پخش زنده
امروز: -
سخنران مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال علامه طباطبایی، گفت: علامه نقطه عطفی در تاریخ علم و تفکر محسوب می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، حجت الاسلام و المسلمین احمد عابدی با گرامیداشت سالگرد ارتحال علامه سید محمد حسین طباطبایی، گفت: اگر بخواهیم افرادی را نقطه عطفی در تاریخ علم و تفکر بدانیم یکی از آن افراد که تحولی بنیادین در علم ایجاد کرد علامه طباطبایی بود، علامه وجهه بسیار خوبی برای فلسفه در جامعه اسلامی بود و بسیاری از مردم و علما را با فلسفه آشتی داد.
وی افزود: علامه طباطبایی تسلطی بر قرآن داشت که تمامی علمای اهل سنت و حتی وهابیت نیز به علم ایشان اعتراف کرده اند.
سخنران این مراسم ادامه داد: ایشان المیزان را زمانی تدوین کرد که منابع بسیار کم بود، درس تفسیری نبود و قرآن مهجور بود و هیچ کتابی به اندازه المیزان، قرآن را از مهجوریت خارج نکرده است.
حجت الاسلام و المسلمین عابدی، افزود: علامه المیزان را زمانی در نقد کتاب تفسیر المنار نوشت که در آن زمان شیعه را مذهبی بدون عالم میدانستند.
وی ادامه داد: علامه طباطبایی با نوشتن المیزان پایهگذار بسیاری از دروس قرآنی در سطح عالی شد و بسیاری از تفاسیر و کتب قرآنی بعد از المیزان تحت تاثیر این کتاب بزرگ نگاشته شده است.
سخنران این مراسم افزود: نوع نگارش و سبک نگارش علامه طباطبایی، بسیار پرمحتوا، گزیده گو و خلاصه بود و با تمامی علمای زمان خود متفاوت نگارش میکرد.
حجت الاسلام و المسلمین عابدی با اشاره به فعالیت های روشنگرانه علامه طباطبایی، گفت: از نظر فلسفی نیز علامه طباطبایی در آن زمانی که تفکر مارکسیست بسیار گسترش پیدا کرده بود کتبی نوشته اند که در برابر این تفکرات الحادی ایستاد.
وی با بیان ابعاد اخلاقی برجسته صاحب المیزان، ادامه داد: هر آن چیزی که آدم در کتابهای اخلاقی میخواند در علامه طباطبایی متبلور شده بود، علامه شخصی بود که به همه مردم احترام میگذاشت.
مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد ارتحال علامه طباطبایی چهارشنبه بیست و ششم آبان ماه ساعت ۱۰ صبح با سخنرانی حجت الاسلام رستم نژاد و حجت الاسلام منصوری در محل سالن امام رضا (ع) دانشگاه معارف اسلامی برگزار خواهد شد.