پخش زنده
امروز: -
حصیربافی و سفالگری از صنایع دستی قدیمی لارستان و رو به منسوخ شدن هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، محمد ابراهیم کیان مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان لارستان گفت: شمار هنرمندان برخی هنرهای صنایع دستی در رشتههای مختلف از جمله چرم دوزی، حصیربافی، سُپ بافی در روستای چاه نهر بخش مرکزی لارستان و یا سفالگری در شهر لار بسیار اندک است و حتی به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسند.
وی افزود: باید تلاش شود که مشوقهای لازم برای سرمایه گذاری و جذب جوانان و علاقهمندان به این رشتههای رو به فراموشی در سطح منطقه بیش از پیش فراهم شود و مشکلات و موانع فراروی هنرمندان این عرصه از جمله در زمینه تامین مواد اولیه را نیز حل کرد.
کیان ادامه داد: مشکلات و خواستههای جدی هنرمندان در بخشهای مختلف شناسایی شده که مهمترین مطالبه آنها ساخت یک نمایشگاه دائمی برای عرضه محصولاتشان است که زمین و محل ایجاد نمایشگاه در شهر جدید لار با همکاری شهرداری مشخص شده که برای ساماندهی و تامین برخی زیرساختها مشکلاتی وجود دارد که نیازمند همکاری دستگاههای خدمات رسان هستیم.
مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان لارستان، یکی از راهکارهای اساسی برای احیای این هنرهای رو به فراموشی را برگزاری کارگاههای آموزشی برای علاقهمندان دانست و اضافه کرد: نیازمند تامین اعتبار هستیم که تاکنون بودجه لازم در این زمینه به هیچ وجه جوابگو نبوده است.
کیان افزود: شرایط خاص اقتصادی و کرونایی در طول بیش از یک و نیم سال گذشته تا حدود زیادی بر دامنه مشکلات و چالشهای فراروی صنعت گردشگری افزوده شده که بر اساس برآورد رقمی بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال در حوزه صنایع دستی و گردشگری منطقه لارستان خسارت وارد کرده و بخش عمدهای از این خسارات در حوزه صنایع دستی بوده است.
مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان لارستان گفت: برخی از صنایع دستی فعال در این شهرستان شامل گلیم بافی، خوس بافی، زرد وزی روی شلوار محلی، حصیربافی، کار با چرم، نمدبافی، تابلوهای نقاشی، کار روی سفال، کار با چوب، دوخت لباس محلی است.
شهرستان لارستان به مرکزیت شهر لار در ۳۷۸ کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است.