سفر وزیر خارجه ترکیه به ایران در چارچوب تنظیم روابط است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سفر وزیر خارجه ترکیه به ایران در چارچوب تنظیم روابط است و مذاکرات مفصلی درباره موضوعات دو جانبه از مرزی تا مدیریت آبهای مشترک در دستور کار است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما اقای خطیب زاده در نشست خبری با خبرنگاران افزود: با توجه به اهمیت موضوع آب در منطقه، سد ایلیسو بر روی رود دجله ایجاد شده و کشورهای پایین دست نیز از این موضوع متاثر میشوند.
وی اضافه کرد: رویکرد جهانی در مدیریت آب، مدیریت مشترک و ابعاد انسانی و محیط زیستی است، هر چند باید به الزامات محلی نیز توجه کرد، اما باید جهانی فکر کرد و مشترک تصمیم گرفت.
سفر گروسی به ایران؛ بزودی
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: از دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی برای سفر به ایران دعوت شده است و منتظر پاسخ هستیم.
سعید خطیبزاده در نشست خبری درباره اظهارات گروسی اظهار داشت: آقای گروسی مراودات نزدیکی با سازمان انرژی اتمی و دوستان ما در سفارت وین دارد از ایشان دعوت شده و تاریخی برای سفر وی پیشنهاد شده است.
وی با بیان اینکه گروسی به زودی عازم ایران خواهد شد گفت: منتظر پاسخ ایشان هستیم و او علاوه بر دیدار با رئیس سازمان انرژی اتمی با وزیر خارجه نیز دیدار خواهد داشت.
اقای خطیب زاده در پاسخ به سؤالی درباره حضور مستشاری ایران در سوریه نیز خاطرنشان کرد: این خبرسازیهای رسانههای صهیونیستی و بعضا برخی کشورهای دیگر تازه نیست.
وی ادامه داد: روابط ایران و سوریه در سطوح مختلف از عمق و دامنه بسیار گستردهای برخوردار است و در سطوح راهبردی پیگیری میشود. فرمانده گروه مستشاری ایران در سوریه در پایان ماموریت موفق خود مورد تقدیر وزیر دفاع این کشور قرار گرفت و مدالی از وی دریافت کرد.
اقای خطیبزاده ادامه داد: همه میدانند جایگاه ایران و روابطش با سوریه در چه سطحی است و اینها خبرسازیهایی است که ارزش پرداختن ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی گفت: تمرکز ما در وین بر رفع همه تحریمهایی است که به صورت غیرقانونی توسط آمریکا علیه ایران اعمال شده و آنچه برای ما مهم است رفع تحریمهاست.
رفتار بایدن در تهران رصد میشود
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: رفتار بایدن به شدت در تهران رصد میشود و براساس همین رفتارها گفتگوها را در وین جلو میبریم.
اقای خطیب زاده در نشست خبری با خبرنگاران درباره اظهارات اخیر بایدن در مورد عدم نیاز به خرید نفت ایران گفت: در روابط بینالملل و گفتوگوهایمان در موضوعات مختلف، هیچ وقت گفتگوها را براساس خوش بینی و بدبینی نچیده ایم.
وی ادامه داد: برای ما مهم واقعیتهای روی زمین است آنچه بایدن میگوید نشان میدهد چقدر دنیا متصل به هم است و هیچ کشوری قابل جدا شدن از بازار نیست.
آقای خطیب زاده اظهار داشت: آمریکا سالها تلاش کرده است ملت ایران را از بازارهای جهانی خارج کند، ولی هر روز کمتر نتیجه گرفته و آنهم به خاطر جوانانی است که خلاقانه کار میکنند و آنها هر چه تلاش کنند چند گام از جوانان ما عقب هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه درباره سفر علی باقری به وین و شروع مذاکرات نیز گفت: سفر اقای باقری به اروپا در ظرفیت معاونت سیاسی انجام شد و ایشان مذاکره کننده ارشد است و سه کشوری که به آنها سفر شد در گفتگوهای وین حاضر هستند.
وی ادامه داد: طبیعی است بخشی از گفتگوها در پایتختها به مذاکرات وین اختصاص یافته است.
آقای خطیب زاده افزود: آقای باقری در همه این کشورها علاوه بر ملاقات با مذاکره کنندگان ارشد این کشورها، با مسئولان روابط دوجانبه و مسئولان منطقهای در وزارت خارجههای آن کشورها نیز ملاقات داشت و سفرش سه بعد داشته و با مسئولان روابط دوجانبه، منطقهای و مذاکره کنندگان ارشد دیدار کرده است.
وی تصریح کرد: آنچه مهم است این است که چگونه به توافقی خوب در وین دسترسی پیدا کنیم.
اقای خطیب زاده با بیان اینکه گفتگو از کجا شکل بگیرد موضوع ثانویه و کم اهمیتی است اظهارداشت: آمریکا باید رویکرد خود را تغییر دهد، به منظور اطمینانی که لازم داریم برای رفع تحریمهایی که بر ضد ملت ایران اعمال شده است.
نگران افراطی گری و تروریسم در افغانستان هستیم
سخنگوی وزارت خارجه گفت: سفر آقای کاظمی قمی به افغانستان به عنوان نماینده ویژه ایران در امور افغانستان انجام میشود و گفتگوهایی با هیأت حاکمه سرپرستی در افغانستان برگزار خواهد شد.
اقای خطیب زاده در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه گفتگوها درباره وضعیت امروز و فردای مردم افغانستان خواهد بود افزود: تلاش کردیم مردم افغانستان کمترین تاثیر را از تحولات افغانستان و خروج فاجعه بار آمریکا از این کشور داشته باشند.
وی با بیان اینکه درباره مسئولیت این هیأت حاکمه گفتگو میشود اظهار داشت: نگران افراطی گری و تروریسم هستیم و منزجرکنندهترین بخش این تروریسم حمله به نمازگزاران است.
آقای خطیب زاده ادامه داد: هیأت حاکمه مسئولیت مستقیم دارد که امنیت نمازگزاران و مردم افغانستان را تامین کند.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: اخباری از حضور داعش داریم که نگران کننده است و از جمله موضوعاتی است که در این سفر درباره آن گفتگو خواهد شد.
وی در مورد مواضع ایران در مذاکرات وین نیز گفت: تمرکز ما در وین بر رفع موثر و یکجای تحریمها همراه با راستی آزمایی و تضمین است.
آقای خطیب زاده افزود: مواضع وزارت خارجه و گفتگوها در وین روشن است و هر جا به جمع بندی رسیده ایم اعلام شده است.
وی گفت: نیت و خواست آمریکا بازگشت به برجام است و آنچه برای ایران مهم است این است که آمریکا نشان دهد به صورت موثر و قابل راستی آزمایی تحریمهایی را که تحمیل کرده، برداشته است.