اخبار کوتاه خراسان رضوی/ ۲۰ آبان ۱۴۰۰
در ادامه خبرها، چند خبر کوتاه از شهرستانهای خراسان رضوی را با هم مرور میکنیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای بردسکن گفت: در ۷ ماهه اول امسال ۳۰ کارگاه آموزش مهارت آموزی در شهرستان بردسکن برگزار شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مهدی علیزاده افزود: مرکز آموزش فنی و حرفهای بردسکن به منظور توانمندسازی و ایجاد اشتغال پایدار سالانه هزار و ۵۰۰ نفر را در قالب ۱۹۰ هزار ساعت آموزش میدهد.
به گفته وی، رشتههای برق صنعتی، ساختمان و خودرو، تعمیرلوزام خانگی، تنظیم موتور خودرو، تعمیر خودروهای سواری، تراکتور و تیلر و موتورهای کشاورزی، سرویس و نگهداری تراکتور، مدیریت خانواده، آشپزی، شیرینی پزی، کیک پزی، بافت پوشاک، حصیر، گیوه، چادرشب، گلیم، قالی و تابلوبافی از جمله این رشتههای آموزشی است.
خلیل آباد؛ پیشرو در اهدای بستههای کمک تحصیلی در خراسان رضوی
فرمانده سپاه خلیل آباد با اشاره به همراهی خیرین با مجموعه سپاه و بسیج در ارائه کمکهای مومنانه، گفت: شهرستان خلیل آباد با توزیع ۱۴۰۰ بسته لوازم التحریر بیشترین آمار اهدای بستههای کمک تحصیلی را در استان داشته است.
ابوالفضل فتوحی افزود: در بحث کرونا از هیچ تلاشی برای کم کردن مشکلات اقتصادی خانوادههای درگیر دریغ نخواهیم کرد، ولی نمیتوان با یک بسته معیشتی مشکلات اقتصادی این خانواده را کاهش داد و باید تلاش بیشتری در این زمینه انجام شود.
برگزاری انتخابات شوراهای دانش آموزی در بخش رخ
بیست و چهارمین دوره انتخابات شوراهای دانش آموزی همزمان با سراسر کشور در بخش رخ با شعار"شورای دانش آموزی، طلایه دار گام دوم انقلاب اسلامی" به صورت حضوری و غیرحضوری در بستر شبکه آموزش دانشآموزان (شاد) برگزار شد.
بیش از ۳۷۰۰ دانش آموز در ۷۶ آموزشگاه منطقه رخ واجد شرایط رای دادن هستند.
واکسیناسیون 702 سگ در طرقبه - شاندیز
از ابتدای امسال تا کنون 702 سگ صاحبدار در طرقبه - شاندیز علیه بیماری هاری واکسینه شده اند.
رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه - شاندیز با اعلام این خبر گفت: تنها راه پیشگیری از بیماری هاری واکسیناسیون است و شبکه دامپزشکی جمعیت سگ های صاحبدار شهرستان را به صورت رایگان علیه این بیماری واکسینه می کند.
علیرضا قدرتی افزود: کنترل و مقابله با سگ های ولگرد و وحشی نیز در پیشگیری از بیماری هاری و بسیاری از بیماریهای انگلی مهم است.
وی گفت: باید آموزش های لازم به شهروندان ارائه شود تا از تغذیه حیوانات ولگرد که باعث خطراتی از جمله شیوع بیماری ها، تصادف های جاده ای، حمله این سگ ها به انسان و دیگر حیوانات حیات وحش و آسیب به محیط زیست می شود، جلوگیری شود.
انجام 126 مورد نمونه برداری از فرآورده های خام دامی در طرقبه - شاندیز
از ابتدای امسال تا کنون 126 مورد نمونه برداری و انجام آزمایش بر روی فرآورده های خام دامی انجام شده است.
رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه - شاندیز با اعلام این خبر گفت: کارشناسان نظارت بر بهداشت مواد غذایی این شبکه با بازدید های روزانه از واحدهای کشتارگاهی، تولیدی، بسته بندی، عرضه و فروش فرآورده های خام دامی بر سلامت این محصولات نظارت می کنند و موارد مشکوک نمونه برداری و به آزمایشگاه های مورد تایید سازمان دامپزشکی ارجاع می شود.
علیرضا قدرتی افزود: این نمونه ها از لحاظ میکروبی، شیمیایی و گاهاً تعیین گونه حیوانی محصول مورد آزمایش قرار می گیرند و در صورت عدم انطباق با شاخص های آزمایشگاهی و پس از اخذ دستور از مقام قضایی محموله در کوره پخت کشتارگاه معدوم و امحاء می شود.
قدرتی از شهروندان خواست تا در صورت مواجهه با موارد غیر بهداشتی و بدون برچسب و تایید دامپزشکی در واحد های عرضه و فروش فرآورده های خام دامی موضوع را سریعا به شبکه دامپزشکی به شماره تماس 35511553 اطلاع دهند.
بردسکن ایستگاه هواشناسی کشاورزی ندارد
رئیس اداره هواشناسی بردسکن گفت: با توجه به اینکه بردسکن قطب برخی محصولات کشاورزی استان محسوب میشود وجود ایستگاه هواشناسی کشاورزی در این شهرستان ضروری است.
جواد مصطفوی با تأکید بر لزوم بهره گیری از تجهیزات به روز در هواشناسی بردسکن افزود: با توجه به اینکه تجهیزات هواشناسی تقریباً هر ۸ سال یک بار باید به روز رسانی شوند، ضروریست در بردسکن هم این اتفاق بیفتد که در همین خصوص درخواست هایی را به مسئولان شهرستان و استان ارائه داده ایم.
وی همچنین گفت: با توجه به درخواست های زیاد و مکرر مردمی، شایسته است مسئولان شهرستان و استان مساعدت بیشتری برای نصب و راه اندازی دو ایستگاه هواشناسی کشاورزی در بخش های انابد و شهرآباد داشته باشند.
کمبود نهاده های دامی در بردسکن
مدیر جهاد کشاورزی بردسکن گفت: نهاده های دامی تخصیصی به بردسکن تنها آذوقه یک سوم دام های شهرستان را تامین می کند. علیرضا مهمیز افزود: متاسفانه خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی از یک طرف و کمبود و گرانی نهادهای دامی بخش کشاورزی و دامپروری بردسکن را با مشکل جدی مواجه کرده است.
وی بیان کرد: در 7 ماهه اول امسال 10 هزار تن کنسانتره و بیش از 2 هزار و 200 تن جو خشکسالی یارانه دار به شهرستان اختصاص داده شده است که این میزان فقط آذوقه مورد نیاز یک سوم دام های سبک و سنگین منطقه را تامین می کند.
مهمیز گفت: هر دام حداقل بین 10 تا 15 کیلو گرم در روز نیاز به آذوقه دارد در صورتی که 4 کیلو گرم بیشتر کنسانتره بین دامداران توزیع نمی شود و این میزان فقط دام را از تلف شدن نجات می دهد و در افزایش تولید گوشت و شیر هیچ تاثیری ندارد.
بردسکن بیش از 4 هزار راس گاو دارد که 60 درصد آن شیری است و روزانه بیش از 20 تن شیر در این شهرستان تولید می شود که بیش از 70 درصد آن تحویل مراکز جمع آوری شیر و به کارخانجات فرآورده های لبنی حمل می شود.
تخصیص سهمیه خرید شش دستگاه تراکتور به کشاورزان مه ولات
رئیس اداره جهاد کشاورزی مه ولات در جلسه کمیته فنی که با محوریت بررسی سهمیه تراکتور و توزیع بین متقاضیان برگزار شد، گفت: سهمیه خرید نقدی شش دستگاه تراکتور از شرکت تراکتور سازی ایران به شهرستان مه ولات اختصاص یافته که پس از بررسی در جلسهی کمیته فنی و الویت بندی متقاضیان، بهره برداران دارای بیشترین امتیاز و الویت به استان معرفی شدند.
هادی ساربان افزود: کشاورزان شهرستان مه ولات در هر زمان از سال میتوانند با مراجعه به اداره جهاد کشاورزی نسبت به ارائهی درخواست خود مبنی بر درخواست تسهیلات مکانیزاسیون اقدام نموده و پس از اختصاص اعتبارات و بررسی درخواستها توسط تیم کارشناسی جهاد کشاورزی شهرستان، تشکیل پرونده و معرفی متقاضیان به بانک انجام میگیرد.