پخش زنده
امروز: -
عملیات کاشت گیاه باریجه در مراتع روستای مرق از توابع کاشان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اصفهان؛ رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشان گفت: اجرای این طرح در گسترهای به وسعت ۵۰۰ هکتار اجرا میشود که ۵۰ هکتار به صورت کپه کاری و ۴۵۰ هکتار نیز به صورت بذر پاشی است.
محمدمهدی شریفی به توجیه اقتصادی کاشت و برداشت باریجه اشاره کرد و افزود: باریجه کاری برای ۱۰۰ نفر روز اشتغال زایی ایجاد می کند که با مشارکت مرتعداران روستای مرق و فعالان حوزه طبیعت اجرا میشود.
وی، باریجه را گیاهی دارویی بومی ایران دانست که صمغ آن برای صنایع بهداشتی ، آرایشی ، صنعتی و دارویی کاربرد دارد، گفت: سال گذشته، چهار تن صمغ باریجه از مراتع شهرستان کاشان برداشت شد که بخشی از این محصول به کشورهای دیگر از جمله فرانسه و ایتالیا صادر می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشان گفت: مدت زمان بهره برداری از گیاه باریجه در صورت بارش مناسب، سه سال و در صورت بارش کم چهار سال زمان می برد و بعد از برداشت هشت تا 12 سال، بسته به نوع آب و هوا و اقلیم محصول می دهد.
وی تاکید کرد: جلوگیری از فرسایش خاک، جلوگیری از روان آب ها و تبخیر، تثبیت خاک، افزایش علوفه و کاهش فشار دام در مراتع از جمله مزیتهای کاشت باریجه است.
شریفی، کاشت و برداشت گیاهانی مثل باریجه و کتیرا را تحقق راهبردهای اقتصاد مقاومتی اعلام کرد و گفت: در شرایطی که درآمد دامداران مطلوب نیست، کاشت باریجه در افزایش درآمد آنها موثر است.