دکتر حمیدرضا اشراقی:
فعالیتهای عامالمنفعه نیازمند همکاری گسترده و تلاشهای مردمنهاد
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به حضور فعالانه خیران در ساخت و بهسازی خوابگاههای متاهلی و دانشجویی گفت: فعالیتهای عامالمنفعه نیازمند همکاریهای گسترده و تلاشهای مردم نهاد است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، دکتر حمیدرضا اشراقی در دومین روز از نشست معاونان فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت که در سالن جلسات کتابخانه دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، افزود: اداره کل دانشجویی فعالیتها و وظایف متعددی از جمله موضوعات ورزشی به صورت قهرمانی و همگانی و مشاوره و سلامت روان را برعهده دارد تا از لحاظ جسمانی و روانی بتواند شرایط خوبی را برای دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی فراهم کند و در ضمن بتواند به امور رفاهی دانشجویان به نحو احسن بپردازد.
وی ادامه داد: علاوه بر برنامهریزی برای رشد امور رفاهی، مشاوه و امور ورزشی تاکیدات زیادی برای پرداختن به موضوعات خیرین و امور صنفی دانشجویان داریم. به همین منظور دبیرخانه امورصنفی دانشجویان و دستیاران را تشکیل دادهایم تا بهطور خاص به این موضوع توجه داشتهایم. دغدغه دانشجویان دستیاری و رزیدنت در دیدار اخیر مقام معظم رهبری با دانشجویان نخبه مورد توجه ایشان قرار گرفته است و اهتمام داریم تا این دغدغه را به جد پیگیری کنیم.
اشراقی با اشاره به حضور فعالان در ساخت و بهسازی خوابگاههای متاهلی و دانشجویی بیان کرد: فعالیتهای عامالمنفعه نیازمند همکاریهای گسترده و تلاشهای مردمنهاد است. به منظور بهرهمندی پیوسته و نهادمند از خرد جمعی و تقویت همکاری در دستیابی به اهداف متعالی مشترک در زمینه مشارکتهای اجتماعی و فعالیتهای داوطلبانه و استفاده از امکانات و ظرفیتهای طرفین باید از ظرفیت خیرین به صورت گسترده بهره ببریم و دکتر شیراوژن تاکیدات زیادی بر این موضوع دارد. به همین منظور امور مشارکتهای اجتماعی و خیرین دانشجویی و فرهنگی تشکیل شده است.
وی افزود: خیران حوزه خدمات ارزندهای در کشور ارائه دادهاند و ما به دنبال این هستیم که این فرهنگ نیز جا بیفتد که خوابگاه هم جای مناسبی برای حضور خیرین است.
اشراقی با اشاره به بهرهگیری بیشتر از ظرفیت خیرین بیان کرد: استفاده از اهمیت خیرین و واقفین برای ساخت، بهسازی و نوسازی خوابگاههای مجردی و متاهلی اهمیت زیادی دارد. در حال حاضر ۳۹ درصد خوابگاهها فرسوده، ۴۴ درصد نیازمند بهسازی هستند و فقط ۱۷ درصد خوابگاههای ما استاندارد و نوساز است.
وی افزود: در کنار تجهیز خوابگاهها و بهرهگیری از طرفیت خیران در مراکز استانها بهینهسازی تجهیزات و امکانات برای ارائه خدمات مطلوب بسیار مهم است و بسیاری از موضوعات باهماهنگی و اولویتهای بهداشتی بهتر ارائه میشود. در کنار آن وضعیت تغذیه و تهیه آشپزخانه صنعتی با حمایت و تسهیلات و صندوق رفاه درحال برنامهریزی است.
به گفته اشراقی افتتاح و بهره برداری از ۵ طرح خوابگاه دانشجویی مجردی با ظرفیت ۳۴۸۰ نفر و متراژ ۶۷۰۰۰متر مربع درسال، تعداد ۴ خوابگاه خریداری شده با ظرفیت ۶۴۸ نفر و با متراژ ۹۱۰۰ متر مربع، تکمیل ۷طرح خوابگاه دانشجویی مجردی و آماده بهرهبرداری با ظرفیت ۱۴۹۸ نفر و با متراژ ۳۰۷۰۵ متر مربع از جمله فعالیتهای تعیین شده درسال۱۴۰۰ است.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت درباره وضعیت تغذیه دانشجویی اضافه کرد: در حال حاضر تعداد سالنهای غذاخوری دانشجویی ۱۲۱۲ سالن و تعداد آشپزخانههای دانشجویی ۸۳ تعداد است. هماکنون ۷ سالن غذاخوری دانشجویی در دست احداث است و امسال از ۲ پروژه سالنهای غذاخوری دانشجویی به متراژ ۱۲۵۰ متر مربع افتتاح و بهرهبرداری میشود.
وی افزود: برنامهریزی برای حرکت به سمت آشپزخانههای صنعتی با توجه به کاهش جدی هزینههای امور تغذیه دانشگاه و همچنین هدفگذاری اداره کل دانشجویی و صندوق رفاه دانشجویی و حضور ظرفیت خیرین و مسوولیت اجتماعی بنگاههای اقتصادی و تولیدی مواد غذایی در پیگیری این برنامه اولویت زیادی برای ما دارد. در همین راستا تلاش داریم تا برنامه صنعتیسازی آشپزخانههای دانشجویی را با قوت در سال جاری پیگیری کنیم.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت تاکید کرد: موضوع افزایش ۲۰ درصدی کمک هزینه تحصیلی پیش از این در وزارت بهداشت مصوب شده است و به دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شد که این کمک هزینه را برای تمام دانشجویان واجد شرایط اجرایی کنند.
وی درباره کار دانشجویی دانشجویان علوم پزشکی در حوزه واکسیناسیون گفت: دانشجویان علوم پزشکی که به عنوان واکسیناتور در واکسیناسیون کرونا همکاری کردهاند یک حق الزحمه تحت عنوان کار دانشجویی دریافت میکنند که برای آن یک دستمزد قابل توجه درنظر گرفته شده است.
اشراقی درباره اهداف اداره کل دانشجویی در آینده گفت: تشکیل پویش ملی حمایت دانشجویی و فرهنگی، تقویت موسسات خیریه دانشجویی، فرهنگسازی مشارکت خیرین و واقفین از کارهایی است که با پیگیری آن را دنبال کرده و دانشگاههای علوم پزشکی باید مجامع خیرین سلامت استان خود را در سطح هیئترئیسه برگزار کنند.