پخش زنده
امروز: -
استاندار گلستان گفت: اصلیترین برنامه اقتصادی توسعه و پیشرفت استان، راهبرد تجارت جهانی مبتنی بر مزیتهای رقابتی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان؛ علی محمد زنگانه، استاندار گلستان شامگاه امروز در گفتگوی ویژه خبری با تشریح ظرفیتها و وضعیت کنونی استان گفت: استان گلستان دروازه ورود به آسیای میانه، یعنی ۲درصد اقتصاد جهانی با ۵درصد جمعیت دنیا است.
دکتر زنگانه ادامه داد: رتبه نخست تولید دانههای روغنی کلزا و سویا، رتبه برتر تولید محصول راهبردی گندم و زیتون و رتبه پنجم تولید شیر را در کشور دارا و در صنعت مرغ با یکهزار واحد پرورش، پیشرو و قطب تولید میوه و مرکبات و انواع محصولات زراعی و باغی هستیم.
وی افزود: بخش کشاورزی استان سالانه با حدود ۵میلیون تُن تولید (بیش از ۴درصد تولید کشور) به سبب فقدان زنجیره ارزش و صنایع تبدیلی، بیشتر خام فروشی میکند.
آقای زنگانه اضافه کرد: فرصت گردشگری و ذخایر فراوان معدنی مانند ذغال سنگ، یُد و صدف کوهی را داریم که باید مورد توجه قرار بگیرد. وجود شریانهای ارتباطی و حمل و نقل جاده ای، ریلی، هوایی و دریایی، استان گلستان را کریدور شمال جنوب کرده است.
استاندار در ادامه گفت: به رغم اینکه بیش از ۸۰درصد از تولید ناخالص داخلی استان در بخش خصوصی است، اما متاسفانه رتبه و شاخص فضای کسب و کار استان در مقایسه با میانگین کشور، پایین است.
آقای زنگانه افزود: سهم ارزش افزوده استان در بخش خدمات ۶۰درصد، کشاورزی ۲۳درصد، صنعت و معدن ۹وشش دهم درصد و ساختمان ۶وهفت دهم درصد است.
وی تصریح کرد: یکی از ضعفهای بنیادین که باعث شده است، ارزش افزوده و بهره وری در استان پایین باشد، فقدان حاکمیت شرکتی در سه بخش اول است. اکنون با کاستی بِرندهای معروف در استان به رغم تولید قابل قبول هستیم.
دکتر زنگانه با بیان اینکه صنعت استان نیز در تکمیل زنجیرههای ارزش و پوشش کشاورزی، چندان موفق نبوده است ادامه داد: گردشگری پس از کشاورزی و صنعت، بیشترین ظرفیت را دارا است. پایین بودن رفاه اجتماعی، بهداشت محیط و سلامت، از معضلات ما است.
استاندار گفت: وضعیت امروز، مطلوب و شایسته نیست. نرخ بیکاری در استان ۹و یک دهم درصد است که طبق برنامه ششم باید زیر ۵درصد باشد. به رغم زمینهای غیرقابل کشت شمال استان و ظرفیت توسعه، جایگاه صنعت و معدن استان در کشور در رتبه ۲۷است.
نرخ مشارکت اقتصادی استان ۳۹درصد است درحالیکه میانگین کشوری آن ۴۴درصد است. سهم جمعیت دارای اشتغال ناقص در استان ۱۶درصد است که باید طبق برنامه، کمتر از ۱۱باشد. درآمد سرانه خانوار گلستانی، نصف میانگین کشوری و رتبه ما در کشور ۲۷است. برای تحقق رشد ۸درصدی که سهم استان اکنون ۷و سه دهم درصد است، تدابیر، مغفول مانده است.
آقای زنگانه تاکید کرد: رمز موفقیت دولت، توجه به مشارکت همه جانبه مردم و نقش آفرینی و به میدان کشیدن آنها است. در تجربه سیل که پیوند بی نظیر مردم و حاکمیت، آن بحران را بدون هزینههای اجتماعی حل کرد، جلوه باشکوهی از کار مردمی را نشان داد و این تجربه، تکرار شدنی است.
وی خاطرنشان کرد: صنایع چوبی و مبلمان روستای عطاآباد آق قلا، زعفران وامنان آزادشهر، یکپارچه سازی اراضی و بهره وری آب کشاورزی در محمدآباد گرگان، صنایع دستی و بومگردی سیاه رودبار علی آبادکتول و پارچه پنج پیکر ترکمن، الگوهای پیشرفت روستاها با مشارکت مردم و اقتصاد پایدار مردمی است.
استاندار با بیان اینکه جهاد پیشرفت در دولت سیزدهم برنامه در دستور کار است افزود: یکی از اصلیترین و مهمترین مزیتهای استان گلستان مرزی بودن است. ۳۵۰کیلومتر مرز خاکی و ۹۰کیلومتر مرز آبی ظرفیت ارزشمندی است.
دکتر زنگانه گفت: اصلیترین برنامه اقتصادی توسعه و پیشرفت استان، تحقق راهبرد تجارت جهانی مبتنی بر مزیتهای رقابتی استان است که با همکاری نخبگان استان در قالب برنامه۱۴۰۴ اتخاذ شده است.
وی افزود: این یعنی، به هم رسانی همه ظرفیتها که کمک میکند سهم استان را در تحقق ارزش افزوده برای تکلیف استان در میانگین کشوری، محقق کنیم.
استاندار در ادامه گفت: برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت استخراج کردیم. به عنوان مثال در حوزه آب آشامیدنی که با عقب ماندگی جدی مواجه هستیم، بنا داریم در کوتاه مدت ۴۵۰لیتر بر ثانیه به ظرفیت آب آشامیدنی مرکز استان اضافه کنیم و در سایر مناطق هم که کمبود داریم، مداخلات کوتاه مدت در دستور کار است.
آقای زنگانه تاکید کرد: اما باید اقدامات زیرساختی انجام شود. مثلا نقایص سد نرماب باید برطرف و سایر طرحهای نیمه تمام تکمیل شود و ما این طرحها را در دستور کار قرار داده ایم.
سفر رئیس جمهور به زودی به گلستان
استاندار در ادامه از سفر رئیس جمهور به زودی به استان گلستان خبر داد و گفت: کمیتهای تشکیل دادیم و همه طرحهای اولویت دار را استخراج کردیم.
دکتر زنگانه افزود: با کمک نمایندگان بنا بر این است که بخش عمده مسایل در دستور کار لایحه۱۴۰۱ قرار بگیرد و از ظرفیت سفر دکتر رئیسی و همینطور سفر روز جمعه وزیر اقتصاد به استان استفاده کنیم و دنبال راهکارهای جایگزین برای تامین منابع مالی هستیم تا این عقب ماندگیها را جبران و طرحهای نیمه تمام را تکمیل کنیم.
وی اضافه کرد: برنامه اساسی ما برای تغییر، خلق منابع از طریق توسعه صادرات است.
استاندار گفت: باید به سرعت موانع را از پیش روی سرمایه گذاران برداریم و جلوی پای سرمایه گذاران فرش قرمز پهن کنیم و این کار را خواهیم کرد و از سرمایه گزاران بومی، ویژهتر حمایت میکنیم.
آقای زنگانه، تقویت نظارتهای صنفی با هدف مقابله با افزایش خارج از چهارچوب قیمت ها، پشرو بودن در اجرای طرح نهضت ملی مسکن، پرداختن به کشتهای جایگزین و توسعه کشتهای گلخانهای که به آب کمتری نیاز و بهره وری بیشتر میشود، بهره مندی از ظرفیت نخبگان و خبرگان هر حوزه را رویکرد اساسی استان دانست.
وی در ادامه به تغییرات مسئولان اجرایی و دولتی استان اشاره و تاکید کرد: بنای اصلی ما تغییر نیست و مدیران بی حاشیه، توانمند و جهادی حفظ میشوند.
دکتر زنگانه همچنین به وضعیت شیوع کرونا در استان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با آگاهی بخشی صداوسیما و فضای مجازی، اکنون وضعیت بهتر است و مرتب وضعیت واکسیناسیون و رعایت شیوه نامههای بهداشتی، رصد و در مواردی که دچار عقب ماندگی است، مداخله میشود.