پخش زنده
امروز: -
سه کشور در مورد احیای همه پیوندهای اقتصادی بحث و تعهد خود را برای تضمین ثبات، امنیت و توسعه اقتصادی در قفقاز جنوبی اعلام کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری" ریپورت" از باکو، بیانیه همکاری بین روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان به امضاء سران این کشورها رسید. این گزارش می افزاید الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در پایان دیدار سه جانبه بیانیهای همکاری امضا کردند. در بیانیه سوچی آمده است: ما روسای سه کشور "جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه "امروز ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱ در سوچی دیدار و بر سر آتش بس کامل در موضوع مناقشه قره باغ به توافق رسیدیم. در این بیانیه آمده است: ما سه کشور همچنین دربارهی اجرای " بیانیه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ " و " بیانیه ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ " در مورد احیای همه پیوندهای اقتصادی و حمل و نقل در منطقه بحث کردیم و تعهد خود را به پایبندی مداوم و تزلزل ناپذیر به همه مفاد اعلامیههای ۹ نوامبر ۲۰۲۰ و ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ برای تضمین ثبات، امنیت و توسعه اقتصادی در قفقاز جنوبی اعلام میکنیم و توافق کردیم که تلاشهای مشترک خود را برای حل و فصل مسائل ناشی از این دو بیانیه در سریعترین زمان قوت بخشیم.
در ادامه بیانیه آمده است: سه کشور امضا کننده بیانیهی سوچی با تاکید بر تعیین حدود مرزی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان اعلام کردند؛ ما توافق کردیم، برای افزایش سطح ثبات و امنیت در مرزها، کمیسیون دوجانبهی را، با رایزنیهای روسیه، برای تعیین حدود مرزهای بین المللی میان جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان ایجاد کنیم. در بیانیهی سوچی با اشاره به اهمیت همکاریهای اقتصادی در منطقه در بستر حمل و نقل آمده است؛ با استفاده از ظرفیت ارتباطات حمل و نقلی بر لزوم اجرای سریع طرحهای ویژه برای برقراری این ارتباطات تاکید میشود. در پایان، روسیه اعلام میکند، کمکهای لازم را برای عادی سازی روابط میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، برای ایجاد فضای اعتماد و حسن همجواری در این کشورها ادامه خواهد داد.
درگیریهای نظامی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان از ۶ مهرماه سال گذشته آغاز و در آبان همان سال با میانجیگری روسیه و امضای توافقتامه میان رؤسای جمهوری روسیه و جمهوری آذربایجان و نخست وزیر ارمنستان به پایان رسید. توافقنامه دو کشور در ۹ بند در دهم نوامبر ۲۰۲۰ میلادی به امضا رسید و مهمترین آنها تعهد ارمنستان به خروج از مناطق اشغالی جمهوری آذربایجان و ایجاد گذرگاه ارتباطی است.