پخش زنده
امروز: -
ظرفیت مخزن سد مهاباد 19 درصد کاهش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی در جلسه بررسی مشکلات صنعت آب و برق شهرستان مهاباد، با بیان اینکه وضعیت خشکسالی شرایط سختی را به وجود آورده است،گفت: هم اکنون ظرفیت مخزن سد مهاباد به ۵۶ میلیون مترمکعب رسیده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۹ درصد کمتر است.
یاسر رهبردین افزود: میزان حق آبه بخش کشاورزی شهرستان مهاباد امسال ۱۱۰ میلیون مترمکعب پیشنهاد شده است که درصورت افزایش میزان بارندگی و بهبود شرایط مخزن سد این امر محقق خواهد شد.
رهبردین، با اشاره به تصرفات غیرمجاز اطراف سد هم گفت: در صورت درخواست و مصوبه شورای اداری شهرستان، این شرگت آمادگی کامل برای همکاری و رفع تصرف حاشیه سد را دارد.
وی،در خصوص طرح گردشگری برای بخش پایین دست و خارج از سازه سد مهاباد هم افزود: اجرای طرحهای گردشگری در بخش پایین دست سد مهاباد با اولویت سرمایه گذاری بومی شهرستان و با واگذاری ۲۰ ساله در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجانغربی درخصوص صید و صیادی و موضوع ماهی سوف دریاچه سد مهاباد نیز گفت: این موضوع درحال مطالعه است تا در این زمینه راهکاری مناسب صورت گیرد.
رهبردین اضافه کرد: اجرای فنس کشی دور دریاچه سد هم 20 میلیارد تومان هزینه دارد، که پیگیر دریافت این اعتبار هستیم و میتوانیم از سرمایه گذار خصوصی در این زمینه استفاده کنیم.
وی ، با اشاره به چاههای آب هم گفت: حدود یکهزار چاه زیر 20 متر در شهرستان وجود دارد که تعیین تکلیف خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی هم دراین نشست گفت: مشکل اصلی بسیاری از طرحها کمبود اعتبار است و منتظریم با سفر ریاست جمهور به استان و دریافت یکهزار و 200 میلیارد تومان اعتبار تمامی این پروژه ها اجرا شود.
خوش سیرت افزود: یکی ازاقدامات مهم دربخش آب روستایی شهرستان مهابادآبرسانی به 141 روستایی شهرستان بوده که نیازمند بازسازی تصفیه خانه قدیم شهر مهاباد و تسریع در تکمیل آبرسانی 300 کیلومتری با اعتبار 300 میلیارد تومان است.
وی تصریح کرد: برای اصلاح شبکه آب آشامیدنی شهر مهاباد هم امسال 500 میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است که کافی نیست.
خوش سیرت اضافه کرد: با توجه به کمبود آب آشامیدنی در روستاها،طرح آبرسانی اضطراری با حفر200 حلقه چاه در روستاهای شهرستان باید اجرایی شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی، با اشاره به وضعیت آب و فاضلاب شهر مهاباد هم افزود: از 365 کیلومتر شبکه آب و فاضلاب شهرمهاباد، 90 کیلومتر فرسوده بوده که نیازمند 150 میلیارد تومان اعتبار است.
وی گفت:در حال حاضر منبع دو هزار مترمکعبی باغ فردوس شهر مهاباد در دست اقدام است و از محل اعتبارات توسعه و بازسازی روستایی 10 حلقه چاه نیز در بخش خلیفان حفرخواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانغربی هم در این جلسه گفت: برای شهر گوگ تپه توافق شده یک دفتر اتفاقات برق با حضور چهار نیرو راه اندازی شود و هم اکنون نیز این دفتر در بخش خلیفان فعال بوده و در حال ارائه خدمات است.
اکبرحسن بگلو افزود: با راه اندازی پست ۱۳۲ کیلو ولت شهر خلیفان که مقرر شده در دهه فجرافتتاح شود، مشکل قطعی برق آن منطقه کاهش خواهد یافت و برای چهار دهه آینده نیز مشکل تأمین برق توسعه یافتگی به ویژه برای احداث شهرک صنعتی درخلیفان برطرف خواهد شد.
حسن بگلو اضافه کرد: امسال 41 کیلومتر کابل خودنگهدار در سطح شهر مهاباد ایجاد شده و این میزان تا 60 کیلومتر افزایش خواهد یافت.
فرماندار شهرستان مهاباد هم در این جلسه ضمن قدردانی ازتأمین حق آبه تالاب کانی برازان و احیا آن گفت: از شرکت آب منطقه ای درخواست داریم سهم حق آبه تالاب بین المللی کانی برازان به عنوان یک مطالبه زیست محیطی شهروندان هر ساله محقق شود نیاز به پیگیری و مکاتبات نداشته باشد.
عارف خدرلو افزود: افزایش میزان بهره وری تولید برق از محل نیروگاه سد مهاباد باید در دستور کار قرارگیرد تا بتوان از آن محل بخشی از نیاز برقی شهرستان را در مواقع ضروری تأمین کرد.
خدرلو، با بیان اینکه مدیریت خوبی در سال تنش آبی در سطح شهرستان انجام شد، افزود: 140 میلیون مترمکعب نیاز کشاورزان دشت مهاباد است که متأسفانه سال به سال کاهش پیدا می کند که این میزان نباید کاهش یابد.
وی، در ادامه خواستار جلوگیری ازساخت و سازهای غیرمجاز و مقابله با تغییر کاربری اراضی درحاشیه سد مهاباد شد.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه گفت: ستاد احیاء دریاچه ارومیه هر سال هشت درصد از سهم آب کشاورزی شهرستان مهاباد را کاهش داده است در حالیکه تا به امروز دو هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی دشت مهاباد به آبیاری تحت فشار مجهز شده و نزدیک به شش هزار و 500 هکتار دیگر از این اراضی نیز درحال مطالعه و پیمان سپاری است، بنابراین با توجه به صرفه جویی آب دربخش کشاورزی کاهش حق آبه این بخش قابل قبول نیست و باید در این خصوص اقدامات لازم صورت گیرد.
جلال محمودزاده افزود: با وجود اینکه میزان صرفه جویی مصرف آب از محل اجرای پروژه های آبیاری تحت پوشش به کمتر از دو میلیون متر مکعب می رسد و این در حالی است که میزان حق آبه در سالیان گذشته از ۱۴۵ میلیون مترمکعب به ۸۵ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
محمودزاده افزود: هم اکنون از ۱۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی نزدیک به شش هزار هکتار در حال تجهیز به آبیاری تحت فشار است و تنها ۳۰۰ هکتار آن به اتمام رسیده است.