درمان زخمهای لاعلاج دیابت با سلول درمانی
محققان مرکز تحقیقات پوست و سلولهای بنیادی دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق شدند پای بیمار دیابتی که نامزد قطع شدن بود، حفظ کنند.
دکتر محمد علی نیلفروش زاده رئیس این مرکز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: موفقیت درمان سلولی در زخم پای دیابتی مزمن که مانع قطع عضو بیمار شد نتایج آن در مجله بین المللی jdl منتشر شده است.
وی گفت: طی سالهای اخیر جمهوری اسلامی ایران نقش قابل توجهی در توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و درمان بیماریهای صعب العلاج داشته است، تأسیس مراکز سلول درمانی با رویکرد درمان بیماریهای پوستی از جمله دانشگاه علوم پزشکی تهران و پژوهشگاه رویان به عنوان نماد رشد و فناوری مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی در کشور قلمداد شده و گام مؤثری در جهت نیل به اهداف مربوطه برداشته است.
دکتر نیلفروش زاده گفت: مأموریت اصلی مرکز تحقیقات پوست و سلولهای بنیادی دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهش و توسعه فن آوری و دانش در زمینه تولید سلول و تجاری سازی محصولات سلولی مورد نیاز برای درمان بیماریهای پوستی در سطح ملی و تأمین سلول و محصولات سلولی مورد نیاز کشور و همچنین تربیت پژوهشگران و افراد متخصص در زمینه دانش سلولهای بنیادی و محصولات سلولی و مدیریت و راهبری فعالان ذیربط است.
وی افزود: از دیگر نوآوریهای این مرکز میتوان از درمان بیماریهای صعب العلاج همچون زخمهای مقاوم به درمان، بیماریهای رنگدانه ای، توسعه دانش در حوزه سلولهای بنیادی مو، تأمین جایگزینهای پوستی، تولید فرآوردههای سلولی همچون اگزوزوم، فرآورده SVF، تولید سلولهای مزانشیمی از بافتهای زایمانی نام برد. همچنین از دست آوردهای مهم علمی این مرکز در آستانه روز جهانی دیابت دریافت پاسخ مناسب در تعدادی از موارد قطع پای دیابتی با استفاده از سل ترابی و درمان ترکیبی ویژه این مرکز و انتشار نتایج آن در مجلات معتبر بین المللی است. این بیماران پیشتر توسط مراکز درمانی و بیمارستانی نامزد قطع عضو به علت پیشرفت زخمی دیابتی بودند.