزود: پلیس از ورود مواد مخدر به شرق و مرکز کشور جلوگیری میکند و از ۶۶۱ تنی که در هشت ماه ابتدایی امسال کشف شد ۲۸۶ تن فقط در شرق کشور و ۲۰۰ تن در حاشیه شهرها بوده است و بقیه در سایر استانها کشف شد.
جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: بنا داریم تمرکز خودمان را علاوه بر شرق و جنوب شرق کشور به آن سوی مرزها هم ببریم تا از ورود مواد مخدر به داخل کشور جلوگیری شود.
سردار برین با اشاره به اینکه تمرکز پلیس دستگیری عناصر اصلی و قاچاقچیان حرفهای است، افزود: دستگیری راننده دردی دوا نمیکند و ما در همین هشت ماه ابتدایی امسال ۱۶۳ درگیری مسلحانه با قاچاقچیان داشته ایم که به شهادت ۶ نفر و جراحت ۳۰ نفر از همکاران ما منجر شده و این درگیریها منجر به هلاکت ۴۰ قاچاقچی از عناصر اصلی و زحمی شدن ۱۱ نفر شده است.
وی گفت: در همین ایام ۵۲۲ قبضه انواع سلاح کشف شد و ۱۴ هزار و ۳۸۳ دستگاه انواع خودروی قاچاقچیان توقیف و ۲۵۱ هزار و ۷۲۷ فقره پرونده قضایی برای قاچاقچیان تشکیل شده است.
ظرفیت نگهداری ۲۰ هزار نفری در قبال جمعیت ۶۴ هزار نفری معتاد متجاهر
جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: هم اکنون ۶۴ هزار معتاد متجاهر در سراسر کشور داریم، اما ظرفیت نگهداری ما ۲۰ هزار نفر است.
سردار سرتیپ دوم نصرالله برین در نشست تخصصی راهکارهای نوین و موثر در مبارزه با قاچاق مواد مخدر که در دادستانی کل کشور برگزار شد، به افزایش میزان کشت مواد مخدر در افغانستان اشاره کرد و افزود: اگرچه طالبان ادعا کرده است که با کشت مواد مخدر مقابله میکند، اما شاید به طور مقطعی این کار انجام شود، اما به طور قطع این وعده آنها محقق نخواهد شد چرا که بانک مرکزی آنها و منابع ارزی شان از طرف آمریکا مسدود شده است و راهی بجز ورود به عرصه مواد مخدر برای درامد زایی ندارند.
وی گفت: هم اکنون با افزایش قیمت مواد مخدر مواجهیم و گرایش به سمت روانگردانها بیشتر شده و ناخالصی مواد مخدر هم افزایش قابل توجهی داشته است و ما به جای مواد مخدر کم خطر سنتی هم اکنون با مواد مخدر پرخطر صنعتی مواجهیم و به سبب وجود ناخالصیها ما در آینده شاهد افزایش مرگ و میر معتادان متجاهر خواهیم بود.
جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا افزود: تشدید برخورد با قاچاقچیان موجب کاهش درآمدهای آنها شده است و به همین علت به سمت سایر جرایم، سرقتها و آدم رباییها و همچنین به سمت گروههای تروریستی خواهند رفت.
سردار برین به آمار دستگیریها در هشت ماه ابتدایی امسال اشاره کرد و گفت: در این مدت ۱۵۹ هزار ۸۹۹ قاچاقچی و توزیع کننده مواد و ۱۰۸ هزار و ۸۵۱ معتاد دستگیر شدند که ۸۲ هزار و ۱۲۳ نفر خرده فروش بودند که هزار و ۹۶۷ نفر از این تعداد زن بودند.
وی افزود: از حدود ۱۰۹ هزار معتاد دستگیر شده هم حدود ۵۰ هزار نفر معتاد متجاهر بودند که در میان اینها ۵۷۸ معتاد متجاهر زن وجود داشت.
جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به اینکه جمعیت معتادان متجاهر بسیار بیشتر از ظرفیت نگهداری آنهاست، گفت: البته وزارت کشور به دنبال افزایش ظرفیت نگهداری است.
سردار برین با اشاره به اینکه ریشه ۷۰ درصد جرایم در کشور به مواد مخدر برمی گردد، افزود: مصرف مواد مخدر موجب آسیبهایی همچون طلاق، کاهش امنیت خانواده ها، فاصله طبقاتی و کسب اموال نامشروع شده است و این سالها شاهد کاهش سن اعتیاد و افزایش معتادان زن بوده ایم.
جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: هم اکنون قاچاقچیان اموالشان را از طریق رمز ارزهای دیجیتال ذخیره میکنند تا ما را در شناسایی با مشکل مواجه کنند.
وی افزود: ۷۰۰ نوع مواد مخدر شناسایی شده است که از خانوادهها میخواهیم نظارت نامحسوس خود بر فرزندانشان را بیشتر کنند.
سردار برین گفت: امسال و سال گذشته ۴۵۳ مجرم سابقه دار دستگیر شدند که بیشتر آنها تا چهار مورد سابقه دستگیری داشتند.
جانشین پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا بر اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و افزود: باید زمان نگهداری معتادان متجاهر افزایش پیدا کند و با سازمانهایی که در حوزه وظایفش مرتکب ترک فعل شده اند، برخورد شود.