پخش زنده
امروز: -
سرپرست مرکز مدیریت و آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت: برخلاف مراحل اول و دوم واکسیناسیون؛ مردم برای دریافت دز سوم واکسن منتظر دریافت پیامک نباشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ۲۰ روز از اعلام رسمی وزارت بهداشت برای تزریق دز سوم واکسن میگذرد و مراکز واکسیناسیون همچنان میزبان گروههای هدف برای دریافت دز یادآور هستند. همه افراد بالا ۶۰ سال؛ کادر درمان؛ افراد دارای بیماریهای خاص مشمول دریافت دز سوم هستند.
نوع واکسن دریافتی در این مرحله طبق یک دستورالعمل مشخص انجام میگیرد.
دکتر زهرایی رییس اداره ایمن سازی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درگفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره این دستورالعمل افزود: بر حسب نوع واکسن افرادی که واکسنهای غیرفعال شده مثل سینوفارم برکت و یا کوواکسین بهارات را دریافت کرده اند باید بعد از گذشت ۴ ماه برای دریافت دز یادآور مراجعه کنند و افرادی که سایر واکسنها را دریافت کرده اند طبق دستورالعمل ۶ ماه بعد باید اقدام به دریافت دز سوم کنند.
برخلاف مراحل اول و دوم؛ اطلاع رسانی برای دریافت دز سوم واکسن بدون ارسال پیامک در حال انجام است و مردم از طریق رسانه ملی و دیگر رسانههای رسمی کشور برای دریافت دز سوم مطلع شده اند.
این موضوع چند روز پیش با واکنش دکتر کمال حیدری معاون وزیر بهداشت همراه بود.
او در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: اگر جایی پیامک نمیفرستد باید مجدد تاکید کنیم که دغدغه مان این است که تا هرچه سریعتر پوشش را کامل کنیم.
اما مشاهدات میدانی ما حاکی از آن است که مراجعان برای دریافت دز سوم واکسن بدون دریافت پیامک و از طریق رسانه ملی و دیگر رسانههای رسمی کشور درباره جزئیات مرحله سوم واکسیناسیون مطلع شده اند.
در این خصوص با دکتر علی شریفی زارچی سرپرست مرکز مدیریت و آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت افزود: درباره پیامک دز اول طبیعتا افراد برای نوبت گرفتن به سایت salamat.gov.ir مراجعه و ثبت نام میکردند که در ادامه هم برای انجام واکسیناسیون به آنها پیامک میآمد، اما در نوبت دوم و سوم همانطور که قبلا هم اطلاع رسانی شده بود گفتیم که مردم منتظر دریافت پیامک نباشند.
وی گفت: وقتی یک بار برای دریافت واکسن مراجعه کردند طبق تاریخ روی کارت واکسن برای انجام مراحل بعدی واکسیناسیون به مراکز مربوطه مراجعه کنند. زمانی که در اوج تزریق واکسن بود پایگاهها خیلی شلوغ بودند، اما حالا پایگاهها خلوت هستند و افراد هم میدانند که باید چه زمانی مراجعه کنند برای همین درخواستم از همه مردم این است که برای تزریق نوبت دوم یا سوم منتظر دریافت پیامک نمانند و خودشان به نزدیکترین پایگاه مراجعه کنند.
دکتر شریفی افزود: بعضی وقتها سرویس ارسال پیامک ممکن است دچار اختلال یا کندی شود و دیروز از صبح تا ظهر بخاطر نقص در یکی از اپراتورهای تلفن همراه امکان ارسال پیامک برای وزارت بهداشت وجود نداشت حتی افرادی هم که مراجعه میکردند به سامانه salamat.gov.ir، برای دریافت کارت واکسن هم به مشکل خوردند.
وی گفت: پس اگر بخواهیم دریافت نوبت دوم و سوم افراد را منوط به دریافت پیامک کنیم فقط زمان را به تعویق انداخته ایم. حتما پیگیری میکنم برای افرادی که زمان تزریق نوبت دوم یا سوم شان شده است پیامک ارسال بشود.
در عین حال صمیمانه مجدد از مردم درخواست میکنم که منتظر پیامک نباشند و بر اساس تاریخ کارت واکسن به نزدیکترین پایگاه مراجعه کنند.