پخش زنده
امروز: -
غذا برای افراد مبتلا به کرونا از آن جهت اهمیت دارد که تغذیه در دوران نقاهت این بیماری به تسریع بهبودی و کاهش علائم این بیماری کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان؛ اپیدمی ویروس کووید ۱۹ این روزها شرایط سختی را برای همه افراد جهان ایجاد کرده و لازم است در دوران نقاهت کرونا یک رژیم غذایی مناسبی داشته باشیم تا در تسریع بهبودی و کاهش علائم بیماری کمک کند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، برخی نکات تغذیهای مهم در زمان ابتلا به کرونا به این شرح است:
- مصرف آب را فراموش نکنید. حتما روزی ۶ لیوان آب را بنوشید
- غذاهای سرخ شده مثل انواع کوکو، کتلت، خورشتها و کباب کوبیده مصرف نشود
- فقط غذاهای آبپز شده در این دوران مصرف شود
- دریافت غذاهای پروتئینی مثل حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشت و کره بادام زمینی بدون شکر را افزایش دهید
- هر روز یک عدد تخم مرغ آبپز شده و کاملا پخته مصرف کنید
- مصرف شکر و قند را محدود کنید
- غذاهای کنسروی، گوشتهای فرآوری شده و فست فودها به هیچ عنوان مصرف نکنید
- مصرف میوه و سبزیجات را در طول روز فراموش نکنید
- مصرف مواد غذایی صنعتی حاوی شکر مثل بیسکویت، کیک، مربا، نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوههای صنعتی، انواع شیرینی و آبنبات و شکلات ممنوع است
- لبنیات مثل ماست پروبیوتیک هر روز در کنار وعدههای غذایی مصرف کنید
- موادغذایی محرک همچون برخی ادویههای تند و فلفل را در غذاهای خود حذف کنید
- صبحانه متنوع شامل عسل، عدسی، تخم مرغ، پنیر و گردو و ارده مصرف کنید
- دانههای آجیلی مثل بادام درختی، فندق، پسته و گردو و کنجد را هر روز به صورت آسیاب شده در ماست، سوپ و فرنی ریخته و مصرف کنید
- مکملهای ویتامین D، ویتامین C و روی را در این دوران فراموش نکنید، هفتهای یک مکمل ویتامین دی ۵۰ هزار واحدی از زمان شروع علائم تا یک ماه بعد از اتمام علائم، مکمل روی ۷۵ تا ۱۰۰ میلی گرم و مکمل ویتامین C با دوز۱۰۰۰ میلی گرم به صورت روزانه تا دو هفته بعد از اتمام علائم مصرف شود
- پودر جوانه گندم، ماش و عدس در سوپ، آش و ماست به صورت روزانه مصرف شود
- از مصرف غذاهای دیر هضم حاوی پنیر پیتزا، ماکارونی و قارچ خودداری شود
- در صورت اسهال مصرف مکمل ویتامین C تا برطرف شدن این مشکل ممنوع است
- از میوههای حاوی ویتامین A مثل موز، انبه، طالبی و سبزیجاتی همچون هویج مصرف شود
- مصرف لیمو ترش هم در کنار غذاهای روزانه فراموش نشود
- مصرف قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ ممنوع است.
به طورکلی مصرف میوه و سبزیجات به دلیل دارا بودن آب و همچنین به میزان کم کالری، برای افراد کرونایی و حتی برای پیشگیری از کرونا بسیار مفید است.
استفاده از میوههایی که دارای میزان بیشتر ویتامین C و آب است مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، لیمو ترش، کیوی، آناناس و همچنین سبزیجات مقوی همچون فلفل دلمهای، انواع کلم، جعفری و آویشن حاوی میزان بالایی ویتامین C بوده و برای پیشگیری و تسریع بهبود افراد کرونایی بسیار مفید است.
افرادی که به کرونا دچار میشوند، باید از وعدههای سبک غذایی و مایعات فراوان استفاده کنند. استراحت، کاهش استرس روزمره و مصرف مواد مغذی میتواند برای تسریع بهبودی بسیار مفید باشد.