نخستین جلسه هم افزایی قوه قضائیه و ستاد امر به معروف و نهی از منکر
مسؤولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در جلسهای با رئیس قوه قضائیه دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور؛ نخستین جلسه هم افزایی و همکاری راهبردی قوه قضائیه و ستاد امر به معروف و نهی از منکر با حضور حجج اسلام محسنی اژهای رئیس دستگاه قضا و معاونان قوه از یک سو و صدیقی، رئیس ستاد، آقای سید محمد صالح هاشمی گلپایگانی قائم مقام رئیس و دبیر ستاد، معاونان و مدیران کل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور برگزار شد.
در این جلسه رؤسای قوه قضائیه و ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور درباره مهمترین موضوعات کشور در حوزه امر به معروف و نهی از منکر کشور گفتگو و مشورت کردند تا روند رسیدگی به مسائل مرتبط سریعتر و جدیتر دنبال شود.
حجت الاسلام و المسلمین صدیقی رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، امر به معروف و نهی از منکر را از مهمترین مسائلی دانست و تاکید کرد همه مسؤولان نظام اسلامی باید به آن اهتمام ویژه داشته باشند.
وی در عین حال گفت: با گذشت بیش از ۴۰ سال از استقرار نظام اسلامی همه دولتها بدون استثنا تلاش نکردند تا اصل هشتم قانون اساسی درباره فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر به قانون تبدیل شود و مجلس نهایتا به تنهایی در این خصوص اقدام کرد.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور از عدم اهتمام لازم قوا و دستگاهها به اجرای قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر ابراز گلایه کرد و گفت که این ستاد به دلیل نبود همراهیهای لازم نتوانسته به اهداف، چشم انداز و وظایف خود را به طور کامل پیش ببرد.
حجت الاسلام و المسلمین صدیقی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در سراسر کشور را حامی مظلوم و ضدظلم و فساد معرفی و با اشاره به اهمیت حمایت قضایی برای پیشبرد برنامهها و اهداف ستاد امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: برای عمومی شدن گفتمان امر به معروف و نهی از منکر در کشور نیازمند یک اقدام ملی هستیم و همه قوا باید کار را از خود شروع کنند و به این مسئله پایبند باشند.
حجتالاسلامو المسلمین غلامحسین محسنی اژهای، امر به خوبیها و راه درست را کاری الهی دانست و با اشاره به تصویب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در سال ۹۴ تصریح کرد: بسیاری از مسؤولان اجرایی و نمایندگان مجلس و حتی مسؤولان قضایی به ویژه مسؤولانی که عضو ستاد هستند در طول سالهای اخیر تغییر کردهاند و ممکن است مسؤولان جدید به خوبی از قوانین اطلاع نداشته باشند.
رئیس قوه قضائیه اظهارداشت: یک مسؤول به طور معمول بیشترین سروکار را با قوانینی دارد که مستقیما مرتبط به حوزه کاری اوست و ستاد امر به معروف و نهی از منکر باید مسئولان را نسبت به وظایف قانونی که در این زمینه دارند کاملا مطلع کنند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای افزود: در محیط خانواده و اجتماع با رعایت حیا بسیاری از مشکلات حل میشود که با رفتارها و برخوردهای قهری یا احیانا خشونت آمیز نمیتوان آن نتیجه مطلوب و بازدارنده را به دست آورد.
وی بر همین اساس از کارگروههای علمی و پژوهشی ستاد امر به معروف و نهی از منکر ددخواست داشت که در کنار احصا اولویتهای معروفات و منکرات، بررسی کنند چه اقدامات و کارهایی در کاهش منکرات و گسترش معروفات در جامعه موثرتر است.
رئیس دستگاه قضا در واکنش به گلایههای مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر از بیتوجهی دستگاههای مختلف به اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر گفت: سازمان بازرسی کل کشور موظف به نظارت بر حسن اجرای قانون و مرجع رسیدگی به قصور و اهمال دستگاهها در انجام وظایف قانونیشان است لذا قوه قضائیه آماده همراهی با ستاد میباشد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای افزود: شکل گیری بسیاری از پروندهها به خاطر شیوع منکرات و بی توجهی به معروفات است و اگر بساط منکرات از جامعه جمع شود و جرمی واقع نشود، پرونده قضایی هم نخواهیم داشت.
رئیس قوه قضاییه بر لزوم فرهنگسازی به منظور عمومی شدن فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر نیز تاکید کرد و گفت: باید امر به معروف و نهی از منکر را از خود و خانواده و محیط کار شروع کنیم تا در دیگر بخشهای جامعه نیز این فرهنگ گسترش پیدا کند.
سید محمد صالح هاشمی گلپایگانی قائم مقام رئیس و دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور نیز در این نشست به بیان دیدگاهها، دغدغهها و مطالبات این ستاد پرداخت و با تقدیر از رئیس دستگاه قضا برای ابلاغ بخشنامه حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، خواستار تعیین و معرفی نمایندهای جهت تقویت همکاریهای دوجانبه شد.
تدوین قانون امر به معروف و نهی از منکر در اجرای اصل هشتم قانون اساسی و اصلاح و بروزرسانی قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، ایجاد شعب ویژه در محاکم برای رسیدگی به پروندههای مربوط به آمران به معروف و ناهیان از منکر و تقویت همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با ستاد امر به معروف و نهی از منکر، از دیگر مسائل مطرح شده توسط دبیر ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر بود.
هاشمی گلپایگانی خواستار تشکیل شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در دستگاهها به ویژه ایجاد ۱۴ شورای مربوطه در قوه قضاییه، تحقق عملی راه اندازی گشت ارشاد مسئولان و رسمیت دادن به مطالبه گران مردمی در جهت گسترش فرهنگ و گفتمان امر به معروف و نهی از منکر شد.
دبیر ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر همچنین خواستار تشکیل کارگروه مشترک بین قوه قضاییه و این ستاد برای پیگیری موضوعات خاص و ویژه شد که رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: اگر ستاد موضوع خاصی را بررسی کرده که نیازمند تشکیل کارگروه بود، اعضا و برنامه و دستور کار را اعلام کند تا کارگروه تشکیل شود.