طراحی سامانهای برای تلخیص و جداسازی مواد
محققان دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به انجام مطالعاتی بر روی سامانهای شدند که برای تخلیص و جداسازی مواد، کاربردهای به صرفهای دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، خانم فرزانه قاضی زاده احسایی دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیر کبیر و مجری طرح «مطالعه رفتار فازی سامانههای دوفازی آب پایه از کوپلیمر و کاربرد آن در توزیع پذیری مواد زیستی» گفت: سامانههای دوفازی آبی، جایگزین مناسبی برای سامانههای های مرسوم استخراج مایع- مایع هستند و با توجه به اینکه بخش عمده تشکیل دهنده فازها آب است محیط مناسبی برای جداسازی مواد زیستی به شمار میروند.
وی در خصوص مزیت این روشها گفت: سامانههای مورد بررسی در جداسازی اسید فنیل استیک / اسید ۶-آمینوپنیسیلانیک و کلروفیل / فیکوسیانین عملکرد مناسبی از خود نشان داد و نسبت به سامانههای دیگر نتایج بهتری برای جداسازی دارد.
وی افزود: این طرح از مطالعه رفتار فازی و انتخاب بهترین سامانههای دوفازی شروع شد و سپس به موضوع جداسازی نمونه واقعی از محصولات واکنش هیدرولیز پنی سیلین جی (فنیل استیک /امینوپنیسیلاتیک اسید) و استخراج شده از جلبک سبز-آبی (کلروفیل / فیکوسیانین) پرداختیم و آنرا بررسی کردیم.
خانم قاضی زاده با اشاره به کاربرد این طرح گفت: برای تولید و تخلیص مواد زیستی میتوان از نتایج این تحقیقات بهره برد.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: استفاده از سامانههای دوفازی از کوپلیمر برای جداسازی این مواد ادامه این طرح خواهد بود.
وی با اشاره به ویژگیهای طرح افزود: استفاده از مواد دیگر در کنار کوپلیمر برای جداسازی گزینش پذیرتر و همچنین بررسی در مقیاس نیمه صنعتی از مزیتهای این طرح به شمار میرود.
وی ادامه داد: مزیت رقابتی این طرح استفاده از کوپلیمرهاست که قابلیت بازیابی دارند و میتوان از این سامانه برای تخلیص و جداسازی مواد استفاده کرد.
گفتنی است که آقای غلامرضا پازوکی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر استاد راهنمای این طرح بود.