به گزارش سید علی دارابی خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از مسکو ؛ مسکو کلانشهری بزرگ با وسعت و جمعیتی در حدود دو برابر تهران است که ازنظر نظم ترافیکی، منظمترین شهر اروپا و یکی از پایتختهای سرآمد در جهان به شمار میرود.
فقط در کلانشهر مسکو بیش از ۶ میلیون دستگاه خودرو شخصی و حدود یک میلیون دستگاه انواع خودروهای خدمات شهری اعم از تاکسی، ون، مینی بوس، اتوبوس، تراموا و خودروهای اجارهای تردد میکند و مترو پایتخت با ۲۷۵ ایستگاه و جابجایی بیش از ۹ میلیون نفر در روز، یکی از قدیمیترین متروهای جهان است.
وقتی به این حجم عظیم، صدها هزار دستگاه دوچرخه و خودرانهای برقی یا اسکوتر و نیز عابران پیادهای که قصد عبور از عرض خیابانها و چهارراهها را دارند را اضافه کنیم، مشخص خواهد شد برقراری نظم و انضباط تردد انسان و خودرو در این کلانشهر تا چه اندازه دشوار است.
با این حال مسکو را شهری عابرمحور میدانند، چراکه تمام زیرساختهای شهری، شامل خط کشی منظم و چراغهای راهنمایی برای عبور امن عابرین از خیابانها، زیرگذرها و روگذرها، گذرگاههای عبور معلولین و کالسکههای کودک در شهرهای روسیه و بویژه پایتخت مهیا شده است.
در کنار زیرساختهای شهری، قوانین سخت گیرانهای اعمال میشود تا رانندگانی که حقوق عابران را زیرپا میگذارند، با عواقبی دشوار دست و پنجه نرم کنند.
از جریمه ۵ هزار روبلی، معادل حدود دو میلیون و دویست هزار تومان، تا ابطال یک ساله گواهینامه، و در صورت تکرار ابطال مادام العمر گواهینامه، زندان و محرومیت از خدمات اجتماعی، همه و همه مجموعه قوانین و مقررات سخت گیرانه روسیه برای نظم بخشیدن به تردد سهل و اسان عابرین پیاده به شمار میرود.
در این بین فرهنگ سازی، رکن اصلی و اساسی انضباط ترافیکی در روسیه است و آموزش اصول و قوانین راهنمایی و رانندگی از مهدکودکها آغاز میشود و تا مقطع دبیرستان به شکلهای گوناگون ادامه پیدا میکند.
رسانههای دیداری و شنیداری نیز رکن مهم دیگر آموزش عمومی فرهنگ رانندگی در این کشور هستند و با تولید فیلم کارتونی، انیمشنهای جذاب و مستندهای آموزشی، شهروندان روسی بویژه کودکان را با فرهنگ صحیح رانندگی و حقوق عابرین پیاده و رانندگان آشنا میکنند.
نتیجه همه اینها، نظم و انضباطی مثال زدنی در ترافیک و آمد و شد خودروها و عابرین پیاده است که روسیه را به یکی از بانظمترین کشورهای جهان در زمینه فرهنگ رانندگی تبدیل کرده است.