پخش زنده
امروز: -
آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به دستگاه پیشرفته اتمیک ابزوربشن تجهیز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اهمیت وجود این دستگاه در آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی این معاونت در راستای افزایش اطمینان از سلامت محصولات غذایی و بهداشتی گفت: موضوع تجهیز آزمایشگاه به این دستگاه از ابتدای تشکیل معاونت غذا و دارو و تاسیس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی جزو اولویتهای معاونت غذا و دارو بوده است.
آهنی افزود: خوشحالیم که امروز شاهد ورود این دستگاه به دانشگاه و اضافه شده آن به مجموعه تجهیزات دستگاهی و آزمایشگاهی معاونت غذا و دارو هستیم.
به گفته وی این دستگاه یکی از مدرنترین دستگاههای اتمیک از نوع شعله کوره گرافیتی و سیستم VGA بوده که ضمن برخورداری از کاربری آسان، قابلیت اندازه گیری فلزات سنگین در مقادیر بسیار کم با دقت pbb را دارد.
آهنی با بیان اینکه تا پیش از این مواد غذایی و بهداشتی برای آزمون فلزات سنگین به خارج از استان ارسال میشدند، افزود: با راه اندازی این دستگاه امکان اندازه گیری باقی مانده فلزات سنگین در محصولات غذایی و آشامیدنی و همچنین فرآوردههای آرایشی و بهداشتی در آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو فراهم شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: با راه اندازی این دستگاه شاهد افزایش ایمنی و سلامت فرآوردههای غذایی و بهداشتی تولیدی استان از نظر باقی مانده فلزات سنگین باشیم.
فلزات سنگین به عناصر شیمیایی فلزی گفته میشود که دارای چگالی نسبتاً بالایی هستند و در غلظتهای کم سمی است .
از بین فلزات سنگین میتوان به جیوه ، کادمیوم ، آرسنیک ، کروم ، تالیوم و سرب اشاره کرد.
فلزات سنگین اجزای طبیعی پوسته زمین هستند و نمیتوان آنها را تخریب یا نابود کرد و آنها تا حدودی از طریق غذا، آب آشامیدنی و هوا وارد بدن ما میشوند به عنوان عناصر کمیاب، برخی از فلزات سنگین (به عنوان مثال مس، سلنیوم، روی) برای حفظ متابولیسم بدن انسان ضروری هستند.
با این حال در غلظتهای بالاتر میتوانند منجر به مسمومیت شوند.
مسمومیت با فلزات سنگین میتواند به عنوان مثال ناشی از آلودگی آب آشامیدنی، غلظت بالا در هوای محیط یا مصرف از طریق زنجیره غذایی ایجاد شود.