ناحیه صنعتی آوج، به حال خود رها شده است
ناحیه صنعتی آوج پس از گذشت حدود ۴۰سال، علیرغم سرمایه گذاری افراد بومی، بدون فراهم شدن زیرساختهای آب، برق، گاز و تلفن، به حال خود رها شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، خانپور، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت:در سال۱۳۶۰ اهالی آوج مقداری زمین را به جهاد کشاورزی برای ایجاد شهرک صنعتی هبه میکنند که در سال۱۳۷۹ این زمین به سازمان صنایع کوچک واگذار میشود و بعد از گذشت ۲۰سال امروز این شهرک به این وضعیت رسیده است.
وی افزود: جانمایی این شهرک از همان ابتدا ایراد داشته است و از ۴۰۰هکتار فقط ۶۶هکتار زمین از طرف جهاد کشاورزی به شرکت شهرکهای صنعتی واگذار شده است.
خانپور خاطرنشان کرد: ۵مگاوات برق به ناحیه صنعتی آوج اختصاص یافته و در حال تأسیس منبع ذخیره برای تأمین آب مورد نیاز شهرک هستیم.
وی افزود: جواز تأسیس واحد صنعتی از سوی صمت صادر میشود و سال۹۶ قرارداد آب و برق واحدهای مستقر در ناحیه صنعتی آوج منعقد شد، اما پیمانکار به دلیل افزایش قیمت از این کار انصراف داد و پس از گذشت سالها، حدود ۱۰ماه پیش برق واحدهای تولیدی ناحیه صنعتی آوج تأمین شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین تصریح کرد:از بین بیش از ۲هزار قرارداد صنعتی در استان قزوین فقط ۸قرارداد مربوط به ناحیه صنعتی آوج میشود و زمینهای منطقه آوج را با ۵۰درصد تخفیف به قیمت متری ۱۶هزار تومان به سرمایه گذار واگذار کردیم.
وی افزود: بر اساس قانون، آب، برق، گاز و تلفن باید به صورت رایگان به پشت درب واحدهای تولیدی برسد، اما چنین اتفاقی در ناحیه صنعتی آوج نیفتاده است.
خانپور گفت: از محل درآمدهای مازاد شرکت شهرکهای صنعتی کاسپین برای آبادسازی مناطق محروم مثل خرمدشت استفاده میشود، اما در شهرستانها از اعتبارات موجود برای خدمت رسانی به شهرکهای صنعتی در مناطق محروم استفاده نمیشود.
وی افزود: با توجه به نوسان قیمت سیمان و میلگرد، هیچ پیمانکاری حاضر به احداث مخزن آب در ناحیه صنعتی آوج ندارد.
هیچ زیرساختی در ناحیه صنعتی آوج وجود ندارد
اقای باقری یکی از سرمایه گذاران ناحیه صنعتی آوج هم در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: ما باید در سامانه بهین یاب صنعت و معدن مقدار مورد نیاز آب و برق واحد تولیدی مان در ناحیه صنعتی آوج اعلام کردیم و آنها هم درخواست مورد نیاز ما را بدون در نظر گرفتن نبود آب و برق در این ناحیه صنعتی، مجوز فعالیت ما را صادر کردند.
وی افزود: امروزه با تورم موجود برای خریداری دستگاههای تولید رب به جای یک و نیم میلیارد تومان باید ۲۰میلیارد تومان هزینه کنیم این در حالی است که هنوز هیچ زیرساختی برای راه اندازی واحدهای تولیدی در ناحیه صنعتی آوج وجود ندارد.
سرمایه گذار ناحیه صنعتی آوج خاطرنشان کرد: بسیاری از جوانان ناحیه صنعتی آوج به دلیل راه نیفتادن واحدهای صنعتی به سایر شهرها و استانها مهاجرت کرده اند و اگر این ناحیه صنعتی راه اندازی میشد میتوانستیم اشتغالزایی کنیم.
وی افزود: برای تأمین قطعات و ماشین آلات واحد تولیدی رب در ناحیه صنعتی آوج که بسیاری از قطعات آن از خارج کشور وارد میشود، نیازمند کارت بازرگانی هستیم که پس از گذشت حدود ۶ماه بالاخره این کارت صادر شد.
باقری تصریح کرد: اگر به من اطلاع میدادند که در ناحیه صنعتی آوج آب وجود ندارد به هیچ وجه در این ناحیه سرمایه گذاری نمیکردم.
وی افزود: ما برای فعالیتهای اقتصادی مان و حضور در نمایشگاههای خارجی باید کارت بازرگانی داشته باشیم.
سرمایه گذار ناحیه صنعتی آوج گفت: با توجه به تحریم و امکانپذیر نبودن پرداخت پول به کشورهای خارجی در صورت خرید کالا و واردات آن و همچنین
نگاه استان قزوین به سرمایه گذاری در شهرستان ها، غلط و تمرکزگراست
نصرت الله علیرضایی، فرماندار آوج هم در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: در ناحیه صنعتی آوج زیرساختهای آب و برق برای واحدهای صنعتی وجود ندارد و بیش از ۳۰جلسه استانی و شهرستانی درباره تأمین زیرساختها برگزار شد، اما تا به امروز به نتیجه نرسیدیم.
وی افزود: نگاه کلان استان قزوین به موضوع سرمایه گذاری در شهرستانها، غلط و تمرکزگراست و مسئولان استان، تمامی فعالیتهای صنعتی استان قزوین را در شهر صنعتی البرز و شهرکهای صنعتی کاسپین یک و دو خلاصه کرده اند.
فرماندار آوج خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳۷۰میلیون تومان از اعتبارات شهرستان آوج که معادل ۹۰درصد اعتبارات این است را برای احداث زیرساختهای ناحیه صنعتی آوج به شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین واریز کردیم، اما هیچ اتفاقی نیفتاده است.
وی افزود: قیمت زمین در ناحیه صنعتی آوج متری ۱۸۵هزار تومان شده و سئوال ما این است که چرا وقتی که هنوز زیرساخت این شهرک فراهم نشده، چرا قیمت این زمینها افزایش یافته است؟
علیرضایی تصریح کرد: بر اساس وعده مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین قرار بود در ۶ماهه اول امسال مخزن آب ناحیه صنعتی آوج احداث شود، اما هیچ اتفاقی نیفتاده است.
منع قانونی برای صدور کارت بازرگانی برای واحدهای تعطیل
بخشنده، رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین نیز در ارتباط تلفنی با گفتگوی ویژه خبری گفت: آقای باقری برای تمدید کارت بازرگانی اقدام کرده بودند و ما برای حمایت از واحدهای تولیدی فعال کارت ۵ساله صادر میکنیم، اما چون این واحد از سال۹۵ فعالیت نداشت میخواستیم کارت یک ساله صادر کنیم، اما خود سرمایه گذار درخواست تمدید کارت ۵ساله را داشت.
وی افزود: در تاریخ ۱۶آبان پاسخ سازمان صمت برای تمدید کارت بازرگانی را دریافت کردیم و به استناد پاسخ صمت، کارت ۵ساله برای آقای باقری صادر شد.