پخش زنده
امروز: -
اعضای شورای اسلامی شهر تهران با بررسی لایحه اصلاحیه «نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران» که به موجب آن تخفیف عوارض شهرسازی به مدت یک ماه دیگر تمدید میشود موافقت کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ بررسی یک فوریت لایحه اصلاحیه «نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران» در دستور قرار گرفت.
در ابتدای بررسی این امر مهدی چمران گفت: برای دریافت پروانه ساختمانی بیشترین مراجعه در زمستان میشود لذا تمدید این تخفیف برای همین است.
در ادامه صارمی معاون شهر سازی شهرداری تهران گفت: بر اساس بررسیهای انجام شده تهران سالانه ۸۰ تا ۹۰ هزار واحد مسکونی نیاز دارد این در حالی است که پروانههای صادره در ۴ سال گذشته رو به کاهش داشته است. بدین صورت که در سال ۹۷ بالغ بر پروالنه ۷۲۰۰، در سال ۹۸ بالغ بر ۵۹۰۰ پروانه، در سال ۹۹ بالغ بر ۴۷۰۰ و در سال ۱۴۰۰ تاکنون بالغ بر ۳۸۴۷ پروانه از تاریخ یکم فروردین تا ۲۴ آبان هر سال صادر شده است.
وی ادامه داد این در حالی است که اگر بر اساس تعداد واحد مسکونی بخواهیم بگوییم چه تعداد پروانه صادر شده در سال ۹۷، ۴۹ هزار پروانه و در سال جاری ۳۰ هزار پروانه صادر شده است.
صارمی افزود: میطلبد سیاستها و رویکردهای مدیریت شهری در جهت مانع زدایی و سیاستهای تشویقی برای رونق ساخت و ساز باشد.
صارمی در ادامه گفت: با این حال اعمال این سیاست تشویقی در جهت تخفیف عوارض شهر سازی در مناطق پایین شهر تاثیری نداشته، اما در مناطق بالا شهری طی روزهای منتهی به اتمام مهلت مصوبه مراجعات بسیار گستردهتر شد.
معاون شهر سازی شهرداری تهران گفت: عواملی زیادی در عدم صدور پروانه تاثیر دارد، ولی بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد این عوامل در مجموعه داخلی شهرداری است به طوریکه مجموعه شهرداری برای صدور پروانه روان نیست؛ بنابراین باید شورای شهر به عنوان اخرین حلقه مردم سالاری و تمرین دموکراسی نسبت به وضع این سیاستها اقدام کند تا مردم بتوانند از این خدمات استفاده کنند.
در ادامه ناصر امانی، گفت: این سیاست بیشتر به نفع انبوه سازان و کسانی شده که باید عوارض فراوان پرداخت کنند در حالی که در بافتهای فرسوده و مناطق پایین شهر همچنان شاهد قفل بودن ساخت و ساز هستیم.
در ادامه حبیب کاشانی نیز گفت: قرار ما این بود که برای کمک به مردم و برای اینکه تحرکی در شهر به وجود بیاید و پروژههای شهری عملیاتی شود این اقدام را انجام دهیم و در عین حال مشکلات مردم نیز برطرف شود.
کاشانی افزود: ما فرصتی را داریم ایجاد میکنیم که شهروندان به جایی که بروند و در کشورهای همسایه و شهرستانهای اطراف سرمایه گذاری کنند برگردند و در شهر خودشان این کار را صورت دهند لذا شاید تبلیغات وسیعی روی این مصوبه خوب صورت نگرفته و یا زمان آن کم بوده به هر صورت باید از این مصوبه حمایت کرد.
کاشانی در ادامه افزود: از جهتی باید رویههای جاری در شهرداری تغییر کند ما سال ۸۲ آمدیم و بر روی برخی از این رویه خط بطلان کشیدیم اینکه اگر کسی میآید و برای پرداخت عوارض درخواست تقسیط میکند از مابقی آن دیر کرد و جریمه دریافت نشود خیلیها مخالفت کردند و اما همان سال بودجه ۸۰ میلیاردی شهرداری هم به یمن و برکت این حرکت اسلامی و شرعی محقق شد.
وی ادامه داد: متاسفانه این رویه دوباره در شهرداری جاری وساری شده است و درخواست من این است که حداقل در شورایی که ما هستیم این رویه تغییر کند.
در ادامه پرویز سروری نیز پیشنهاد داد که اگر میشود تا پایان سال شهروندانی که دیون به شهرداری دارند در صورت پرداخت مشمول بخشودگی دیر کرد و یا عدم پرداخت جریمه شوند. تا با این کار هم کمک به مردم شود و هم بودجه شهرداری وضعیت بهتری داشته باشد و هم ساخت و ساز رونق بگیرد.
ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در واکنش به گزارش معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در جریان بررسی یک فوریت «لایحه اصلاحیه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران» گفت: مشخص است که شهرداری بررسی دقیقی انجام نداده که بداند با مصوبه تخفیف عوارض چند نفر برای پرداخت عوارضشان به شهرداری مراجعه کردند و اعداد دریافتی چقدر بوده است. همانطور که معاون شهرسازی نیز گفت، در مناطق جنوبی این مصوبه مورد استقبال قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: زمانی که میگویم که یک مصوبه باید پیوست عدالت داشته باشد، در موضوعاتی اینچنینی خودش را نشان میدهد. ساکنان مناطق کمبرخوردار که نمیتوانند از این تخفیف ۲۵ درصدی استفادهای کنند، در نتیجه سودش را انبوهسازان شمال شهر میبرند که این تخفیف ۲۵ درصدی برایشان سود میلیاردی دارد. در نتیجه تمدید این تخفیف به این شکل کار تبعیضآمیزی است.
در پایان پس از رای گیری یک فوریت لایحه مذکور تصویب و برای بررسی بیشتر به کمیسیونها ارجاع شد.