پخش زنده
امروز: -
معمولا ازهمان کودکی داستان قهرمانان را دوست داریم؛ برای خواندن، تماشا کردن و یا شنیدن آنها علاقه نشان میدهیم؛ حتی اگر قهرمان خیالی باشد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی؛ معمولا از همان کودکی داستان قهرمانان را دوست داریم؛ برای خواندن، تماشا کردن و یا شنیدن آنها علاقه نشان میدهیم؛ حتی اگر قهرمان خیالی باشد.
اگر در این میان با خبر قهرمان واقعی مواجه شویم، جذابیت کار برای ما بیشتر است و امید میرود آن کار را روزی خودت تکرار کنی.
پلیسی که قهرمان شد
قهرمان خبر ما که قصه فداکاریش در نجات جان راننده کامیون چند روزیست نقل فضای مجازی و حقیقی استان و حتی کشور شده یک پلیس بجنوردی است، البته او و هم لباسانش مدام قهرمانانه درراه دفاع از امنیت فداکاری میکنند.
ستواندوم مجید نیری با اصالتی از روستای شهدای ناوه بیش از ۱۱سال است که لباس خدمت به مردم را در نیروی انتظامی به تن دارد.
خودش میگوید کار خاصی نکرده انجام وظیفه بوده و هر کسی بود همین کار را انجام میداد فکر می کنم ادبیات تمام قهرمانان به همین شکل باشد شاکر تمام ابراز محبتهایی بود که چندروزی ست به طرق مختلف دریافت میکند.
ماجرای قهرمان چه بود
چند روز پیش رانندهای در دوراهی روستای حمید بجنورد که قصد تعمیر کامیون روشن را داشت به محض اینکه زیر ماشین میرود لباسش به میل گاردان گیرمی کند و راننده را به دور خود چفت میکند، لباس مصدوم مانند طناب دور گردنش میپیچد و راننده را دچار خفگی میکند.
مغازه داران محلی پلیس شیفت آن حوالی را خبر کرده و پلیس سریعا برای کمک در محل حادثه حاضر میشود. آقای نیری تا رسیدن اورژانس با دستگاه فرز مصدوم را از میل گاردان جدا کرده و پس از آن، راننده را که علائم حیاتی اش از بین رفته بوده، احیای قلبی و ریوی میکند؛ پس از چندین بار تلاش برای احیا، علائم حیاتی راننده مصدوم برمی گردد.
مصدوم، سریعا به اورژانس منتقل میشود و پس از یک شب بستری بودن در آی سی یو، حال عمومی این راننده ۳۵ساله، خوب است و به بخش منتقل شده است؛ خانواده اش اطرافش حلقه زده اند، درگفتگو با خانواده راننده از هرکلامشان صدبار واژه شکر شنیده میشد؛ برادر دوقلوی این راننده میگفت: یک لحظه احساس کردم برای همیشه تنها شدم. وقتی پلیس و این راننده نجات یافته باهم ملاقات کردند تمام احساس خبری ام معطوف به این شد که چگونه میتوانیم باعث زندگی دیگران شویم و روزی خود ما این لحظه تماشایی را خلق کنیم. ستواندم نیری میگفت مهارت سی پی آر یا همان احیای قلبی و ریوی را در دوران دانشگاه آموخته است.
به گفته رضا نودهی مدرس دورههای تخصصی احیای قلبی و ریوی زمان طلایی احیای مصدوم بین ۴تا۶ دقیقه است همان مرز باریک بین مرگ و زندگی و آشنایی همگانی مردم با اصول احیا میتواند این لحظات طلایی پس از حادثه را با زندگی بخشی همراه کند و مصدوم را از مرگ نجات دهد.
چند نفر احیای قلبی و ریوی را میدانند؟!
کنجکاو شدم و به سطح شهر رفتم تا ببینم میزان آشنایی عمومی مردم با این مهارت حیاتی چقدر است، برخی مهارتی ندیده بودند، اما برخی از مردم و کسبه مهارت لازم را داشتند در گفتگو با آنها متوجه شدم این مهارت آنها یا مربوط به دوران مدرسه است یا خدمت سربازی، والبته آموزش جدیدی ندیده اند و از طرفی اغلب اذعان داشتند که چقدر این مهارت میتواند مفید باشد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان شمالی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۲هزار ۵۰۰نفر از پرسنل نیروهای مسلح استان تحت آموزش کمکهای اولیه قرار گرفتهاند میگوید: جمعیت هلال احمر دورههای متنوع آموزشی ویژه ادارات، اصناف و حتی مردم عادی برگزار میکند، این دورهها کاملا رایگان است و اصول کمک به مصدومین، احیا و اقدامات اولیه را آموزش میدهد.
ابوالفضل محبان میافزاید که این دورهها بصورت حضوری با مراجعه به ادارات هلال احمر و مجازی از طریق سایت خادم جمعیت هلال احمر در حال برگزاری ست و گواهی رسمی دوره هم برای متقاضیان صادر میشود.
نتیجه گیری
البته هنوز آمار مشخصی نیست که چه تعداد از جمعیت حدود یک میلیون نفره خراسان شمالی آموزش احیای قلبی و ریوی دیده اند تا در مواقع حادثه از چند نفری که سریع به سر حادثه میرسند نجات بخش باشند؛ فقط از روی برخی حوادث که هراز چندگاهی بخاطر این مهارت منجر به خیر میشود میتوان فهمید چقدر مفید است و باید آموزشها فراگیر باشد؛ همین چندماه پیش کودک ۶ساله اسفراینی بخاطر آشنایی با شماره تلفن فوریتهای پزشکی مادرش را نجات داد و قهرمان ملی شد؛ به نظر میرسد قهرمان شدن بدون مهارت امکان پذیر نیست و آموزش احیای قلبی و ریوی در زمان طلایی یکی از همان مهارتهای طلایی است که نه فقط کارمندان چند اداره بلکه باید به عموم مردم آموزش داد.
واقعا شیرینی لذتی که برای نجات یک نفر است برای یک عمر زندگی کافیست.
نویسنده: امیرحسین ناطقی