پخش زنده
امروز: -
سیب زمینی آبپز به دلیل ویتامینها و مواد معدنی مهمی که دارد، برای کبد و کارکرد آن بسیار مفید است.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما، سیبزمینی آبپز فواید زیادی برای کبد دارد، زیرا به طور طبیعی سرشار از ویتامینها و مواد معدنی به ویژه پتاسیم، فسفر و ویتامینهایی مانند: ب کمپلکس و ویتامین ث (C) است. کالری و چربی کمی دارد و محتوای بالای فیبر آنها به احساس سیری کمک میکند.
اگر قبل از جوشاندن سیبزمینی، پوست آن را جدا کنید، بسیاری از خواص آن از بین میرود.
برخلاف تصور رایج، سیبزمینی باعث افزایش وزن زیادی نمیشود، مگر اینکه کره یا خامه ترش را به آن اضافه کنید که در این حالت کالری و چربی را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد. بنابراین اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید، آن را با گیاهان یا ادویههای کم کالری مزهدار کنید.
فواید سیب زمینی آبپز برای کبد
یک سیب زمینی به وزن ۳۰۰ گرم حاوی:
جوشاندن یا بخارپز کردن سیبزمینی با پوست آن، فوایدی را که درون آن نهفته است حفظ میکند. اگر قبل از جوشاندن پوست آنها جدا شود، بسیاری از آن فواید از بین میروند.
تیمی از محققان شیمیدان در مرکز تحقیقات ملی مصر، اخیراً مطالعهای را در مورد فواید سیبزمینی آب پز برای کبد انجام دادند و این مطالعه نشان داد که خوردن آن به تقویت، محافظت و احیای کبد کمک میکند.
اهمیت خوردن سیبزمینی آبپز به این دلیل است که سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدانی، سِلنیوم، آهن، پتاسیم، منیزیم و بسیاری از عناصر دیگر است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش سلامتی میشود.
این مطالعه همچنین ثابت کرد که خوردن سیبزمینی در افزایش ایمنی بدن افراد مبتلا به شیستوزومیازیس و محافظت از کبد تأثیر مؤثری دارد. یکی از فواید سیبزمینی آبپز برای کبد، این است که حاوی درصد زیادی از ویتامین ب کمپلکس است که به بدن در تشکیل سلولهای خونی کمک میکند و از پروتئین، کربوهیدراتها و چربیهای غذایی که میخورید؛ تولید انرژی میکند.
سیبزمینی آب پز موارد زیر را به بدن میرساند:
بیش از نیمی از نیاز روزانه به ویتامین B-۶
حدود ۳۰ درصد از تیامین و نیاسین مورد نیاز بدن
این محصول، همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین ث است.
البته سیبزمینی آب پز و پوست کنده، نیمی از محتوای ویتامین ث خود را از دست میدهد و تنها ۲۵ درصد از ویتامین ث مورد نیاز روزانه را تامین میکند.گرما و حرارت، قاتل ویتامین ث است.