مفید بودن سیاستهای جدید در سینما و جشنواره فیلم فجر
هنرمند سینما و کارشناس فرهنگی گفت: سیاستهای شکل گرفته در سینما و جشنواره فیلم فجر برای سینما مفید است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ستاد اطلاعرسانی چهلمین جشنواره فیلم فجر؛ آقای هوشنگ توکلی گفت: سینماگران ما به بستری که در آن بتوانند به طور آزادانه فکر کنند احتیاج دارند و سیاستگذاری در هنر و سینما وقتی که از تمام جریانات فکری استفاده کند، در راستای احیای سینمای انقلاب، درست و مفید خواهد بود. به نظر میآید مدیریت وقت سازمان سینمایی و دبیر جشنواره فیلم فجر این سیاست را به کار گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر در مدیریت کلان کشور توجهای به فرهنگ و هنر نشده است، توضیح داد: سینما دچار بحران هویتی شده است که هر جریان فکری میتواند تأثیر داشته باشد. در سالهای مختلف و در ادوار مختلف، گاه از سیاستهای سلیقهای که منوط به یک دوره و فرد و جریان فکری خاصی است، پیروی شده و به همین دلیل، جوایز برای عده خاصی بوده و عدهای از دایره توجهات خارج شدهاند.
بازیگر فیلمهایی، چون «اتاق یک» و «نفوذی» با اشاره به این که بسیاری از هنرمندان سینما طی این ۴۰ سال، انقلابی عمل کردهاند، گفت: هنرمند را از شفافیت و زلالی که میتواند آینه تمام نمای انقلاب باشند، نباید دور کرد.
او ادامه داد: باید در وهله اول تفکر انقلابی را بررسی کنیم تا بتوانیم برای آن طرحهای مختلفی ترسیم کنیم.
این کارگردان تئاتر با اشاره به فعالیت جشنواره فیلم فجر در بخش جهانی طی سالهای گذشته، گفت: در دورههای مختلف جشنواره فیلم فجر سندهای مدون تأیید شده از آمار درست این رویدادها و نمایش فیلمها در جشنوارههای خارجی نداریم و به همین دلیل یک ابهام در مدیریتهای کلان سینمایی وجود دارد و کسانی که در این ابهامات نقش دارند، سینما را به آن سمتی که میخواهند، سوق دادهاند.
وی ادامه داد: سینماگران ما به بستری که در آن بتوانند آزادانه فکر کنند احتیاج دارند و سیاستگذاری در هنر و سینما وقتی که از تمام جریانات فکری استفاده کند، در راستای احیای سینمای انقلاب، درست و مفید خواهد بود. به نظر میآید مدیریت وقت سازمان سینمایی و دبیر جشنواره فیلم فجر این سیاست را به کار گرفته است.
چهلمین جشنواره فیلم فجر در دو بخش فرهنگی و رقابتی به دبیری آقای مسعود نقاشزاده از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.