قانون حمل سلاح توسط محیط بانان نیازمند بازنگری
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: قانون حمل سلاح توسط محیط بانان باید بازنگری شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت:
قانون حمل سلاح توسط محیط بانان باید بازنگری شود زیرا نحوه استفاده از سلاح توسط آنان مبهم است و به همین خاطر جانشان در معرض خطر قرار میگیرد.
سمیه رفیعی در حاشیه بازدید از دیزباد زبرخان افزود: یکی از نخستین اقدامات مجلس، تصویب قانون حمایت قضایی و بیمه ای از محیط بانان و جنگل بانان بود که بخشی از مشکلات مربوط به این حوزه در آن درنظر گرفته شده است.
وی در باره پرونده محیطبانان مازندرانی هم گفت: در این پرونده ماده ۴۷۷ اعمال شده و برای رسیدگی مجدد برگشت داده شد که در یکی از شعب دیوان عدالت اداری در حال رسیدگی است.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: طرحی برای تبدیل سازمان محیط زیست به وزارتخانه ارائه شده که با رویکرد حاکمیتی مسئله محیط زیست منافات دارد و در حوزه محیط زیست باید یکپارچگی منابع طبیعی مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: درآمدهای سازمان محیط زیست به اشتباه در حال واریز به خزانه است، با اینکه امسال با تلاشهای صورت گرفته اعتبارات این سازمان ۲برابر شد و درآمدهای آن هم رشد قابل توجهی داشت اما همچنان بودجه آن به بودجه معاونت وزارتخانه هم نمیرسد و از نظر منابع و تجهیزات بسیار ضعیف است.
رفیعی ادامه داد: سازمانمحیط زیست جرایم و عوارض آلایندگی را اخذ میکند، مجوز پروانه شکار صادر میکند ولی درآمد هیچیک از آنها به سازمان محیط زیست بازنمیگردد که این مشکلات باید حل شود.
وی همچنین گفت: روستای "دیزباد بالا" در شهرستان زبرخان نمونه بارز توسعه پایدار روستایی در حوزه ملی و بینالمللی است که با جلب حداکثری مشارکت اهالی به اقتصاد پویا دست یافته است.
این نماینده مجلس افزود: همه قوانین مربوط به محیط زیست را در روستای دیزباد در عرصه عمل مشاهده میکنیم که جای قدردانی دارد.
رفیعی ادامه داد: در مباحث مربوط به محیط زیست مردم جلوتر از مسوولان هستند و امروز مسئله آب چالش اصلی و جدی کشور است که برای مقابله با این بحران هنوز یک برنامه جامع و منسجم نداریم.
وی گفت: امروز مردم دنیا به سوی حفاظت مشارکتی پیش میروند و مردم خودشان در این امر مداخله میکنند و بهره و سود آن را مشاهده میکنند اما در این زمینه هنوز کار چندانی در کشور انجام نشده است.
دیزباد مصداق بارز توسعه پایدار روستایی در ایران و جهان
نایب رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز گفت: روستای دیزباد مصداق بارز و عملی توسعه پایدار روستایی در ایران و جهان است.
پرویز اوسطی افزود: در روستای دیزباد با برخورداری از شرایط و ظرفیتهای مناسب در حوزه آبخیزداری و درختکاری باید الگویی ایجاد شود تا در سطح ملی نیز به اجرا درآید، علاوه بر آن لهجه و دانش بومی روستای دیزباد نیز قابلیت ثبت به عنوان میراث ناملموس را دارد.
نماینده مردم نیشابور، فیروزه و زبرخان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: دشت نیشابور در وضعیت فوق بحرانی قرار دارد و نشست زمین زیرساختهای ما را تهدید میکند ولی هنوز برنامهای برای مقابله با این بحران نداریم.
هاجر چنارانی افزود: نیشابور در منطقهای زلزلهخیز واقع شده و نیازمند توجه و برنامهریزی ویژه در این حوزه هستیم تا در زمان بروز بحران غافلگیر نشویم.
وی ادامه داد: از دهه ۵۰تا۹۰ میزان فرسایش خاک از یک میلیارد تن به ۲میلیارد تن رسیده و با دارا بودن یک درصد از وسعت دنیا رتبه اول فرسایش خاک را در جهان داریم.
مرکز شهرستان ۶۰هزار نفری زبرخان در ۱۰۰کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.