پخش زنده
امروز: -
معاون نظارت و بازرسی امور تولید و توسعه سازمان بازرسی کل کشور از انباشت چندین ساله حجم بسیار زیاد آزبست و دیگر مواد شیمیایی سمی و خطرناک در انبارهای گمرک غرب تهران انتقاد کرد.
آقای غلامعباس ترکی در حاشیه بازدید بیش از دو ساعته از انبارهای گمرک غرب تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: حجم زیادی آزبست بیش از ۱۰ سال در اینجا مانده است و با برخی مواد شیمیایی مواجه شدیم که هم نشتی دارد و هم خطر آتش سوزی آن بسیار زیاد است.
وی اضافه کرد: از مسئولان ذیربط میخواهیم تا پایان هفته موانع موجود برای امحا و تعیین تکلیف این کالاهای رسوب کرده را در گزارشی اعلام کنند.
آقای حمیدرضا کیامنفرد مدیر عامل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران نیز در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: این مواد شیمیایی که شامل آب و صابون، موادشیمیایی اسیدی و گیریس است بیش از ۱۰ سال در این انبارها دپو شده است و با وجود اینکه به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی اطلاع داده ایم اقدامی برای امحای آن نشده است.
وی افزود: این مواد بسیار خطرناک است و خطرات زیست محیطی فراوانی دارد.
آقای مهدی ذوقی مدیر عامل انبارهای عمومی و خدمات گمرکی غرب تهران هم در این باره گفت: این کالاها ثبت سفارش شده و قانونی وارد کشور شده، اما تشریفات گمرک به هر دلیلی طی نشده است و صاحب کالاها سراغش نمیآید، چون ممکن است در مرجع قضایی دچار مشکل شود.
در ادامه این بازدید با مقادیر بسیار زیادی گوشیهای تلفن همراه و لپ تاپ که به نوعی جزو کالاهای متروکه بود و باید امحا شود، مواجه شویم.
آقای غلامعباس ترکی معاون نظارت و بازرسی امور تولید سازمان بازرسی کل کشور با انتقاد از نحوه نگهداری این کالاها، گفت: نگهداری به صورت سنتی و غیرعلمی انجام میشود.
وی افزود: یکی از علتهای دپوی کالاها در انبارهای گمرک این است که بانک جامع اطلاعاتی برای نگهداری این اموال وجود ندارد و در سامانه جامع تجارت هم فقط اطلاعات اسفند سال گذشته به بعد بارگذاری شده است و تا زمانی که اطلاعات از این سامانه به سامانههای دیگر مرتبط نشود این نابسامانی هم هر آن خواهیم داشت.
آقای ترکی گفت: ما درخصوص نحوه امحای اموال متروکه و قاچاق، صادرات آن و همچنین درباره نگهداری کالاهای خطرناک و همچنین نگهداری خودرو و موتورسیکلت در انبارهای غیرگمرکی نیز وضع نامطلوبی را شاهد بودیم و یک هفته به آنها فرصت دادیم تا گزارشی به ما ارایه کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا اینگونه مشکلات به صورت مقطعی حل میشود و مجدد ادامه پیدا میکند؟ افزود: ما با چرخه ناقصی در بخشهای مختلف مواجهیم که بخشی به قانون و ساختارها برمی گردد.
معاون نظارت و بازرسی امور تولید سازمان بازرسی کل کشور گفت: اساس کار بر این است که همه دستگاهها تمرکزشان را برای برطرف کردن این موانع بکار گیرند.
آقای ترکی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا وصول برخی از این کالاها در این انبارها میتواند عمدی و با انگیزه سودآوری باشد؟ پاسخ داد: تاکنون به چنین چیزی نرسیده ایم، اما همه گزینهها را بررسی خواهیم کرد و گزارش نهایی و جامعی به مسئولان اعلام میکنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا ترخیص بعضی از این کالاها سالها منتظر حکم قضایی است؟ گفت: بخشی از این اموال مربوط به قبل از سال ۹۳ بوده که هنوز تعیین تکلیف قضایی نشده است و حتما مسئولان حقوقی گمرک باید این موضوع را پیگیری کنند و سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی هم باید ورود مناسبی داشته باشد.
آقای ترکی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه متصل نبودن سامانههای دستگاهها چقدر در وقوع این معضلات اثر دارد؟ افزود: دقیقا ارتباط نداشتن سامانهها و ناهماهنگی دستگاهها و برخط نبودن استعلامها موجب وقوع این مشکلات شده است.