پخش زنده
امروز: -
مدیر دفتر سلامت و جمعیت خانواده و مدارس: وضع واکسیناسیون دانش آموزان خوب است و ما در یک بازه زمانی دو ماهه ۸۰ درصد جمعیت دانش آموزان را واکسینه کردیم.
دکترسید حامد برکاتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ گفت: طبق آمار اعلام شده تا روز سی ام آبان ۷۹ درصد دانش آموزان مقطع دوم متوسطه یعنی متوسطه اول و دوم دز اول و ۵۴ درصد دز اول و دوم را دریافت کرده اند و با توجه به اینکه واکسیناسیون دانش آموزان در موعد خیلی محدود تری نسبت به جمعیت عمومی شروع شد این عدد بسیار خوب است.
وی گفت: این شاخص به جمعیت عمومی نزدیک شده و تقریبا مشابه جمعیت عمومی کشور است. براوردمان این است با پیگیری دوستانمان در آموزش و پرورش در ۲ یا ۳ هفته آینده و حتی زودتر دانش آموزانی که به هر دلیلی امکان تزریق واکسن را نداشتند این عدد ارتقا یابد و به بالای ۹۵ درصد و حتی ۹۹ درصد برسد.
دکتر برکاتی درباره وضعیت واکسیناسیون در رده سنی دانش آموزان افزود: با توجه به زمانی که واکسیناسیون دانش آموزان آغاز شد وضعیت خوب است، ابتدا ۱۵ تا ۱۸ سالهها و بعد ۱۲ تا ۱۵ سالهها واکسینه شدند. ما بعد از یک بازه دو ماهه به عدد ۸۰ درصد رسیدیم اتفاقی که برای جمعیت عمومی مان ۷ تاالی ۸ ماه زمان برد. این نشان میدهد که هم والدین توجه دارند و هم امکانات خوبی ایجاد شده است و همکارانمان در آموزش و پرورش همراهی بسیار خوبی داشتند.
وی گفت: واکسیناسیون شرط لازم برای ورود به مدرسه در مقطع دوم متوسطه است، ولی کافی نیست. یک سری اقدامات دیگری حتما باید انجام شود که طی پروتکل ۰۷ در روزهای اخیر به دانشگاههای علوم پزشکی و آموزش و پرورش ابلاغ شده است.
دکتر برکاتی افزود: در فصل سرد سال هستیم مهمترین بحث تهویه، استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری بین دانش آموزان و نظارت بر این هاست که طبیعتا این نظارت توسط اصحاب مدرسه و همکارانمان در آموزش و پرورش باید انجام شود، زیرا مسئولیتش با حوزه آموزش و پرورش است. این اقدامات باید در کنار واکسیناسیون اتفاق بیفتد تا خیالمان از سلامت دانش آموزان و کادر مدرسه راحت باشد.
وی گفت: مدرسه یک مکان تجمعی است و بچهها دور هم جمع میشوند و امکان اینکه شیوه نامهها در مواقعی رعایت نشود، وجود دارد. در این خصوص باید حراست سفت و سختی انجام بگیرد تا شاهد درگیری دانش آموزان و کادر مدرسه یا شیوع پیک بیماری کرونا از برخی مدارس کشور نباشیم.
دکتر برکاتی افزود: در پروتکل ۰۷ تاکید بر بیماریابی و پیشگیری از توسعه بیماری شده است. همکارانمان در آموزش و پرورش حتما باید موارد مشکوک را با توجه به علائم فرد و اظهاراتی که خانواده اش درباره غیبت دانش آموز دارند، شناسایی کنند و به مراکز جامع بررسی منتخب که شناسایی بیماری کوید ۱۹ را بر عهده دارند معرفی کنند تا در آن مراکز از دانش آموزان مشکوک تست گرفته شود.
وی گفت: اگر دانش آموزی مبتلا بود باید حداقل ۱۴ روز استراحت کنند و بعد با در دست داشتن تست منفی به مدرسه باز گردد تا هم آموزش انجام شود و هم سلامت و امنیت والدین و کادر مدرسه تامین شود.
دکتر برکاتی درباره میزان ابتلای دانش آموزان به این بیماری افزود: والدین حتما در خصوص همه گیری بیماری کرونا نگرانیهایی دارند، اما هم میزان ویروسی که یک دانش آموز خردسال دفع میکند کمتر است و هم میزان درگیری که در آمارها داشتیم در طول دوران کرونا کم میباشد.
وی گفت: در این گروه سنی از اسفند ۹۸ در این گروه سنی بیماری؛ بستری و موارد اندکی مرگ داشتیم که از جمعیت عمومی کشور بسیار کمتر است، این توجیه نمیکند که از رعایت پروتکلهای بهداشتی و استانداردهایی که طراحی شده است دست برداریم.