درج تمایل به اهدای عضو در مدارک شناسایی افراد
مدیر عامل انجمن اهدای عضو گفت: با تصویب هیأت دولت تمایل افراد به اهدای عضو در کارت ملی گواهینامه و بیمه سلامت ثبت میشود و از این به بعد خیلی دقیقتر میتوانیم بگوییم چه کسی کارت اهدا دارد چه کسی ندارد البته این مصوبه در حال گذراندن مراحل اجرایی است تا ساز و کار آن مشخص شود.
خانم دکتر نجفی زاده در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: از زمانی که کرونا شایع شده متأسفانه به شدت آمار اهدا عضو کم شده هم تصادفات و هم رفت و آمدها کمتر شده و هم اینکه اهدا کنندههای مرگ مغزی خیلی هایشان مشکوک به کرونا شناخته میشود و نمیشود اهدا کرد.
مدیر عامل انجمن اهدای عضو گفت: اگر حتی یک ویروس در بدن اهدا کننده باشد و این به بدن گیرنده انتقال یابد قطعا فرد میمیرد.
به دلیل اینکه پیوند از دست نرود ما مجبوریم داروهایی بدهیم که ایمنی را پایین میآورد و وقتی ایمنی پایین بیاید ویروس میتواند در بدن تکثیر شود و عاقبت کاملا مشخص است.
دکتر نجفی زاده افزود: وی با اشاره به اهدای اعضای کودک یک سال و نیمه به چهار کودک نیازمند پیوند عضو گفت: از یک جهت جای خوشحالی دارد که این ۲۸ مین پیوند قلب اطفال در سال ۱۴۰۰ بود که آمار خوبی در دنیا هست چراکه در دنیا بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ تا پیوند قلب اطفال انجام میشود و هنوز سال ۱۴۰۰ به اتمام نرسیده، ولی آمار تاسف برانگیز این است در همین زمان ۲۱ کودک در انتظار عضو پیوندی فوت شدند که این وضعیت در کشوری که فرهنگش ایثار است قابل قبول نیست.
وی گفت: ان شاءالله با مردم فهیمی که داریم و با همتی که همهی مردم و مسؤولان به کار ببندند اهدای عضو در کشور ما به جایی برسد که امیدواریم هیچ کس مرگ مغزی نشود، اما اگر شد اعضایش را با خود زیر خاک نبرد.
دکتر نجفی زاده افزود: ما اکنون از یک سوم ظرفیت مرگ مغزی مان استفاده میکنیم و دو سوم مرگ مغزی در ایران اعضای سالم و ارزشمند خودشان را به زیر خاک میبرند و مهمترین عامل نبود رضایت خانواده هاست.
با فرهنگ سازی خوبی که انجام میشود و با جلوگیری از پخش چیزهایی که واقعیت ندارد مثلا فیلم سینماییای ساخته میشود و در آن در تخصیص عضو پیوندی پارتی بازی میکنند یا نمایش زنده شدن مرگ مغزی در حالی که اینها واقعیت ندارد و تمام دنیا روی ساخت فیلم هاشون که اطلاعات غلط به مردم ندهند حساس هستند و ما هم باید کاری کنیم که این فرهنگ سالم بماند.
وی افزود: همه راجع به اهدای عضو صحبت کنیم و اینکه ما دوست داریم با ما چه کاری انجام شود اگر مرگ مغزی شدیم دوست داریم اعضای ارزشمندمون رو زیر خاک ببریم یا دوست داریم باعث نجات بیماران بشویم.
مطمئنم اگر همه همت کنیم ما شاهد مرگ اینهمه آدم در لیست انتظار نخواهیم بود.
مدیر عامل انجمن اهدای عضو گفت: جای تأسف دارد عزیزانی که در اثر کرونا فوت کردند و واقعا قابل پیشگیری بوده است و امکان اینکه با رعایت شیوه نامههای بهداشتی کرونا نمیگرفتند وجود داشته است، ولی جای تأسف دیگر برای انجمن اهدای عضو دارد این است که اعضای این افراد قابل اهدا نیست و ضرر دوجانبه است.
وی افزود: به هیچ عنوان فردی که حتی مشکوک به کرونا باشد امکان اهدای عضو ندارد همین باعث دردسر تیمهای اهدای عضو شده تا مطمئن بشوند که فرد کرونا که هیچ بلکه یک ویروس هم در بدنشان ندارد کارشان دو سه برابر شده و این امر زمان زیادی میبرد یعنی از زمانی که مرگ مغزی شناسایی میشود تا زمانی که به اهدا برسد برای اطمینان از کرونایی نبودن زمانی زیادی میبرد.