خواص شگفت انگیز پوست میوه ها!
میوهها سرشار از مواد مغذیاند و برای سلامتی و زیبایی فواید شگفتانگیزی دارند. اما پوست میوه نیز مانند خود میوه خواصی دارد.
به گزارش
گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، پوست پرتقال برای کاهش وزن بسیار مفید است و به عنوان لایه برداری طبیعی و موثر برای سفید کردن پوست عمل میکند. پوست پرتقال، به سلامت دهان، تسکین مشکلات تنفسی، پیشگیری از یبوست و برطرف کردن سوزش معده کمک میکند. پوست پرتقال از سرطان پیشگیری میکند و ریسک بیماری قلبی را پایین میآورد.
پوست موز
آیا میدانستید که سابیدن قسمت داخلی پوست موز روی دندانها میتواند آنها را سفید کند؟ ضمنا قرار دادن پوست موز روی پوست سوخته، درد و سوزش را تسکین میدهد. مالیدن پوست موز روی ترکهای پاشنه پا در عرض یک هفته نتایج خوبی خواهد داشت.
پوست انار
پوست سفت و قرمز انار مانند دانههای ریز و خوشمزهی آن سرشار از فواید زیادی برای سلامتی است. پوست انار میتواند به طور موثر با آکنه و جوش و کهیر مبارزه کند، ریزش مو را متوقف کند و از شورهی سر جلوگیری کند. سایر خواص پوست انار شامل پیشگیری از بیماری قلبی، تسکین گلو درد، تقویت سلامت استخوانها، کمک به بهداشت دهان و سلامت رودهها میشود.
پوست هندوانه
قسمت سفید رنگ پوست هندوانه، مواد مغذی فراوانی دارد که برای سلامتی مفیدند. پوست هندوانه که معمولا آن را دور میریزید میتواند به کاهش وزن کمک کند. ضمنا وقتی پوست این میوه را به پوستتان میمالید با زدودن ذرات آلوده آن را تمیز میکنید. فایدهی دیگر پوست هندوانه این است که رادیکالهای آزاد روی پوست را خنثی میکند، بنابراین از آسیب پوست جلوگیری میکند.
پوست کیوی
احتمالا سالهاست که پوست کیوی را میکنید و گوشتش را میخورید، اما پوست بیرونی پرزی کیوی نیز خوراکی است در واقع، پوستش حاوی فلاونوئیدها، آنتی اکسیدانها و ویتامین C بیشتری نسبت به داخلش است - و دو برابر فیبر دارد به همین ترتیب چاقو را کنار بگذارید، کیوی را بشویید و مانند هلو بخورید. اگر پوستش خیلی پرز داشت، با چافو کمی بتراشیدش و میل کنید.
پوست خیار
در بیشتر موارد، پوست خیار را مصرف نمیکنیم و تصور میکنیم فقط خود میوهی خیار دارای آنتی اکسیدان و مواد مغذی است. اما پوست خیار، فیبر زیادی دارد و کم کالریست که برای کاهش وزن و پیشگیری از یبوست سودمند است. پوست این میوهی خوشمزه سرشار از بتا کاروتن، نوعی ویتامین A و ویتامین K است که سلامت استخوان را تقویت کرده، از لخته شدن خون جلوگیری کرده و بینایی را بهبود میدهد.
پوست انبه
محققان دریافتند که پوست انبه دارای خواصی مشابه رزوراترول است که به سوختن چربی کمک میکند و تولید سلولهای چربی بالغ را مهار میکند. عصارههای گوشتی انبه نیز مورد آزمایش قرار گرفتند، اما نتایج مشابهی نداشتند، که نشان میدهد برای داشتن این خواص مفید، باید پوست انبه را بخورید. پوست انبه همچنین حاوی مقادیر بیشتری از کاروتنوئید، پلی فنول، امگا ۳، امگا ۶ و اسیدهای چرب اشباع نشده نسبت به گوشت آن است. مطالعات دیگری نشان داد ترکیبات بیشتر در پوست مانگو متمرکز میشوند که از سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی جلوگیری میکنند.
پوست انبه میتواند خام یا پخته همراه با گوشتش خورده شود، راه دیگر برای خوردن گوشت و پوست این میوه این است که کل انبه را ترشی کنید.
پوست سیب
خوردن سیب از شما در برابر طیف وسیعی از بیماریها مانند عفونتها محافظت میکند، اما پوست این میوه هم خالی از فایده نیست. پوست سیب حاوی فلاوونیدهاست که مادهای شیمیایی موجود در سیب میباشد که سلولهای سرطانی را نابود کرده و عملکرد ایمنی بدن را تقویت میکند. یکی از حقایق جالب در مورد پوست سیب این است که حاوی اسید اورسولیک است که به دلیل خواص کالری سوزیاش، وزن اضافی را کاهش میدهد.
پوست لیموترش
پوست لیموترش خواص زیادی برای زیبایی دارد و به عنوان مرطوب کنندهای طبیعی و پاک کننده برای پوست است. پوست لیموترش به کاهش وزن کمک میکند، از مشکلات دهان و دندان پیشگیری میکند (مانند اسکوربوت و تورم لثه) و سلامت استخوانها را تقویت مینماید. ضمنا پوست لیموترش حاوی سالوسترول Q۴۰ و لیمونن است و ترکیبات ضد سرطانی و آنتی اکسیدانهایی دارد که سموم را دفع کرده و استرس را کاهش میدهند.
پوست سیب زمینی
پوست سیب زمینی حاوی مواد مغذی، آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، ویتامین B۶ و ویتامین C بیشتری نسبت به گوشت سیب زمینی است. به عنوان مثال، ۱۰۰ گرم پوست سیب زمینی هفت برابر کلسیم و ۱۷ برابر آهن بیشتری به نسبت مقدار مشابه گوشت سیب زمینی است. با کندن پوستش شما ۹۰ درصد از محتوای آهن و فیبر آن را از دست میدهید و هچنین پوست یک سیب زمینی شیرین را فراموش نکنید، زیرا مقدار قابل توجهی بتا کاروتن دارد که در طول هضم تبدیل به ویتامین A میشود. ویتامین A برای تنظیم سلامت سلول و سیستم ایمنی بدن ضروری است و در حفظ عملکرد ارگانی بسیار مفید میباشد.
پوست آناناس
آناناس حاوی برملائین است، آنزیمی که میتواند باعث کاهش التهاب، به ویژه در بینی و سینوسها شود. یک مطالعه نشان داد که هسته و پوست آناناس بیشترین مقدار برملائین را در میوهها تولید میکند که ۴۰ درصد وزن آن میباشد؛ پوست و هسته اش یک آنالایزر است که مستقیما برای سیستم گوارش شما سخت خواهد بود، بنابراین سعی کنید آب آنها را با آبمیوه گیری بگیرید و بنوشید.