۱۷ واگن جدید باری راهی ناوگان ریلی کشور شد
۱۷ واگن جدید با حمل بالا که پس از سالها توقف خط در واگن پارس مپنا، تولید آن دوباره از سر گرفته شده، به ناوگان ریلی کشور پیوست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز اراک، این مراسم با حضور استاند ار مرکزی انجام شد و تحویل گیرنده اصفهانی بر کیفیت ساخته های این کارخانه نیز تاکید کرد .
به گفته ی مدیرعامل شرکت واگن پارس این تعداد واگن اولین سری از قرارداد ۲۰۰ واگنی است که برای شرکت " تجارت کوشش" ساخته می شود .
ملانژاد با بیان اینکه اجرای این قراداد تا پایان آذرماه سال آینده ادامه دارد افزود : قیمت تمام شده هر یک از واگنهای بالاست حدود ۱۶ میلیارد ریال است که بخشی از مواد اولیه مورد استفاده نیز از سوی شرکت بهرهبردار تامین میشود.
وی با اشاره به اینکه در مجموع از اول خردادماه تا کنون ۳۵۰ دستگاه انواع واگن تولید شده است و تا پایان سال حجم واگنهای ساخته شده به ۷۰۰ دستگاه میرسد ادامه داد : ظرفیت تولید در این واحد واگنسازی ماهانه به ۹۰ دستگاه رسیده است و تا ماه آینده به ۱۰۰ دستگاه در ماه می رسد .
استاندار مرکزی هم گفت : شرکت مادر تخصصی واگن پارس ، مسیر جدیدی از شکوفایی و بالندگی را میپیماید و مدیریت ارشد استان نیز تمامی تلاش خود را برای رشد و توسعه این واحد تولیدی بهکار خواهد گرفت.
مخلصالائمه افزود: واگذاری سهام این واحد تولیدی به شرکت مپنا که به فرموده مقام معظم رهبری مایه مباهات صنعت کشور است، شرایط رشد و بالندگی را در این واحد واگنسازی رقم زده است.
وی ادامه داد: حضور مدیران باتجربه و کارآمد و کارکنان دلسوز در شرکت واگن پارس بهزودی این واحد تولیدی را به بروز حداکثری توانمندی میرساندسهم این صنعت آنگونه که باید در توسعه کشور ایفا میشود.
استاندار مرکزی گفت: اوج شکوفایی ظرفیت شرکت واگن پارس در دهه ۶۰ بود اما، در سالهای گذشته بهدلیل توسعه نامتوازن و فساد در خصوصیسازی دچار ناکارآمدی و رکود شد و تلاش بر این است که صدای تولید در این صنعت مادرتخصصی بار دیگر به گوش برسد و مجموعه مدیریت ارشد استان و کارکنان دلسوز و خستگی ناپذیر آن با همه توان پای کار هستند.
شرکت واگن پارس اراک واحد تولیدی مادر تخصصی در حوزه محصولات ریلی خاورمیانه است که در سال ۱۳۵۴ آغاز به کار کرد و در سال ۱۳۶۴ با سرمایهگذاری سازمان صنایع و نوسازی ایران به یکی از زیر مجموعههای این سازمان پیوست.
کارگاههای تولیدی شرکت واگن پارس در فضایی به وسعت ۳۳ هکتار جانمایی شده و بهعنوان بزرگترین سازنده انواع لوکوموتیو، واگنهای باری، مسافری و مترو در خاورمیانه، متولی اصلی تولیدات سیستم حمل و نقل ریلی ایران است.
تا کنون ۱۲ هزار انواع واگن باری (نیمی از واگنهای باری کشور)، ۴۰۰ دستگاه واگن مسافربری و ترنست و ۳۰۰ واگن مترو در شرکت واگن پارس اراک تولید شده است.
واگن بالاست برای حمل شن و ماسه مناسب است و در معادنی که مجهز به سیستم تیپر نباشند و در آنها از پل تخلیه استفاده میشود، کاربرد بسیار عالی دارد.