پخش زنده
امروز: -
اولین همایش ملی حکمت اسلامی و تعالی ادبیات و زبانشناسی در دانشگاه آزاداسلامی اراک برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در اولین همایش ملی تخصصی حکمت اسلامی و تعالی ادبیات و زبان شناسی گفت: شایسته است همه ما در توسعه ادبیات فارسی بکوشیم و آن را به تمام مردم جهانیان معرفی کنیم. وبگوییم ادبیات فارسی مرکزیت علوم انسانی ایران است و ازجهات مختلف برای ما اهمیت دارد.
دکتر کلانتری گفت: ادبیات فارسی میراث فکری تمدن و فرهنگ ایران ایرانی و اسلامی عجین شده ،طوری که هم دارای بن مایه های اساطیری و حکمت اشراقی باستان و هم وارث دستاوردهای هنری و فکری بزرگان دین و دانش چون فردوسی ،ابن سینا ، فارابی، سعدی ،حافظ و جامی از گذشتگان است و در روزگار جدید، ملک الشعرای بهار ،علامه دهخدا، استاد شهید مطهری، حضرت امام خمینی(ره) ، جلال آل احمد و بزرگان دیگر به شمار می آید و در چند دهه اخیر بازتاب دهنده ابعاد و حیات ادبی متاثر از رخدادهای تاریخی بزرگی همچون مقاومت ایرانیان در جریان جنگهای ایران و روس، انقلاب مشروطیت ،نهضت ملی نفت، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است.
وی افزود: در تاریخ معاصر ایران ادبیات فارسی کانون درخشش و تعامل فرهیختگان و محققان نامدار و علوم انسانی بوده است و تاریخ نشان داده است که تنها در ظرف ادبیات امکان صیانت از میراث های تمدنی ممکن شده است و در آینده نیز چنین اهمیتی خواهد داشت .
وی بیان کرد: امروزه ادبیات فارسی ضمن اتکا به سنت، از چنان توانمندی برخوردار است که ضمن پرهیز از نظریه زدگی و اجتناب از رویکرد انفعالی، به مرزهای دانش جهان و دستاوردهای فنی و علمی و نظریه پردازیها و رهیافتهای نقد ادبی دنیا متصل باشد و مبتکرانه همراه آن حرکت کند .
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اراک گفت: ادبیات فارسی از پشتوانه عظیمی از میراثهای غنی و شاهکارهای کم بدیل علمی، دینی و ادبی برخوردار است و میتواند سدی استوار علیه گسست فرهنگی به شمار آید و از آنجا که یکی از اصلیترین آرمانهای انقلاب اسلامی در سایه اندیشه رهبری معظم آن، استقلال همه جانبه علمی، فرهنگی ،سیاسی ،تاریخی و بهرهگیری از همه دستاوردهای علمی بشر امروز و جهان کنونی است ،امروز تقویت همه جانبه ادبیات فارسی عمدهترین راههای ارتقای فرهنگی و اعتلای علوم انسانی در کشور محسوب شود.
کلانتری تاکید کرد: ادبیات فارسی با تکیه بر تمدن استوار و فرهنگی پایدار نباید از تعامل و ادبیات جهان و نظریه های نو بهراست و در این تعامل به شرطی که توانمندی و ظرفیت علمی و فرهنگی خود را بشناسد ، و قادر باشد آن را به زبان امروز بیان نماید توفیق فراوان به دست خواهد آورد .
رییس دانشگاه آزاداسلامی اراک اظهار کرد: ادبیات فارسی با سابقه دیرین و توانمندی بارز و مردمی بودن میدانی بسیار مناسب برای انعکاس ابعاد گوناگون بزرگترین رخداد اجتماعی ، فرهنگی و اسلامی اخیر ،یعنی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است و شاهد ظهور ادبیات ویژه در بطن خود است که باید ظهور و بروز بیشتری داشته باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی درپایان گفت: ادبیات فارسی میتواند عناصر ، مواد، مصالح و زیرساختهای هنرهای نمایشی ، زیبا شناسی ،روان شناسی ،انسان شناسی و معنی شناسی خود را با بهرهگیری از دانشهای بین رشته ای و با پشتوانه رهیافت فرارشته ای بشناسند با این رویکرد توانمندیها و ظرفیتهای جهانی بیشتر شناخته خواهد شد توان و ظرفیتهای داستانها و روایت ها برای غنیسازی سینما وحوزه نمایش روشن خواهد شد به ویژه برای فضای مجازی و تربیت نسل جوان می تواند بسیار کاربردی تر از اکنون باشد