پخش زنده
امروز: -
۲۴ نوع محصول ارگانیک در خراسان جنوبی کشت میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی؛ مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان در گفتگو با خبرنگار صداوسیما ، زرشک، زعفران، گل محمدی، توت، گیاهان دارویی را از جمله محصولات ارگانیک کشت شده در استان عنوان کرد.
عبدالرضا رضایی با بیان اینکه محصولات ارگانیک استان در شهرستانهای قاین، زیرکوه، سرایان، بیرجند، سربیشه کشت میشود، افزود: بیشترین سطح زیرکشت محصولات ارگانیک به شهرستانهای زیرکوه و قاین اختصاص دارد.
وی گفت: سطح زیرکشت محصولات ارگانیک ۱۵۸.۶ هکتار است که حدود ۰.۲ درصد محصولات تولیدی باغبانی استان را شامل میشود.
رضایی با بیان اینکه حدود ۱۵ درصد محصولاتی باغبانی استان در رده محصولات سالم قرر دارند، افزود: این محصولات دارای برچسب با کد شناسایی برای پیگیری و ردیابی از سازمان ملی اداره استاندارد هستند.
وی با بیان اینکه تولید کنندگان محصولات ارگانیک از دستوالعملهای سختگیرانهای تبعیت میکنند که احتمال آلوده شدن محصولات به هرگونه مواد سمی و شیمیایی منتفی است، افزود: محصولات ارگانیک سالم بوده و فاقد هرگونه افزودنیهای غذایی و اندازه ویتامین C، کلسیم، منیزیوم، آهن و فسفردر مواد غذایی ارگانیک بیشتر است.
به گفته وی محصولات ارگانیک حاوی آنتی اکسیدانهای بیشتری هستندزیرا سموم و مواد شیمیایی این مواد را درمحصولات کاهش میدهد، ولی کودهای حیوانی و آلی باعث افزایش آنتی اکسیدانها میشود.
مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به تاثیر مصرف محصولات ارگانیک در سلامت انسان، افزود: محصولات ارگانیک از نظر مواد غذایی و آنتی اکسیدانها غنیتر بوده و خطر ابتلا به برخی بیماریها مانند سرطانها را کمتر میکند.
وی به آثار سمپاشی بر محصولات و سلامت انسان اشاره کرد و گفت: استفاده بی رویه از سموم شیمایی با ماندگاری بالا در مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهان باعث تجمع سموم در محصول شده و مصرف این محصولات سلامت انسانها را به خطر میاندازد.
به گفته وی یکی از بیماریهای رایج ناشی از تجمع سموم در بدن بیماریهای سرطانی بوده که امروزه زیاد شده است و لازم است که انسانها در سبد غذایی خانوار از مواد غذایی سالم و ارگانیک استفاده کنند.