پخش زنده
امروز: -
۱۴۹ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان بهشهر به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، مدیر جهاد کشاورزی بهشهر با بیان اینکه این شهرستان دارای ۱۴۹ هکتار سطح کشت گیاهان دارویی است، گفت: بیشترین سطح کشت در مناطق کوهستانی است.
غلامرضا قنبری از برگزاری برنامه روز انتقال یافتههای تحقیقاتی گیاهان دارویی با حضور محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و مسوولین و کارشناسان ترویج و باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان، روسای ترویج و کارشناسان شهرستان ها، کشاورزان و بهره برداران علاقمند و پیشرو در ایستگاه تحقیقات جنگل و مرتع پاسند دهستان پنجهزاره شهرستان بهشهر خبر داد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر با اشاره به ظرفیت بسیار خوب منطقه برای کشت و پرورش گیاهان دارویی، گفت: زراعت گیاهان دارویی میتواند نقش بسیار موثری در درآمدزایی و اقتصاد خانوار بهره برداران و اشتغال در منطقه به ویژه مناطق کوهستانی و جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی و انقراض گیاهان داشته باشد.
قنبری تصریح کرد: براساس بررسیهای انجام شده از سوی محققین در منطقه با در نظرگرفتن شرایط مناسب کشت از جمله عوامل فیزیوگرافی (ارتفاع از سطح دریا، شیب زمین، جهت شیب، پستی و بلندی)، اکولوژیک، آب و هوا، امکانات آبیاری و تأمین آب، گونههای دارویی زیادی از جمله زوفا، بادرنجبویه، به لیمو، گل محمدی، نعنافلفلی، گل گاوزبان، سیاه دانه، مریم گلی، اسطوخودوس و آویشن برای کاشت در این منطقه مناسب است.
وی با بیان اینکه این شهرستان دارای ۱۴۹ هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی است که بیشترین آن در مناطق کوهستانی است، افزود: به علت عدم رطوبت و خشکی هوا در ارتفاعات بالای یک هزار و ۵۰۰ متر، گیاهان دارویی از اسانس قابل توجهی برخوردار هستند.
قنبری تصریح کرد: گیاهان دارویی در مناطق کوهستانی این شهرستان شامل گل گاوزبان، آویشن، سیاه دانه، اسطوخودوس و زعفران و در مناطق دشت شامل رزماری، به لیمو و آلوئه ورا است.
در پایان بازدیدی از مزرعه کلکسیون گیاهان دارویی ایستگاه تحقیقات پاسند انجام شد، این مزرعه با هدف اهلی کردن گیاهان دارویی، بررسی سازگاری گونههای مختلف و کاشت در شرایط زارع احداث و امید است در آینده مکانی برای تحقیقات محققین در زمینههای مختلف فیزیولوژیک، بررسی میزان و ترکیبات مواد موثره گیاهان دارویی، انجام روشهای نوین، تکثیر و زادآوری آنها شود.