پخش زنده
امروز: -
خشکسالی در منطقه عکار لبنان باعث کشف تونلها و آبراهی شده است که به نظر میرسد مربوط به قناتهایی با قدمت بیش از یکصد سال است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، ساکنان شهر الغزیله در منطقه عکار لبنان درپی خشکسالیهای اخیر که این شهر را به شدت تحت تاثیر قرار داده است، تونلهایی کشف کرده اند که دارای دیوارهایی با نقش و نگار است و قدمت آن به بیش از یکصد سال میرسد. شهرداری منطقه عکار برای پی بردن به این پدیده نوظهور کارگروه و کارگاه ویژهای تشکیل داد که موفق شدند تونیل سنگی مربوط به دوره عثمانیان را کشف کنند. از این تونل زیر زمینی برای تامین آب از چشمهها و سفرههای زیر زمینی و هدایت آن به روی زمین در آن دوره استفاده میشده است.
نافذ الاحمر استاد تاریخ دانشگاه لبنان، در این خصوص گفت: این تونلها و کانالها از نظر تاریخی صد در صد به دوران عثمانی برمی گردد که عکار و مهمترین ناحیه آن، بخشی از استان طرابلس به شمار میرفت. عکار قدیمیترین محله متعلق به طرابلس بود و یک ناحیه بزرگ در لبنان بود که از منطقه جبیل در این کشور تا لاذقیه سوریه امتداد داشت.
محمد الاسد، شهردار الغزیله در منطقه عکار نیز در این باره خاطر نشان کرد: قطعا این اثر به دوره عثمانیها و نه رومیان بازمی گردد. من معتقدم به احتمال بسیار زیاد این اثر به قرن هفدهم، یعنی سال ۱۶۰۰، یا اوایل قرن هجدهم بازمی گردد که در این دوره، رونق ساخت و ساز در بسیاری از مناطق عکار وجود داشته است.
وی از وزارت گردشگری لبنان درخواست کرد این تونل را روی نقشه گردشگری خود قرار دهد و آن را افزون بر برخی خانههای قدیمی در شهر که ساخت آن به دوران عثمانی باز میگردد؛ جزو آثار گردشگری ثبت کند.