کاهش خطر سکته با استفاده از روغنهای گیاهی
نتیجه یک مطالعه مقدماتی نشان میدهد افرادی که چربی برنامه غذایی خود را از روغن زیتون بهجای استیک دریافت میکنند، با کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی روبرو هستند.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، پژوهشی که بر روی بیش از ۱۰۰ هزار کارشناس سلامت انجام شد، نشان داد کسانی که روغنها و سایر غذاهای گیاهی را به عنوان منبع چربی خود ترجیح میدهند، معمولاً در طول سالها کمتر با خطر سکته مغزی، روبرو هستند.
بهطور کلی، ۲۰ درصد افرادی که بیشترین استفاده از چربیهای گیاهی را داشتند، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان استفاده از این چربیها را داشتند، ۱۲ درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی در طول ۲۷ سال بودند.
در سوی دیگر این طیف، افرادی بودند که بیشتر چربی برنامه غذایی خود را از گوشت دریافت میکردند. ۲۰ درصدی که بیشترین مصرف این نوع چربیها را داشتند، ۱۶ درصد بیشتر در معرض سکته مغزی بودند.
فنگلی وانگ، سرپرست گروه تحقیق از دانشگاه هاروارد، در اینباره گفت: «بسیاری از پژوهشها به رابطه بین چربی برنامه غذایی و خطر سکته پرداختهاند. یافتههای ما طرفدار جایگزینی چربی گوشت گاو با روغنهای گیاهی مانند زیتون، سویا یا ذرت است.»
او افزود: «افرادی که چربیهای گیاهی زیادی استفاده میکنند، احتمالاً کارهای دیگر مانند میوه و سبزی خوردن و ورزش کردن را نیز انجام میدهند و سیگار نمیکشند.»
به گفته محققان، اثر منفی چربی اشباع شده بر سلامتی، احتمالاً باعث افزایش خطر سکته مغزی در میان طرفداران گوشت قرمز میشود. در مقابل، افرادی که به چربیهای گیاهی علاقه دارند، احتمالاً چربی اشباع شده کم، مصرف میکنند.
محققان تأکید میکنند که برنامه سرشار از مواد غذایی، مانند میوهها، سبزی، غلات پر فیبر و ماهی، مواد مغذی مورد نیاز افراد برای حمایت از سلامت قلبی و عروقی را تأمین میکند.