وزیر علوم :
یکپارچگی آموزش در کشور باید جدی گرفته شود
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکپارچگی آموزش در کشور باید جدی گرفته شود و امیدواریم به زودی آموزش کشور ما یکپارچه شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمد علی زلفی گل در آیین تودیع و معارفه ریاست دانشگاه تربیت مدرس با تبریک هفته بسیج گفت: زحمتهای شما اساتید باعث پیشرفت کشور میشود و با این تعریف همه ایرانیان بسیجی هستند.
وی افزود: هر کسی که از خبر موفقیت ایران خوشحال شود خودی محسوب میشود و با این تعریف ما فرد غیرخودی در کشور نداریم.
وزیر علوم گفت: اگر امروز شاهد توسعه جایگاه امنیتی و علمی در سطح بینالملل هستیم، مدیون تمام اساتید و بسیجیان کشور هستیم.
وی گفت: این افراد باعث شده اند مرجعیت علمی در کشور پیدا کنیم و این امنیت برای خون شهداست و ما میدانیم امنیت راحت بدست نیامده است.
آقای زلفی گل تاکید کرد: خوشبختانه یکی از مسایلی که سیاسی نشده، شهدا هستند و دانشگاهیان باید در این زمینه الگو باشند.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری ادامه داد: یکپارچگی آموزش در کشور باید جدی گرفته شود، اگر دانشگاه علوم پزشکی تهران با دانشگاه تهران در یک پازل قرار داشتند یقینا رتبه دانشگاهی ما در این عرصه در سطح دنیا جایگاه ویژهای داشت و امیدوارم روزی برسد که آموزش کشور ما یکپارچه باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه با بیان اینکه در ماه آذر اتفاقات زیادی در میان دانشگاهیان کشور رخ داده است گفت: همه گیری کرونا نشان داد که همه دانشگاهها یک کالبد هستند و بهترین سرمایه گذاری روی علم و فناوری است.
وی گفت: ما باید به دانشمندان و دانشجویان خود اعتماد کنیم و باید اجازه بدهیم که دانشگاهها استقلال خود را داشته باشند.
تربیت استاد وظیفه دانشگاه تربیت مدرس است
وی افزود: هم اکنون شاهد هستیم که دانشگاهها در مسیر دیگری فعال هستند چنانچه دانشگاه تربیت مدرس مانند دانشگاههای تهران و دانشگاه شهید بهشتی فعالیت دارد در حالی که این دانشگاه باید استاد را برای دانشگاههای دیگر تربیت کند و این نشان میدهد که این مسیر ما درست نیست و من خواهش میکنم که همه دانشگاهها به اصل خود برگردند.
وزیر علوم در ادامه تاکید کرد: یکی از برنامههای من این است که هر کسی که میخواهد عضو هیات علمی شود یکسال آموزش و شیوههای معلمی را ببیند، چراکه شاید برخی از افراد اصلا مناسب مرتبه استادی نباشند و شاید پژوهشگر مناسبی باشد.
وی گفت: دانشگاهها سه وظیفه مرجعیت علمی، کادرسازی و خدمت برای رفع نیاز جامعه را برعهده دارند و خوشبختانه در زمینه مرجعیت علمی و کادرسازی موفق عمل کردیم، اما در زمینه رفع نیاز جامعه موفق نبودیم و در همین راستا معاونت فناوری تاسیس کردیم و صندوق علوم، تحقیقات و فناوری به زودی راهاندازی میشود.
تشکیل ۱۵ اتاق فکر در وزارت علوم
وی تاکید کرد: سیستمی طراحی شده است تا نظام ایدهها و نیازهای جامعه، دانشگاهها در این سیستم قرار گیرد.
دانشگاهها براساس سیاست خود نحوه پذیرش اعضای هیئت علمی را مدیریت می کنند
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاهها براساس سیاست خود نحوه پذیرش عضو هیئت علمی را مدیریت می کنند و ما برای استقلال دانشگاهها احترام قائل هستیم.
آقای محمدعلی زلفی گل در حاشیه آیین تودیع و معارفه ریاست دانشگاه تربیت مدرس که عصر امروز در سالن همایشهای این دانشگاه برگزار شد در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: سن جذب اعضای هیئت علمی ۴۰ سال است ، چنانچه اگر یک عضو هیئت علمی در سن ۴۰ سالگی وارد دانشگاه شود و ۳۰ سال خدمت کند بنابراین در سن ۷۰ سالگی از دانشگاه بازنشسته میشود.
وی افزود: برای اساتید با مرتبه استادیار ۶۵ سالگی و دانشیار ۶۷ سالگی در نظر گرفته شده است.
زلفی گل گفت :اگر عضو هیئت علمی در سن ۴۵ سالگی وارد دانشگاه شود ما مجبور هستیم که او را با ۲۵ سال سابقه کار بازنشسته کنیم و این مشکل در سیستم دانشگاه ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه دانشگاهها بر اساس سیاستهای خودشان نحوه پذیرش عضو هیئت علمی را مدیریت میکنند گفت: ما برای استقلال دانشگاه ها احترام قائل هستیم و معمولاً نخبگان دانشگاهی کشور ما نهایتاً در سن ۴۰ سالگی می توانند فارغ التحصیل شوند و عضو هیئت علمی دانشگاه شوند.
زلفی گل در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره تبصره آیین نامه جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه ها مبنی بر سن اعضای هیئت علمی از ۴۰ سال به ۴۵ سال گفت :این تبصره مربوط به برخی از دانشگاه های خاص است که نیازمند تخصص خاصی از اعضای هیئت علمی هستند.
وزیر علوم درخصوص آمار جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاههای کشور افزود:با توجه به محدودیتهای بودجهای ما ، تعداد جذب در دانشگاههای کشور اندک است .
وزیر علوم تحقیقات و فناوری همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره بند" ج " قانون هیئت امنای دانشگاه ها مبنی بر اینکه دکتر زاکانی و دکتر قالیباف با چه نقشی در هیئت امنای دانشگاه تهران جذب شدند گفت : هیئت امنا به دانشگاهها کمک می کنند تا در مسیر رشد و بسترسازی و بلوغ نخبگان تلاش کنند ، بنابراین هیئت امنا دارای مدیریت اجرایی در دانشگاهها هستند و میتوانند در دانشگاه کمک کنند.
آقای زلفی گل تاکید کرد: دکتر قالیباف و دکتر زاکانی هم شخصیت علمی و هم شخصیت اجرایی دارند و ما میخواهیم از این ظرفیتها برای گسترش دانشگاه بهره ببریم، زیرا هیئت امنای دانشگاهی در سال دو جلسه دو ساعته دارد که این مشکلی در فعالیتهای این اساتید ایجاد نمیکند.
خدا رو شکر
نظرات و گفتار که خیلی خوبه انشاالله با جامه عمل پوشانده به اونها که واقعا کار سختی هم هست، این مسیرهای نادرست اصلاح بشن و طعم موفقیت کام همه ی ملت رو شیرین کنه.انشاالله