پخش زنده
امروز: -
صندوق توسعه استانی آذربایجانغربی با کمک ویژه دولت راه اندازی می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ استاندار آذربایجانغربی با اشاره به نگاه ویژه دولت به توسعه استانهای مختلف کشور با استفاده از ظرفیتهای بومی گفت: در همین زمینه، صندوق توسعه استانی با کمک ویژه دولت از سال آینده راه اندازی می شود.
محمدصادق معتمدیان افزود: سرمایه اولیه این صندوق از محل کمک دولت تأمین و علاوه بر آن، درآمدهای مازاد استانی درحوزه مالیات، گمرکات و دیگر بخشها به همراه سهم تسهیلاتی بانکها به آن صندوق واریز می شود.
معتمدیان تصریح کرد: درآمدهای وارد شده به این صندوق از بخشهای مختلف،با نظر مسئولان استانی و هیئت امنای صندوق در راستای توسعه زیرساختی هزینه می شود تا زمینه برای توسعه اقتصادی فراهم شود.
وی، رشد اقتصادی در نظرگرفته شده برای استان درسال آینده را ۷.۳ درصد اعلام کرد و گفت: همه اقدامات مسئولان باید در راستای تحقق این رشد اقتصادی اجرایی و در کنار آن توجه ویژه ای نیز به موضوع اشتغال و درآمد سرانه شود.
معتمدیان، توسعه تجارت مبتنی بر ظرفیتهای مرزی و بین المللی را پیشران توسعه اقتصادی آذربایجانغربی دانست و افزود: هیچ استانی نظیر آذربایجانغربی، ظرفیت مرزی و مزیت تجاری ندارد اما از این امر به خوبی استفاده نشده است.
استاندارآذربایجانغربی، درآمد سرانه ۵۰ درصدی آذربایجانغربی نسبت به کشور را بسیار تأسف بار خواند و گفت: این استان با این همه ثروت، دارا بودن سه فرودگاه که البته از آنها کمترین استفاده صورت می گیرد، ظرفیتهای تجارت بین المللی، گمرکات کم نظیر از نظر تعداد و ظرفیت تجاری نباید درآمد سرانه ای معادل نصف کشور داشته باشد.
وی، بر راه اندازی پروازهای بین المللی ازسه فرودگاه آذربایجانغربی تأکید کرد و گفت: این فرودگاهها که کمتر از آنها استفاده می شود،می توانند محلی برای توسعه تجارت با کشورهایی نظیر ترکیه و شمال عراق و همچنین گرجستان، قفقاز و آسیای میانه باشند اما کاری در این خصوص صورت نگرفته است.
استاندار آذربایجانغربی راه اندازی خط آهن در مسیر مراغه – ارومیه را کاری ناقص و بدون توجه به ظرفیتهای تجاری مرزتمرچین و ارومیه ذکر کرد و افزود: تنها با چند ده کیلومتر ادامه خط آهن در مسیر نقده به تمرچین یا ارومیه به سرو، می توان این خط آهن را از بن بست خارج کرد و از ظرفیت آن در توسعه تجارت بین الملل نیز بیشترین استفاده را برد.
وی، با اشاره به اینکه موانع و گیرودارهای مرزها را باید به خوبی احصا کرد و برای حل آنها اولویت بندی لازم صورت گیرد، افزود: مرزها باید ۲۴ ساعته شده و سرعت لازم برای توسعه تجارت در آنها لحاظ شود و هرمانعی که در پیش روی تحقق این امر وجود داشته باشد، باید با تعامل و همفکری برطرف شود.