پخش زنده
امروز: -
طرح های بزرگی در خوزستان وجود دارد که اغلب در قالب زنجیرههای ارزش میباشد و میتوان از اعتبارات تبصره ۱۸ در این طرح ها استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان امروز با بیان اینکه هدف این تسهیلات رسیدن به برنامه تحول کشاورزی با رویکرد جهادی وزارت جهاد و حرکت از کشاورزی به سمت کسب و کارهای کشاورزی است ادامه داد:طرح های بزرگی در استان وجود دارد که اغلب در قالب زنجیرههای ارزش میباشد و میتوان از این اعتبارات برای پیشرفت این مگا طرح ها استفاده نمود و از تمامی واحدهای ستادی و شهرستانی و مدیریت بانک کشاورزی خواستند که نهایت تلاش و همکاری را در جذب این تسهیلات داشته باشند.
معاون برنامه ریزی وامور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی خوزستان، با بیان اینکه بیشترین سهم تسهیلات با نرخ ترجیحی در بخش کشاورزی مربوط به تبصره ۱۸ میباشد، افزود: سهم استانها در تبصره ۱۸ بر اساس نقش کشاورزی آن استان در GDP کشور و نرخ بیکاری تعیین شده است که در تولید ناخالص داخلی ما پنجمین استان هستیم و این موضوع نشان دهنده عدم توجه کافی در بخش کشاورزی به GDP در استان است. علیرغم تولید زراعی دو برابر از بعضی استانها از نظر تولید ناخالص داخلی در رتبه پایینتر قرار داریم. سهم استان از این اعتبارات ۴ درصد اعلام شده بود که به ۴ و ۷۳ صدم درصد افزایش پیدا کرد که حدود ۴۳۰ میلیارد تومان از این محل به کشاورزی استان اختصاص داده شده است.
سلطان کاظمی اضافه کرد: ۲۰ هزار میلیارد ریال نیز مربوط به سهم متمرکز میباشد که در اختیار وزارت خانه قرار دارد و باید سعی شود از این سهم نیز برای طرحهای کلان استان استفاده شود
وی تصریح کرد: نرخ بهره در مناطق کمتر توسعه یافته ۱۰ درصد و توسعه یافته ۱۴ درصد میباشد همچنین نرخ بهره برای سرمایه در گردش در هرد و منطقه ۱۴ درصد درنظر گرفته شده است.
سلطان کاظمی اظهار داشت: خدمات توسعه کسب و کارهای کشاورزی، صنایع تبدیلی، بهبود خدمات بازاررسانی، تولید محصولات گواهی شده موارد دیگر قید شده در شیوه نامه ابلاغی است که باید مجوزهایشان را از طریق سامانه سماک اخذ کنند.
وی تصریح نمود: افزایش بهره وری منابع پایه آب و خاک، فناوری روزآمد در حوزه آب وخاک نیز پس از چندسال پیگیری در این شیوه نامه ابلاغی دیده شده است.
سلطان کاظمی گفت: سرمایه در گردش نهادههای تولیدی محصولات آبزیان و دام و طیور نیز از رستههای دیگر در این دستورالعمل است که در هر دو منطقه به صورت ۱۴ درصد پرداخت خواهد شد
وی ادامه داد:از کل تسهیلات ۷۰ درصد به صورت سرمایهای و ۳۰ درصد به صورت سرمایه در گردش تخصیص داده میشود
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان ادامه داد: طرحهای تعاونی و عشایری نیز در اولویت این تسهیلات هستند همچنین طرحهای نیمه تمام جهت استفاده از این تسهیلات برای استانهایی با نرخ بیکاری کمتر از میانگین کشوری باید حداقل ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی و برای استانهایی با نرخ بیکاری بیشتر از میانگین کشوری باید حداقل ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند.
بیشتر بخوانید:طرح آبیاری ۳۵۰۰ هکتاری کشاورزی شوشتر در انتظار تکمیل + فیلم
سلطان کاظمی با بیان اینکه ثبت نام آغاز شده اضافه کرد: پیشنهاد میدهم ثبت نام به صورت نامحدود صورت گیرد تا بتوان سریعاً نسبت به جذب تسهیلات اقدام نموده و با توجه به سیاست دولتها درتخصیص تسهیلات با نرخ ترجیحی برای افزایش تولید و گسترش اشتغال طرحهای باقی مانده از تسهیلات آینده استفاده خواهند کرد.