پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای از ترخیص ۱۷۰۰ و شماره گذاری ۶۰۰ کامیون در طرح واردات کامیون دست دوم اروپایی به کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما، آقای داریوش امانی از ترخیص ۱۷۰۰ و شماره گذاری ۶۰۰ کامیون در طرح واردات کامیون دست دوم اروپایی به کشور خبر داد و گفت: تاکنون ۶ هزار و ۴۰۰ دستگاه کامیون دست دوم اروپایی زیر سه سال ثبت سفارش شده است.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به آخرین وضعیت کامیونهای وارداتی بلاتکلیف در گمرکات کشور گفت: براساس آخرین آمار، تا امروز ۶۴۰۰ دستگاه کامیون وارداتی دست دوم اروپایی ثبت سفارش شده که از این تعداد ۱۷۰۰ دستگاه کامیون ترخیص و حدود ۶۰۰ دستگاه کامیون شماره گذاری شده اند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در حال حاضر فرآیند ترخیص کامیونهای وارداتی سرعت بیشتری نسبت به گذشته گرفته و قرار شده ۱۰ درصد نوسازی ناوگان باری از این طریق اتفاق بیافتد.
وی با اشاره به قراردادهای منعقده با تولید کنندگان داخلی گفت: بیش از ۶ هزار دستگاه کامیون و کشنده را نیز از طریق توان داخلی کشور نوسازی خواهیم کرد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان این که نیمی از سود تسهیلات در نظر گرفته شده برای نوسازی ناوگان را سازمان راهداری پرداخت خواهد کرد، ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد کوتاه بودن مدت بازپرداخت تسهیلات است که درصددیم با مذاکرات با شبکه بانکی این مدت را از پنج سال کنونی به ۱۰ سال تبدیل کنیم تا جذابیت بیشتری برای رانندگان به وجود بیاید.
امانی همچنین با اشاره به تلاش این سازمان برای حل مشکلات متعدد رانندگان حمل و نقل بار و مسافر جادهای در سالهای اخیر گفت: بسیاری از کارهایی که انجام شده در حیطه وظایف سازمان راهداری نبود، اما با توجه به اینکه متولی کامیون داران و رانندگان هستیم برای تسهیل فرآیندها به این مسایل ورود کردیم و همه تلاش ما این است تا کامیونهای وارد شده ترخیص شوند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به اینکه از ابتدای آذر بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا قرار است فاصله گذاری اجتماعی در اتوبوسها کاهش یابد گفت: قرار نیست قیمت بلیت اتوبوس کاهش یابد چراکه رانندگان در ایام شیوع ویروس کرونا حدود ۳ هزار میلیارد تومان بخاطر کاهش سفرها و تعداد مسافران زیان دیدند و در ابتدای شیوع کرونا هم به مدت چند ماه، همه سفرها در کشور تعطیل شد.
امانی ادامه داد: قیمت بلیت اتوبوس کاهش پیدا نخواهد کرد چرا که در حال حاضر نیز پولی که بابت هر نفر کیلومتر از مسافران گرفته میشود پایینتر از هزینههای اتوبوس داران و رانندگان است.
بدهی ۱۲ هزار میلیارد تومانی راهداری به پیمانکاران
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: سازمان راهداری هم اکنون بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکار است.
آقای داریوش امانی در ادامه نشست خبری با خبرنگاران گفت: میزان بدهی سازمان راهداری به پیمانکاران بر اساس سامانههای محاسباتی هم اکنون هشت هزار میلیارد تومان است که حدود چهار هزار میلیارد تومان هم بزودی به این عدد اضافه میشود و بنابراین در حال حاضر میزان بدهی سازمان به پیمانکاران حدود ۱۲ میلیارد تومان است.
معاون وزیر راه و شهرسازی درخصوص تخصیص قیر به پروژههای سازمان راهداری با توجه به افزایش جهشی قیمت این کالا در سالهای اخیر گفت: یکی از مشکلات دستگاههای عمرانی از جمله سازمان راهداری موضوع قیر است و اگر مشکل تخصیص قیر حل شود، بسیاری از پروژهها اجرا میشوند.
وی با اشاره به افزایش قیمت قیر در بورس گفت: امروز با مشکل افزایش قیمت قیر مواجه هستیم به صورتی که قیمت قیر در بورس به بیش از ۱۲ میلیون تومان در هر تن رسیده است و تخصیص قیر رایگان، حتی یک دهم مورد نیاز سازمان راهداری نیست.
معاون وزیر راه و شهرسازی از زمان تخصیص قیر رایگان انتقاد کرد و گفت: طبق قانون بودجه، تخصیص قیر در شش ماه دوم سال عملیاتی میشود، اما شش ماه دوم سال، فصل مناسبی برای اجرای پروژههای عمرانی نیست و تنها در چند استان گرمسیر میتوانیم پروژههای عمرانی را پیش ببریم.
امانی ادامه داد: سهم وزارت راه و شهرسازی از قیر رایگان هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای از این میزان دو هزار میلیارد تومان سهم دارد و مجلس به این موضوع ورود کرده است تا هر چه سریعتر قیر رایگان به وزارت راه و شهرسازی تخصیص پیدا کند و در حال حاضر حوالهها داده شده است.
وی با اشاره به توافق مجلس با دستگاههای مربوطه برای ارائه قیر با قیمت کمتر به دستگاههای عمرانی اظهار داشت: در حالی که امروز قیمت قیر ۱۲ میلیون تومان است با ورود مجلس قرار شد قیر با قیمت ۹ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان به وزارت راه و شهرسازی اختصاص پیدا کند. البته میزان قیر تخصیص یافته بسیار کم است و سازمان راهداری به دو میلیون تن قیر در سال نیاز دارد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای افزود: هرگونه تهاتر قیر با بدهیهای دستگاهها ممنوع است و هیچ تهاتری در این زمینه نداریم و تمام عملیات مربوط به قیر در سامانه مربوطه گزارشگیری میشود و روند مصرف قیر شفاف است.
امانی همچنین از آغاز سفرهای ناوگان حمل و نقل عمومی جادهای به سوریه و ترکیه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در حال بررسی این موضوع هستیم و بزودی امکان سفر جادهای با حمل و نقل عمومی به کشورهای همسایه فراهم میشود.
وی همچنین درباره حذف پروتکل فاصلهگذاری اجتماعی در اتوبوسها اظهار داشت: از اول آذرماه پذیرش مسافر در اتوبوسها و حمل و نقل عمومی جادهای بر اساس کارت واکسیناسیون خواهد بود.
امانی افزود: سالانه ۲۴۰ میلیون نفر از طریق حمل و نقل عمومی جادهای در کشور جابجا میشوند.