همدان، قطب تولید سیب زمینی کشور؛
تولید ۹۵۰ هزار تن سیب زمینی سالانه در استان
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان گفت: سالانه ۹۵۰ هزار تن سیبزمینی در استان همدان تولید میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان، منصور رضوانی جلال با اشاره به اینکه امسال ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت سیب زمینی اختصاص داشت، افزود: متوسط برداشت محصول ۳۴ تا ۴۰ تن در هر هکتار است.
- وی با بیان اینکه یک پنجم سیبزمینی کشور در استان همدان تولید میشود، گفت: شهرستان بهار با پنج هزار و ۹۴۰ هکتار زمین زیرکشت سیبزمینی و تولید ۲۵۰ هزار تن رتبه نخست تولید سیب زمینی استان همدان را دارد.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان همدان تأکید کرد: با توجه به حجم بالای تولید سیب زمینی در استان و نیاز به استفاده بهینه از این محصول راهبردی، در کنار بحث تولید، تقویت و گسترش سردخانه، صنایع تبدیلی و صادرات نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۵ واحد سردخانهای با ظرفیت ۱۴۱ هزار و ۳۵۰ تن با مجوز بهره برداری از سازمان جهاد کشاورزی در استان همدان فعال هستند، گفت: با فعالیت این مراکز زمینه اشتغال بکار ۵۵۲ نفر فراهم شده است.
رضوانی جلال تصریح کرد: ۵۳ واحد سردخانهای با ظرفیت ۱۷۱ هزار و ۹۰۰ تن و اشتغال ۵۴۹ نفر و سه واحد فرآوری سیب زمین با ظرفیت ۱۱۷ هزار و اشتغالزایی ۳۰۱ نفر در استان همدان در حال ساخت است.
- وی با بیان اینکه استان همدان سالانه به ۱۰۰ هزار تن بذر سیب زمینی نیاز دارد، افزود: بذر به عنوان مهمترین نهاده کشاورزی و اساسیترین ابزار تولید کیفی در کشاورزی، نقش ویژهای در افزایش و پایداری تولید و حفظ و توسعه ارقام متناسب با شرایط آب و هوایی دارد.