پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر گفت: ۶۸۳ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرحهای آبرسانی و تقویت منابع آب تصویب شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، علی محمدی افزود: از این میزان اعتبار ۳۶۰ میلیارد تومان برای سرعت بخشی در روند اجرای طرح سد دالکی و به ایمنی رساندن آن با تکمیل فرازبند و رساندن بدنه به حجمی که در سیلابهای بزرگ مقاومت لازم داشته باشد برای ۲ سال مصوب شد .
وي افزود :برای تکمیل شبکه آبیاری و زهکشی پایاب سد نیز ۴۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر بیان کرد: سد دالکی به عنوان بزرگترین طرح آبرسانی استان بوشهر با هدف تامین آب مورد نیاز ۱۲هزار و ۷۵۰ هکتار از نخلستانهای موجود در مناطق دالکی، دهقاید، وحدتیه و بخش سعدآباد دشتستان و بخشی از حقابه رودخانه حله ساخته شدهاست.
محمدی افزود: با اجرای سد دالکی ضمن حفظ منابع آبی؛ روان آبهای فصلی ذخیره و خسارت سیلابهای مخرب کاهش مییابد و با توجه به خشکسالیهای پی در پی، کمبود منابع آبهای سطحی و زیرزمینی و هدر رفت آبهای بالا دست برای سیراب شدن بیش از ۲ میلیون اصله نخل و سه هزار هکتار زمین زراعی همواره از مهمترین خواستههای چهار هزار کشاورز دشتستانی است.
وی گفت: مطالعه سد از سال ۸۸ آغاز و در سال ۹۳ دارای ردیف پیوست قانون بودجه سالانه کشور شد و اکنون ۳۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و فرازبند آن تکمیل شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان افزود: ساخت سد دالکی با توجه به تاثیر آن در سیراب کردن نخیلات و رونق کشاورزی نقشی مهم در تثبیت اشتغال و رفاه اجتماعی استان بویژه در شهرستان دشتستان دارد.
محمدی گفت: سد دالکی با ظرفیت مخزن ۲۷۰ میلیون مترمکعب و حجم قابل برنامهریزی ۴۳۵ میلیون مترمکعب در سال روی رودخانه دالکی ساخته میشود، این سد از نوع خاکی و به ارتفاع ۱۲۰متر است که در فاز اول این طرح ساخت فرازبند به ارتفاع ۶۰ متر، کانال هدایت آب به ورودی تونلها و سامانه خروجی، تونلهای انحراف آب به طولهای ۷۳۸ و ۸۴۰ متر در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: کل اعتبار این طرح هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تعریف شده است که تاکنون ۱۵۰ میلیارد تومان به آن تخصیص داده شده است.
محمدی در باره سد اخند نیز گفت: عملیات اجرایی این سد در شهرستان عسلویه با هدف کنترل سیلابهای فصلی و تبدیل تهدید خطر به فرصت و استفاد ه از حدود ۲ میلیون متر مکعب جریان آب برای مصارف آشامیدنی، کشاورزی و تغذیه آبخوان پایین دست در سال ۹۷ با ارتفاع ۳۲ متر، طول تاج ۱۱۳ متر و حجم مخزن ۱.۹ متر مکعب از نوع بتنی آغاز و آماده آبگیری است.
وی افزود: حوضه آبریز اخند با ۴۵ کیلومتر مربع مساحت، سالانه بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب روان آب تولید میکند و هر سال شاهد وقوع سیلابها مخرب و بروز خسارت به مناطق مسکونی، تاسیسات زیربنایی، زمینها و املاک مجاور آن هستیم.