سورنا ستاری:
هرجوان خلاق و ایده پرداز یک شهید ستاری است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: جوانان خلاقی که در جهت پیشرفت کشور فعالیت دارند تا ایدههای خود را پیاده کنند هرکدام یک شهید ستاری هستند.
دکتر سورنا ستاری (فرزند شهید منصور ستاری فرمانده پیشین نیروی هوایی) پس از نشست با دکتر پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به این سؤال که فیلم سینمایی «منصور»، اقدامات شهید ستاری در دوران سخت دفاع مقدس را نشان میدهد و هم اکنون منصورهای پیشرفت علمی کشور چه کسانی هستند، گفت: شهید ستاری کسی بود که هرچه در ذهن داشت میتوانست پیاده کند و این خصوصیت هر کسی نیست تا هر چه را در ذهن دارد آن هم در شرایط حساس جنگ تحمیلی بتواند پیاده کند.
وی اضافه کرد: تمام جوانانی که میجنگند و فعالیت دارند تا ایدههای خود را پیاده کنند هرکدام یک شهید ستاری هستند.
دکتر ستاری با اشاره به اینکه کشور ما بیش از هر چیز به نوآوری و پیاده سازی آن نیاز دارد، افزود: تزریق فناوری یکی از موضوعاتی است که در معاونت علمی و فناوری به صورت ویژه دنبال میشود، اما ساختارهای دولتی به دلیل اینکه مثل سنگ غیر قابل نفوذ است و قوانین متناقض در آن وجود دارد، با نوآوری میجنگد و جوانانی را که تولید نوآوری دارند سرکوب و نا امید میکند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: جوانان برای اینکه بتوانند یک نوآوری و آن چیزی را که در ذهن دارند در یک ساختار دولتی پیاده کنند، باید پیوسته بجنگند و کار کنند و از همه چیز خود بگذرند؛ فکر کنم پیام فیلم سینمایی «منصور» هم همین است.
دکتر ستاری در پاسخ به این پرسش که منصورهای زمان کنونی کجای هنر سینما قرار دارند و به عنوان متولی برای شناساندن آنها چه اقداماتی انجام داده اید بیان کرد: ما در معاونت علمی در حوزههای فناوری فعالیت داریم، ولی بیش از هرچیز نیاز به تغییرات فرهنگی داریم تا بتوانیم این مسائل را توسعه دهیم.
وی اضافه کرد: مدتی است به این نتیجه رسیده ام که توسعه، هیچ مفهومی جز یک مفهوم فرهنگی نیست که باید در یک جامعه رقم بخورد؛ خوشبختانه در این چند سال اخیر برای نشان دادن این مفاهیم به مردم و جوانان، اقدامات خوبی انجام شده است که امیداوریم ادامه داشته باشد.
آقای دکتر ستاری به دیدار خود با رئیس رسانه ملی اشاره کرد و گفت: یک بخش از همکاری ما با رسانه ملی به برنامههایی اختصاص دارد که اکنون در حوزههای کارآفرینی و نوآوری در بخش فناوری و صنایع خلاق از صدا و سیما پخش میشود.
وی تصریح کرد: موضوع جدی این جلسه، یک نگاه جدید در تولید محتوا در بخش صنایع خلاق بود که این امر باعث میشود تا توسعه فناوری را در شرکتهای دانش بنیان شاهد باشیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: صدا و سیما خودش یک شتاب دهنده فناوری در حوزه صنایع خلاق، تولید محتوا و موضوعات مختلف است و با امکانات و نیروی انسانی خوبی که دارد، میتواند به عنوان مربی برای بسیاری از شتاب دهندههای ما در حوزههای خلاق فعالیت کند.
امیر سرتیپ منصور ستاری فرمانده نیروی هوایی ارتش و بدون شک نخبهای نظامی بود که با ارایه طرحها و برنامه و اتکا به شایستگی فردی خود، توانست خدمات شایان توجهی را عرضه کند و زیرساختهای اساسی و به یادماندنی از جمله دانشگاه هوایی را از خود به یادگار گذارد.
امیر سرتیپ ستاری سرانجام در نیمه دی ماه ۱۳۷۳ به همراه چند تن از مسؤولان نیروی هوایی، در مسیر برگشت از کیش به تهران، در راه، تصمیم به شرکت در مراسم دانش آموختگی گروهی از دانشجویان دوره خلبانی در پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان گرفتند. تا این که پس از اقامت دو ساعته در اصفهان در و راه بازگشت، هواپیما، دچار سانحه شده پس از آتش گرفتن سقوط کرد. در این حادثه، شش سردار نیروی هوایی ارتش به همراه تیمسار ستاری و شش نفر از خدمه پروازی به درجه رفیع شهادت نائل شدند.