پخش زنده
امروز: -
شهرستان کوهسرخ به عنوان یکی از قطبهای مهم گیاهان دارویی خراسان رضوی است نقشه راهی در زمینه گیاهان دارویی ندارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مسئول اداره جهاد کشاورزی کوهسرخ گفت: با وجود اینکه این شهرستان از قطب های مهم گیاهان دارویی استان است اما تاکنون نقشه راهی در این زمینه تعریف نشده است.
حمیدرضا مداح افزود: ۱۷۴گونه گیاهی در شهرستان کوهسرخ ثبت شده که ۷۰گونه آن از نوع گیاهان دارویی است و مهمترین این گیاهان زعفران، انغوزه، ریواس، انگبین، باریجه، آویشن، ترنجبین و اسپند است.
وی سطح زیر کشت گیاهان دارویی شهرستان را ۱۷هزار و ۶۵۰هکتار اعلام نمود و اظهار کرد: سطح زیر کشت آنغوزه ۱۵هزار هکتار، زعفران ۱۹۵۰هکتار، ریواس ۲۰۰هکتار، گل محمدی ۵۰هکتار و سطح زیر کشت سایر گیاهان دارویی بیش از ۵۰۰هکتار است.
مداح از رو به انقراض بودن سه گونه گیاهی باریجه، آنغوزه و گل گاوزبان در شهرستان کوهسرخ خبر داد و گفت: مهم ترین عامل رو به انقراض بودن این گیاهان خشکسالی و کاهش نزولات جوی و در مرحله دوم نحوه برداشت غیراصولی و سنتی و همچنین چرای بیرویه دام است که خسارت غیرقابل جبرانی به آینده برداشت گیاهان دارویی در شهرستان وارد میکند.
وی ادامه داد: اگرچه در حال حاضر زعفران و آنغوزه شهرستان به هندوستان و اروپا صادر میشود ولی به دلیل اینکه شرکت صادرکننده در کوهسرخ فعال نیست، آمار دقیقی از میزان صادرات زعفران شهرستان به خارج از کشور وجود ندارد
مداح سرمایه گذاری در حوزه گیاهان دارویی منطقه را رضایت بخش ندانست و تصریح کرد: کمبود سرمایه گذاری در حوزه تولید گیاهان دارویی (به ویژه صنایع تبدیلی تکمیلی و فرآوری) از مهم ترین مشکلات بخش کشاورزی شهرستان کوهسرخ است.
مسئول مرکز جهاد کشاورزی کوهسرخ اظهار کرد: برای استفاده بهینه از ظرفیت گیاهان دارویی در کوهسرخ و ایجاد رشد اقتصادی در منطقه ضروری است برنامه ریزی لازم برای توسعه گیاهان دارویی و صنایع تبدیلی وابسته انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش نزولات جوی و پایین آمدن دبی قنوات و چاه های کشاورزی کاشت گیاهان کم آب طلب و پربازده مانند زیره سیاه و... باید جایگزین گیاهان پرمصرف از لحاظ نیاز آبی شود.
مداح یادآور شد: همچنین در کاشت گیاهان دارویی مرتعی و دیم باید از طریق تخصیص اعتبارات و تسهیلات ارزان قیمت علاوه بر ارتقای دانش فنی کشاورزان در بهره برداری از گیاهان دارویی زمینه حفظ و جایگزینی محصول فراهم شود.