غذاهایی که نباید دوباره گرم کرد
برخی غذاها را نباید دوباره گرم کرد؛ برخی شام دیشب را برای نهار فردا گرم میکنند، غافل از این که غذای مانده میتواند ما را مریض کند.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، شام دیشب اگر اضافه آمده باشد، برای نهار فردا گرم میکنیم و میخوریم، غافل از این که غذاهای مانده، ما را مریض میکنند.
متأسفانه وقتی باقیمانده وعده پیش را گرم میکنیم از کیفیت، طعم و ارزش غذایی اولیه برخوردار نیست. همچنین ممکن است ما را بیمار کند. برخی از پزشکان معتقد هستند که با خوردن غذاهای مانده به مرور زمان در پوست ما میخچه به وجود میآید.
فقط این بیماری پوستی، ضرر غذاهای مانده بر بدن ما نیست. برخی از غذاهای مانده، ما را مسموم میکنند و فشاری سنگین بر دوش کبد ما میگذارند. با اطلاعاتی درباره مانده غذاهایی که نباید بخوریم، آشنا شوید.
۱. چغندر
ما چغندر را به عنوان مواد غذایی با ارزش میشناسیم که غنی از آنتی اکسیدان و آهن است، اما اگر وقتی کاملا سرد نشده است آن را دوباره گرم کنیم، نیترات موجود در چغندر به نیتریت تبدیل میشود که سمی است.
۲. نیمرو
به علت وجود باکتری سالمونلا در تخم مرغ نباید آن را دوبار گرم کنیم؛ زیرا ممکن است موجب مسموم شدن ما شود. نیمرو تنها بار اول تازه و خوشمزه است بنابراین نگذارید مدت زیادی از پخت تا سرو بگذرد و بیش از یک بار به تخممرغ حرارت ندهید.
۳. سیبزمینی
پوره سیب زمینی را بعد از سرد شدن دوباره گرم نکنید، زیرا وقتی این غذا سرد شود موجب وجود باکتریی به نام کلوستریدیوم بتولیسم میشود که دلیل ایجاد بیماری بوتولیسم است.
۴. اسفناج
اسفناج، غذایی پر خاصیت است که با یک بار حرارت دیدن بخشی از خواص خود را از دست میدهد و در گرم شدن بعدی دیگر نه تنها خاصیتی ندارد، بلکه ایجاد سم نیز میکند. اسفناج را بهتر است کمی سرخ کنید و کمتر از ۶ ماه در فریزر نگه دارید.
۵. برنج
اگر برنج از وعده غذایی شما اضافه آمد، آن را در دمای اتاق نگه ندارید و سریع به یخچال منتقل کنید. اگر برنج در دمای اتاق بماند، موجب رشد باکتریی به نام باکیلوس سروس میشود که برای بدن مضر است.
۶. مرغ
مرغ نیز مانند تخم مرغ، شامل سالمونلا است که با گذشت زمان پس از پخت، تولید شمار بسیاری باکتری میکند و خوردن آن خطرناک است.
۷. غذاهای دریایی
مانده غذاهای دریایی را دیگر نخورید. باکتریها در هوای گرم بیشتر رشد میکنند و هر چه بیشتر در هوای اتاق بمانند، تعداد آنها بیشتر میشود و با گرم شدن، از بین نمیروند.