توضیحات تکمیلی درباره فهرست پژوهشگران ۲ درصد منتسب به استنفورد
موسسه استنادی علوم isc درباره ماجرای فهرست پژوهشگران ۲ درصدی توضیحات تکمیلی منتشر کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، در توضحیات موسسه استنادی علوم (ISC) آمده است: در هیچکدام از تحلیلهای ارائه شده، فهرست ۲ درصد را جعلی ندانسته و آن را نتیجه یک مقاله علمی انتشار یافته در نشریه معتبر PLOS Biology ذکر کرده بود.
در ادامه افزوده شده است: مطابق تمام ضوابط علمی مشخصات نویسندگان و وابستگی سازمانی آنها در مقاله کاملا مشخص شده است.
مساله اصلی این است که هر کار تحقیقی از جمله این کار تا وقتی که توسط مراکز معتبر استنادی اعتبار سنجی نشده باشد نمیتواند مورد استناد قرار گیرد.
ضمن اینکه بررسیها و تحلیلهای انجام شده نشان داده که روش شناسی این کار توام با خطاهایی از جمله شناسایی نادرست وابستگی سازمانی نویسندگان، ترکیب اسامی نویسندگان با نامهای مشابه و شمارش نادرست تعداد مدارک برخی نویسندگان است. از طرفی، بررسی موردی انجام شده نشان میدهد که تعدادی از نویسندگان پراستناد و با سابقه که واجد شرایط حضور در این فهرست بوده و پروفایل مشخصی در پایگاه اسکوپوس دارند در این فهرست قرار نگرفته اند.
در حال حاضر، تنها مرجع تعیین پژوهشگران پراستناد که توسط مراجع بین المللی اعتبار سنجی شده و در آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی مورد استناد قرار گرفته است، سامانه ESI برگرفته از موسسه استنادی WOS است که پس ازپالایش و تایید توسط ISC تحت عنوان یک درصد برتر معرفی میشود. همچنین رتبه بندی اخیر پژوهشگران (فهرست استنفورد) نه اولین فهرست و نه آخرین مورد از این دست است. آنچه مهم است لیستهای تهیه شده با مقاصد و روشهای مختلف لزوما دربرگیرنده شرایط محیطی و چالشهای زیست بوم علمی کشور ما نبوده و باوجود دارا بودن اطلاعات ارزشمند نیاز به بررسی همیشگی دارند.