پخش زنده
امروز: -
سی ان ان در گزارشی از احتمال وجود قربانیان کُردهای عراقی در میان کشته شدگان فاجعه قایق مهاجران در آب های کانال مانش خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی اعلام کرد برخی از کشته شدگان فاجعه غرق شدن قایق مهاجران در آبهای کانال مانش، به احتمال زیاد کردهای عراقی هستند.
بر اساس این گزارش، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق گفت چنین به نظر میرسد که برخی از کردهای کشته شده در حادثه واژگونی قایق مهاجران در کانال مانش، عراقی بوده باشند. دولت اقلیم کردستان عراق تلاش میکند هویت قربانیان این حادثه را شناسایی و تایید کند.
مجری سی ان ان در ادامه گفت: فراموش نکنیم که این افراد که ما از آنها با عنوان «مهاجران» نام میبریم مردان و زنان و کودکان هستند.
آروا دیمن خبرنگار سی ان ان که دههها اخبار خاورمیانه از جمله کردستان عراق را پوشش داده است در گفتگوی زنده با این شبکه از استانبول ترکیه به پرسشهای این شبکه پاسخ داد.
بکی اندرسون مجری سی ان ان گفت: هفته گذشته همین موقع داشتیم اخبار گرفتار شدن مهاجران در مرز بلاروس و لهستان را پوشش میدادیم که بسیاری از آنها از منطقه کردستان عراق آمده بودند. چرا این تعداد زیاد از افراد از این منطقه به اروپا فرار میکنند؟
آروا دیمن در پاسخ گفت: واقعا جای تاسف دارد. وقتی که از کردستان عراق صحبت میکنیم، در گذشته از این منطقه به عنوان «یک عراق دیگر» نام برده میشد. این منطقه ایمن بود و کسب و کار در آن رونق داشت و فرصتهای اقتصادی در آن بسیار گسترده بود. این منطقه از لحاظ منابع نفتی بسیار غنی است و سرمایه گذاریها به این منطقه سرازیر میشدند، اما از سال دو هزار و سیزده به بعد بود که همه این چیزها دچار تغییر شد.
وی همچنین افزود: هم اکنون زندگی در کردستان عراق دچار رکود شده است. جمعیت کردهای عراق بسیار مستاصل شده است. کردها هیچ امیدی به دولت خود ندارند، چون که با اتهامات فساد روبرو هستند. مردم کردستان از احزاب مختلف در این منطقه از عراق (کردستان عراق) قطع امید کردند. مردم کردستان عراق امیدی ندارند که بتوانند آیندهای برای خود بسازند.
خبرنگار سی ان ان افزود: همچنین باید بدانیم که کرونا نیز تاثیرات زیادی روی اقتصاد کردستان عراق و اقتصاد کل عراق داشته است، چون اقتصاد عراق وابستگی زیادی به درامدهای نفتی دارد، اما اکنون این درامدها بسیار متوقف شده است. عراق نتوانست از وضعیت اقتصادی خود بهبود یابد. اکثریت کردهای عراق به دلایل عمدتا اقتصادی عراق را ترک میکنند. وقتی بحث مسائل اقتصادی مطرح میشود، دقیقا منظور این است که خانوادهها نمیتوانند نان سفره خود را تامین کنند. آنها از عهده پرداخت اجاره منزل شان برنمی آیند. والدین از عهده هزینههای نگهداری و پرورش فرزندان خود برنمی آیند. طبع انسانی اقتضا میکند که انسان به دنبال ساختن یک زندگی بهتر برای خود باشد و بخواهد برای فرزندان خود زندگی بهتری بسازد.
وی در پایان همچنین افزود: متاسفانه بسیاری از کسانی که هم اکنون در کردستان عراق زندگی میکنند، قطع امید کرده اند و به همین علت دست به این خطرات زیاد میزنند تا خود را به اروپا برسانند.