پخش زنده
امروز: -
لاستیکهای ران فلت (RUN FLAT یا پنچررُو) در سال ۱۹۸۰، طراحی و وارد بازار شدند و میتوان گفت به علت وزن کمتر و مزایای بیشتر، از پرطرفدارترین انواع تایرها محسوب میشوند.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، به طور معمول، افراد در زمان پنچر یا سوراخ شدن لاستیک خودرو ؛ یا با شرکتهای ارائه دهنده خدمات فوری خودرو تماس میگیرند یا خود برای تعویض لاستیک دست بکار میشوند. هر دوی این روشها زمان زیادی را از راننده میگیرند که این امر، باعث اتلاف وقت زیادی میگردد.
با پیشرفت تکنولوژی و تلاش تولیدکنندگان برای راحتی بیشتر مصرفکنندگان و همچنین برای کاهش مصرف سوخت، متخصصان اولین تایرهای پنچررو (ران فلت) را در سال ۱۹۸۰ میلادی طراحی و وارد بازار کردند. میتوان گفت این لاستیکها از پرطرفدارترین نوع تایرها نیز هستند، به این دلیل که وزن کمتری داشته و همینطور به جهت حذف زاپاس، فضای بیشتری را در خودرو در دسترس خواهید داشت.
علاوه بر بعضی از کارخانههای تولید خودرو که به صورت استاندارد این تایر را روی خودروهای خود نصب میکنند، مصرفکنندگان بسیاری نیز متقاضی استفاده از این تایرها هستند. در اینجا چگونگی عملکرد و مزایای این تایرها را با هم بررسی خواهیم کرد:
لاستیک پنچررو چیست؟
این نوع لاستیک به گونهای طراحی شده است که حتی پس از سوراخ شدن، علاوه بر تحمل وزن خودرو میتواند برای مدتی کوتاهی به مسیر خود ادامه دهد؛ بنابراین اگر در یک شب سرد و تاریک یا در شرایطی دشوار لاستیک شما پنچر شد، دیگر نیازی به تعویض لاستیک در کنار جاده نیست و میتوانید با خیال راحت به خانه یا به نزدیکترین تعمیرگاه بروید.
پس با لاستیکهای پنچررو شما میتوانید به رانندگی خود ادامه داده و زمان دارید تا خودتان را به یک تعمیرگاه و یک نقطه ایمن برسانید تا تایر را تعویض کنید. دستورالعمل کارخانه تولیدکننده تایر خود را بررسی کنید تا از حداکثر سرعت و مسافت مجاز رانندگی در زمان پنچری تایر خود مطلع شوید. به طور کلی میتوان با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت به مسافت ۸۰ کیلومتر بعد از پنچری با آن رانندگی کرد. یکی از ویژگیهای دیگر لاستیکهای پنچررو کاهش خطرات ناشی از منفجر شدن نیز است.
چگونگی عملکرد لاستیک پنچررو
تایرهای پنچررو دو نوع سیستم دارند: سیستم خود پشتیبانی و سیستم حلقه (رینگ) پشتیبان. بیشتر تایرهای با سیستم خود پشتیبان، دارای دیواره تقویت شدهای هستند تا خودرو را در حین پنچری پشتیبانی کند و ماشین به حرکت خود ادامه دهد.
سیستم حلقه (رینگ) پشتیبان نیز یک حلقه را که دارای جنسی محکم است به کار میگیرد تا وزن خودرو را هنگام کاهش فشار باد و پنچر شدن لاستیک پشتیبانی کند.
از آنجایی که این تایرها در زمان پنچری نیز به حرکت خود ادامه میدهند، اگر خودرو شما مجهز به سیستم کنترل فشار باد تایر نباشد ممکن است متوجه پنچری نشوید.
مزایای تایرهای پنچررو
نیازی نیست تایر خود را در مواقع خطرناک و شرایط نامناسب تعویض کنید. این ممکن است بزرگترین مزیت این تایرها باشد و یکی از دلایلی محسوب میشود که این نوع لاستیک برای آن طراحی شده است. در هنگام استفاده از تایرهای معمولی، شما مجبورید تایر پنچر شده خود را در همان لحظه تعویض کنید.
در موقعیت پنچری لاستیک، تایرهای پنچررو (ران فلت) نسبت به تایرهای معمولی پایدارتر و ایمنتر هستند. از آنجایی که این لاستیکها ساخته شدهاند تا از وسیله نقلیه شما پشتیبانی کنند، حتی زمانی که لاستیک خودروی شما فشار باد بسیار کمی دارد، این تایرها، شما را در کنترل بهتر خودرو در هنگام از دست دادن فشار باد کمک میکنند.
از دیگر مزایای استفاده از لاستیک پنچررو ، وزن سبک آن است که باعث کاهش مصرف سوخت شما گردیده و همچنین به دلیل حذف لاستیک زاپاس، فضای بیشتری را در صندوق عقب خواهید داشت.
معایب لاستیک پنچررو
یکی از مواردی که بیشتر رانندگان هنگام خرید لاستیک به آن توجه میکنند قیمت آن است و باید گفت این نوع لاستیک، نسبت به لاستیکهای معمولی دارای قیمت بالاتری است و به دلیل تولید محدود، دسترسی به آن کمی دشوار است، چون همه فروشگاهها این نوع تایر را ارائه نمیکنند.
از معایب دیگر این لاستیک میتوان به نبود زاپاس اشاره کرد که در صورت واردن شدن آسیب جدی و اساسی به لاستیک پنچررو ، دیگر نمیتوانید به حرکت ادامه دهید و باید اقدام به خرید تایر جدید کنید.
به این نکته توجه داشته باشید که در صورت جایگزینی تایرهای پنچررو با تایرهای معمولی، این نوع تایرها باید بر روی خودروهایی نصب شوند که سیستم کنترل فشار باد تایر (TPMS) را دارند. یعنی در صورت پنچر یا سوراخ شدن، به راننده هشدار میدهند و به خاطر داشته باشید که از تایرهای معمولی و تایرهای پنچررو به طور ترکیبی و همزمان استفاده نکنید به این دلیل که ممکن است فرمانپذیری هر یک از آنها متفاوت باشد.