پخش زنده
امروز: -
دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از برخی کشورها خواست آزاد کردن بخشی از ذخایر نفتی خود را مورد بررسی قرار دهند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی؛ دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از برخی کشورها خواست آزاد کردن بخشی از ذخایر نفتی خود را مورد بررسی قرار دهند.
براساس این گزارش، واشنگتن این درخواست را به امید کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی مطرح کرده است.
بزرگترین مصرف کنندگان نفت در جهان شامل چین، هند و ژاپن از جمله کشورهایی هستند که در این رویکرد اشتراک نظر دارند.
اواخر ماه گذشته، بهای نفت به بالاترین میران در هفت سال اخیر رسید، زیرا میزان تقاضا برای نفت به سطح قبل از شیوع همه گیری کرونا رسیده و میزان تقاضا بیشتر از میزان عرضه بوده است.
مجری برنامه سپس در این باره با امید شکری کارشناس و تحلیلگر مسائل انرژی در موسسه گالف استیت آنالیتیکس گفتگو کرد و گفت آیا این درخواست جو بایدن رئیس جمهور آمریکا یک درخواست قابل توجه محسوب میشود؟
شکری در پاسخ گفت "در ابتدا باید به نقش انرژی در سیاست خارجی آمریکا اشاره کنم. سال گذشته در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ که بهای نفت کاهش یافت، برای نخستین بار آمریکا نقشی منفی را در دیپلماسی انرژی ایفا کرد و همین موضوع سبب شد کشورهای تولید کننده نفت همانند روسیه و عربستان سعودی تولید نفت خود را افزایش و سپس آن را کاهش دهند تا سبب ایجاد توازن در بازار نفت شوند. دولت جو بایدن در تلاش برای دنبال کردن همین سیاست است و همچنین در تلاش برای اعمال فشار بر کشورهای تولید کننده نفت همانند روسیه، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، کویت و عراق است تا آنها نفت بیشتری تولید کنند. اما در نشست قبلی اوپک، این کشورها تلاش کردند رویکردی واحد در پیش بگیرند و تصمیم گرفتند به تدریج و به صورت ماهانه تولید نفت خود را ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند. روسیه و عربستان سعودی به شدت در ارتباط با آینده بازار نفت نگرانند. "
مجری برنامه سپس پرسید به نظر شما کشورهای عضو اوپک به این موضوع واکنش نشان خواهند داد، زیرا آنها از یک سو میخواهند درآمد داشته باشند و از سوی دیگر تاکنون شاهد این موضوع نبوده اند که رئیس جمهور آمریکا به آنها بگوید چه اقدامی باید انجام دهند؟
شکری گفت "در حال حاضر، همه اعضای اوپک از سطح کنونی تولید نفت و همچنین از قیمت کنونی نفت در بازار رضایت دارند. قیمت نفت به این کشورها برای احیای اقتصادشان کمک میکند که به واسطه شیوع کووید آسیب دیده است و همان گونه که اشاره کردم، عربستان سعودی و روسیه در این باره نگرانند که در ماههای آتی به ویژه در فصل تابستان آتی ممکن است تقاضا برای نفت کاهش یابد و بر اساس همین شرایط، آنها میخواهند سطح تولید خود را محدود نگه دارند و علاقهای به افزایش تولید نفت خود و توجه نشان دادن به درخواست دولت بایدن ندارند. "
مجری برنامه سپس پرسید این موضوع چه تأثیری بر مصرف کنندگان نفت در جهان دارد؟ در این منطقه از جهان (خاورمیانه) بهای بنزین در دو سال و نیم تا سه سال گذشته دو برابر شده است. این رقم در اروپا بین ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش داشته است، زیرا کشورهای اروپایی در حال وارد کردن نوع ایی ۵ و ایی ۱۰ هستند که برای کره زمین خوب، اما برای مصرف کنندگانی که هزینه آن را پرداخت میکنند، بد است.
شکری در پاسخ گفت "در ارتباط با بحران کنونی انرژی باید بگویم تنها اوپک به عنوان مهمترین عامل ایجاد این بحران مطرح نیست. ما شاهد کمبود انرژی هستیم و این موضوع بر بازار تأثیر میگذارد. ما همچنین شاهد کمبود زغال سنگ در بازار هستیم. در دوران شیوع کووید، برخی اقدامات سبب کاهش عرضه و تأثیر درعرضه نفت و همین موضوع سبب کمبود انرژی در بازار شد. همان طور که میدانید، هفته گذشته شاهد برگزاری نشست مقابله با تغییرات آب و هوایی در گلاسکو بودیم و بر اساس این نشست، همه کشورها در تلاش برای افزایش توجه به انرژیهای تجذیدپدیر هستند. آنها همچنین در تلاش برای سرمایه گذاریهای بیشتری در روند انتقال انرژی هستند. روند انتقال انرژی مستلزم سرمایه گذاریهای هنگفت و همچنین فن آوریهای پیشرفته است. در حال حاضر برخی از کشورها نمیتوانند سرمایه و فن آوریهای لازم را بر اساس نشست گلاسکو جذب کنند. این موضوع بهترین فرصت را برای روسیه به منظور حفظ انحصار در بازار اروپا فراهم میکند. این موضوع همچنین در عین حال سبب ارائه فرصت برای اتحادیه اروپا و دیگر کشورها میشود تا تمرکز خود را بر انرژیهای تجدید پذیر افزایش دهند. نروژ و هلند در حال سرمایه گذاریهای داخلی بیشتری برای این موضوع هستند که به این کشورها در کاهش اتکا به سوختهای فسیلی و کاهش اتکا به روسیه کمک میکند. "