پخش زنده
امروز: -
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با موادمخدر: بیش از ۱۴ هزار وسیله نقلیه سنگین و نیمه سنگین در پارکینگهای سراسر کشور توقیف شده است و وظیفه داریم از این اموال نگهداری کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای ناصر اصلانی که دادستان کشور را در بازدید از یکی از پارکینگهای خودروهای توقیفی و مرتبط با پروندههای موادمخدر همراهی میکرد، گفت: حدود ۸۰ درصد از این خودروهایی که تعیین تکلیف میشود مربوط به حاکمیت است به این معنا که یا با این خودروها موادمخدر حمل کرده اند یا اینکه از عواید ناشی از فروش موادمخدر کسب کرده اند که بعد از مزایده باید به خزانه واریز شود.
آقای اصلانی افزود: آنچه که ما را آزار میدهد طولانی شدن تعیین تکلیف این وسایل نقلیه است و تا سه سال در همه جای دنیا معقول است، اما ما هم اکنون خودروهایی در پارکینگ داریم که مربوط به سال ۸۶ است و هم اکنون ۲۹۴ خودرو در تهران سال ۹۰ توقیف شده است.
وی گفت: مرتب از مقامات قضایی پیگیری میکنیم و در چند سال قبل تعداد این خودروها ۲۸۰۰ دستگاه بود که با اقدامات جهادی به این تعداد رسیده است.
آقای اصلانی افزود: هم اکنون ۴ هزار دستگاه خودرو مربوط به سال ۹۸ است و پارکینگهای ما وقتی پر میشود ما را با مشکل مواجه میکند و قرار شد برای تعیین تکلیف آن راه حلهایی اتخاذ شود.
وی گفت: بر همین مبنا اگر به هر دلیلی رسیدگی به پروندهها طولانی شود، این اجازه را داریم خودروها را بفروشیم و در حساب امانی قوه قضاییه نگهداری شود که اگر رفع تصرف شد پول به مالک بازمی میگردد و اگر مصادره شد پول به خزانه میرود.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: معمولا ۴۰ درصد این اموال رفع توقیف و به صاحبانش مسترد میشود، اما بقیه مصادره میشود که یا میتواند در اختیار سازمان کاشف برای استفاده قرار گیرد یا کامل فروخته و به خزانه دولت واریز شود.
آقای اصلانی در پاسخ به سوای مبنی بر اینکه چه تعداد املاک توقیفی از قاچاقچیان دارید، گفت: مجموعه املاکی که هنوز تعیین تکلیف نشده ۲۵۰ مورد است و ما در این خصوص هم با مشکلات مواجهیم چراکه قاچاقچیان بعد از فروش موادمخدر، مبالغ را تبدیل به املاک میکنند یا در بورس وارد میکنند و شناسایی این موارد برای ما مشکل است.
وی افزود: ما شاهدیم که برخی قاچاقچیان افرادی را اجیر و املاکی را به نام آنها میکنند و ما تا بخواهیم این اموال را شناسایی کنیم زمان میبرد و امیدواریم در اصلاحات قانون که ستاد مبارزه با موادمخدر با همکاری قوه قضاییه تهیه کرده است لایحهای تقدیم دولت شود و قانون بازدارندهای در این خصوص داشته باشیم.
آقای اصلانی گفت: فقط ۳۰ درصد از خودروهای توقیف شده در حین ارتکاب جرم توقیف میشوند و بقیه خودروها از طریق اقدامات اطلاعاتی شناسایی و تحویل ستاد مبارزه با موادمخدر میشود.
وی افزود: قاچاقچیان از خودروهای مدل بالا بیشتر برای رفع و آمد خود و خانواده و بعضی به عنوان محافظ همراه استفاه دهی کنند و اغلب حمل موادمخدر را با خودروهای تقویقت شده پراید، پژو و سمند انجام میدهند و در زمان نقل و انتقال با خودروهای لوکسشان چند کیلومتر عقبتر حرکت میکنند و اگر خودروی جلویی کشف شد شد خودشان از صحنه متواری میشوند.