پخش زنده
امروز: -
مصرف گاز مشترکان گلستانی در اوج سرمای زمستان بیش از دو برابر میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان، مدیرعامل شرکت گاز استان با اشاره به وجود ۶۱۴هزار مشترک گاز طبیعی در گلستان گفت: ۱۰۰درصد جمعیت شهری و ۹۸درصد جمعیت روستایی استان از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
علی طالبی افزود: میزان مصرف گاز در مهر ماه دومیلیون مترمکعب بود اما هم اکنون به هفت میلیون مترمکعب رسیده و در اوج بار به ۱۵میلیون مترمکعب هم میرسد و این وضعیت مصرف، نامطلوب است.
وی گفت:دیسپاچینگ ملی برای صنایع از جمله نیروگاه و کارخانه سیمان محدودیت اعمال کرده و آنها از ۱۵آبان باید به سمت مصرف سوخت مازوت بروند.
طالبی افزود: ایران دومین ذخایر گازی جهان را داشته اما با میزان مصرفی که دارد چهارمین مصرف کننده گاز طبیعی در جهان است.
وی گفت: در گذشته نیاز گازی گلستان از ترانزیت گاز از سمت سرخس به نکا تأمین میشد ولی با توجه به افزایش مشترکان، هم اکنون گاز استان میتواند از چهار مسیر، خط سرخس به نکا، خط ویژه وارداتی از ترکمنستان در کردکوی، خط ۴۲ اینچ دامغان-کیاسر- نکا که از غرب وارد میشود و خط علی آباد کتول از سمت شاهرود، تأمین شود اما از هر طرفی که حساب کنیم گلستان در انتهای خط قرار دارد.
طالبی بیان کرد: این امر باعث افت فشار گاز در استان شده و باید واحدهای پرمصرف از مدار خارج شود.
وی افزود: دو سناریو برای زمستان پیش بینی شده نخست اینکه با مذاکرات دیپلماسی بتوانیم از واردات گاز ترکمنستان استفاده کنیم و دیگر سناریوی بدون گاز ترکمنستان و تأمین از خطوط داخلی که در سال گذشته این اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: باید ذخیره سازی سوخت مایع توسط صنایع انجام شده و آنها با هماهنگی شرکت نفت و گاز از سوخت مازوت استفاده کرده و برای دو ماه ذخیره داشته باشند تا تولید مختل نشود.
طالبی گفت: پارسال حدود دو هفته، گاز برخی از صنایع قطع شد اما بسیاری از واحدها از سوخت ذخیره استفاده کردند.
مدیرعامل شرکت گاز گلستان توضیح داد: ۶۰درصد تولید گاز در مخازن جنوبی اتفاق میافتد و این در حالی است که یک سوم نیمه شمالی کشور ۷۵درصد مصرف گاز را به خود اختصاص میدهند و با توجه به فاصله همواره این مشکلات در زمستان وجود دارد.
وی متذکر شد: در اوج مصرف سیاست ما پایداری گاز خانگی و تجاری بوده و باید گاز واحدهای صنعتی گروه A، مراکز نظامی، امنیتی و بیمارستانها و غیره را حفظ کرد.